Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΟΔΟΥ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δελτίο τύπου

Πόσα θα πληρώσει ακόμη αυτός ο λαός;

Με ένα σακατεμένο μισθό, που δεν φτάνει σήμερα όχι να συντηρήσει ο εργαζόμενος την οικογένειά του, αλλά ούτε να καλύψει τα ατομικά του έξοδα διαβίωσης, καλείται να πληρώσει επιπλέον, τις συνέπειες των ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών, που δικαιούται να έχει.

Σε ρόλο «αποτελεσματικού» διαχειριστή, η Περιφερειακή Αρχή χρησιμοποιεί την απαράδεκτη κατάσταση σ’ όλο το νησί, που δημιούργησε η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Δήμο Ρόδου, επιδιώκοντας με τη μέθοδο του «κοινωνικού αυτοματισμού» να πειστούν οι δημότες, ότι η μοναδική λύση είναι ο ιδιώτης.

Ο Ροδιακός λαός πληρώνει ακριβά σήμερα και τον ιδιώτη στο Δήμο και τον απαξιωμένο στόλο που σαπίζει αναξιοποίητος στις αποθήκες και θα ξαναπληρώσει την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών αυτών μέσω της Περιφέρειας.

Μέσα απ' την εικόνα έλλειψης προσωπικού, την έλλειψη χρηματοδότησης, την απαγόρευση προσλήψεων, προσπαθούν να πείσουν τους κατοίκους, ώστε να δικαιολογηθεί η παραχώρηση της καθαριότητας και των απορριμμάτων αλλά και κάθε άλλη ιδιωτικοποίηση, που το διάστημα αυτό παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας.

Ομως, αυτή η πολιτική που ακολουθείται στους δήμους είναι αποτέλεσμα του Καλλικράτη που θέλει οι δήμοι να λειτουργούν με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια, με τη λογική της πρόσθετης ανταποδοτικότητας και της παράδοσης των υπηρεσιών τους στους επιχειρηματίες. Πρόκειται για συνειδητή, μεθοδευμένη δράση με στόχο την προώθηση της ιδιωτικοποίησης του εν λόγω τομέα και όχι μόνο, ενώ εντάσσεται οργανικά στην πολιτική της ΕΕ και της αστικής τάξης για την απελευθέρωση δομών των δήμων, που στοχεύει στην εξασφάλιση πεδίων κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων.

Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Ρόδου πρέπει να απαιτήσουν μείωση των ανταποδοτικών τελών, μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητας, μονιμοποίηση των συμβασιούχων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες της καθαριότητας του νησιού και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Ρόδος 15/07/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/