Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Συγκέντρωση και σε συνέντευξη προς τα ελληνικά και διεθνή μέσα, έξω από την Ισπανική πρεσβεία στην Αθήνα

Το "Καραβάνι προς την Ελλάδα" (Caravana a Grecia), μια πρωτοβουλία 250 ακτιβιστών/ τριών αλληλέγγυων στους πρόσφυγες από την Ισπανία, την Παρασκευή 22 Ιουλίου καλεί σε συγκέντρωση (στις 11.00 π.μ.) και σε συνέντευξη Τύπου (στις 12.00 μ.) προς τα ελληνικά και διεθνή μέσα, έξω από την Ισπανική πρεσβεία στην Αθήνα (Διονυσίου Αεροπαγίτου 21).

Το «Καραβάνι προς την Ελλάδα» (Caravana a Grecia) ξεκίνησε από την Βαρκελώνη με προορισμό την Ελλάδα. Πάνω από 250 άνθρωποι από πολλές πόλεις της Ισπανίας, με τη συμμετοχή πάνω από 20 οργανώσεων και πολλών αυτοοργανωμένων πολιτών, ξεκίνησαν στις 15 Ιούλη το ταξίδι τους προς την Ελλάδα, με στόχο να καταγγείλουν σε πόλεις της Ισπανίας, καθώς και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις τις απάνθρωπες πολιτικές για το άσυλο και τους πρόσφυγες. Ανάμεσά στα αιτήματά του, το «Καραβάνι προς την Ελλάδα» διεκδικεί μεταξύ άλλων ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες, την κατάργηση της Frontex, την ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, το σταμάτημα του πολέμου και των στρατιωτικών επιχειρήσεων, νόμιμους και ασφαλείς δρόμους για τους πρόσφυγες, καθώς και ένα σχέδιο άμεσης διάσωσής τους στη Μεσόγειο, ενώ αντιτάσσεται στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Το βασικό μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι ακτιβιστές-τριες είναι ότι οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι στις πόλεις και στους δήμους τους. Για αυτό το λόγο ζητούν από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις καθώς και από το ισπανικό κράτος να λάβουν μέτρα για την φιλοξενία και την υποδοχή προσφύγων και να εφαρμόσουν τους νόμους ασύλου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οργανώθηκαν εκδηλώσεις σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις όπου έτυχαν σημαντικής υποδοχής και μεγάλης δημοσιότητας.

Από τις 18 Ιουλίου βρίσκονται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη, απ’ όπου πραγματοποιούν επισκέψεις σε προσφυγικά στρατόπεδα της Βόρειας Ελλάδας. Σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου διαδηλώνουν στο κέντρο κράτησης στο Παρανέστι της Ξάνθης. Αύριο 21 Ιουλίου επισκέπτονται προσφυγικά στρατόπεδα στο Νομό Θεσσαλονίκης ενώ το απόγευμα διαδηλώνουν στο κέντρο της συμπρωτεύουσας. Την Παρασκευή 22 Ιουλίου το καραβάνι φτάνει στην Αθήνα όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στις 11:00 π.μ. έξω από την Ισπανική Πρεσβεία (Διονυσίου Αρεοπαγίτου 21), με τη στήριξη ελλήνων αλληλέγγυων και αντιρατσιστικών οργανώσεων. Για την ενημέρωση των ελληνικών και διεθνών μέσων καλούν σε Συνέντευξη Τύπου στις 22 Ιουλίου έξω από την Ισπανική Πρεσβεία στις 12 το πρωί. 

Οι ακτιβιστές/τριες θα φιλοξενηθούν σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας μετά από απόφαση του Δήμου

Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφικό υλικό κ.α. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας http://caravanaagrecia.info/

Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
Κατερίνα Σεργίδου 6957500105
Jose Masa 0034635741946
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/