Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

5 Ιουλίου: Ένας χρόνος από τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε στην Ευρώπη το εκκωφαντικό ''ΟΧΙ''

ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΪΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ!!

Συμπληρώνεται την ερχόμενη Τρίτη ένας χρόνος από τον πολιτικό σεισμό που προκάλεσε στην Ευρώπη το εκκωφαντικό ''ΟΧΙ'' του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. 

Αυτήν την μέρα διοργανώνονται σε όλη την Ελλάδα συγκεντρώσεις και πορείες που θέλουν να διατρανώσουν ότι το ''ΟΧΙ'' της 5ης Ιούλη είναι ζωντανό και επίκαιρο. 

Την Τρίτη στις 7μμ, η ΛΑ.Ε καλεί σε συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στα γραφεία της ΕΕ και στο Μαξίμου, με κατάληξη στο Σύνταγμα. 

“Είμαστε όλοι Έλληνες!” φώναζαν οι προοδευτικοί πολίτες της ηπείρου, διαδηλώνοντας τον σεβασμό και την αλληλεγγύη τους σε έναν μικρό λαό που απέρριπτε τον ωμό εκβιασμό Βρυξελλών καιΒερολίνου, απαιτώντας να πάρει πίσω τα λεηλατημένα δικαιώματα, την πληγωμένη αξιοπρέπεια και την καθημαγμένη χώρα του.

Ένα χρόνο μετά, οι Γάλλοι απεργοί που συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής και οι Βρετανοί πολίτες που υπερασπίζονται το Brexit απέναντι σε θεούς και δαίμονες, διαμηνύουν ότι “ΔΕΝ είμαστε όλοι Έλληνες”, εννοώντας “δεν είμαστε όλοι ΣΥΡΙΖΑ”. Η ταπεινωτική συνθηκολόγηση της ομάδας Τσίπρα μετέτρεψε την Ελλάδα σε δακτυλοδεικτούμενο παράδειγμα ντροπής με το τρίτο μνημόνιο, την παράδοση του δημόσιου πλούτου, των υποδομών, των δημοσίων εσόδων και της λαϊκής κυριαρχίας στους τροϊκανούς επικυρίαρχους.

Ας πανηγυρίζουν οι βιαστές της βούλησης του ελληνικού λαού για την πρόσκαιρη νίκη τους. Αργά ή γρήγορα θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με την οργή της λαϊκής πλειοψηφίας, καθώς το τρίτο μνημόνιο, όπως και τα προηγούμενα, οδηγεί την ελληνική οικονομία στην καταστροφή και την κοινωνία σε απόγνωση. Το στρατόπεδο του “Μένουμε Ευρώπη”, που έχει πλέον σημαιοφόρο του, πλάι στους Μητσοτάκη, Γεννηματά, Θεοδωράκη και ΣΙΑ, και τον Αλέξη Τσίπρα, διαπιστώνει ότι έχει στήσει πύργους πάνω σε κινούμενη άμμο, με την Ε.Ε. να κλονίζεται εκ θεμελίων μετά την ψήφο υπέρ του Brexit.

Μαζί με το οδυνηρό σοκ από την προδοσία των ελπίδων του, ο ελληνικός λαός αποκόμισε από το περσινό, καυτό καλοκαίρι πολύτιμα μαθήματα. Διαπίστωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Ε.Ε. δεν είναι “το κοινό μας σπίτι”, αλλά η κοινή μας φυλακή. Ότι οι φίλοι του κ. Τσίπρα δεν είναι “εταίροι”, αλλά εκβιαστές και επικυρίαρχοι. Ότι δεν υπάρχει δρόμος ανατροπής της λιτότητας και των μνημονίων μέσα σε μια ευρωζώνη- θάλαμο βασανιστηρίων του κ. Σόιμπλε. Κι ότι δεν μπορεί να υπάρξει νικηφόρο ΟΧΙ, χωρίς ένα ξεκάθαρο ΝΑΙ, χωρίς ένα συγκροτημένο Σχέδιο Β για μια νέα Ελλάδα, απαλλαγμένη από τα δεσμά του χρέους, των μνημονίων και της επιτροπείας, με το λαό κυρίαρχο του πλούτου και της χώρας του.

Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται για τη συγκρότηση της εναλλακτικής πρότασης και του μετώπου των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που θα επιτρέψει στα επόμενα ΟΧΙ του ελληνικού λαού να μην προδοθούν ξανά, αλλά αυτή τη φορά να νικήσουν. Ας γίνει η πρώτη επέτειος του περσινού δημοψηφίσματος αφορμή για ένα πρώτο, τολμηρό βήμα ανασύνταξης της ριζοσπαστικής Αριστεράς και των προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών δυνάμεων, ώστε να πάρουν τα κλεμμένα όνειρα την εκδίκησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/