Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

ΚΚΕ: Να επισπευτούν οι εργασίες αποκατάστασης του αρδευτικού δικτύου στην Απολακκιά

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου και απαίτησε την επίσπευση των εργασιών αποκατάστασης του αρδευτικού δικτύου στην Απολακκιά καθώς και τη συμπληρωματική χρηματοδότηση των απαραίτητων έργων.

Ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού κ. Νίκος Βάγιας, (ο Υπουργός δεν ήταν διαθέσιμος!) την ενημέρωσε ότι το κονδύλι των 80.000 ευρώ βγήκε με πολύ μεγάλη δυσκολία, ότι δεν θα υπάρξει συμπληρωματική επιχορήγηση και μετατόπισε τις ευθύνες στον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη και Δήμο για την ιεράρχηση στην διάθεση της πίστωσης για τα έργα αποκατάστασης του αρδευτικού δικτύου.

Μ’ άλλα λόγια λεφτά για τους πληγέντες της περιοχής στη Ν.Ρόδο δεν υπάρχουν και είναι αναμενόμενο όταν οι αιματηροί φόροι του λαού προορίζονται με το νέο αναπτυξιακό νόμο για επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η αγωνιώδης προσπάθεια από την μια πλευρά των αγροτών στην πληγείσα από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχή, να περισώσουν ό,τι δεν κάηκε, μεταφέροντας μπιτόνια νερού για να ποτίσουν τα χωράφια τους και από την άλλη, η συνεχώς ανοιχτή κάνουλα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά ότι ο δρόμος ανάπτυξης που στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και κάθε άλλη προηγούμενη, καμιά μα καμιά σχέση δεν έχει με τις λαϊκές ανάγκες. 

Ευθύνη έχουν και οι Τοπικές Αρχές που ακολουθούν ή στηρίζουν αυτό το δρόμο ανάπτυξης και όταν προκαλούνται αυτές οι τεράστιες καταστροφές από πυρκαγιές ή πλημμύρες, έρχεται στο προσκήνιο η αδυναμία τους ν’ αντιμετωπίσουν τις συνέπειες αυτής της πολιτικής.

Είναι όμως επιτακτική ανάγκη η διεκδίκηση άμεσης συμπληρωματικής χρηματοδότησης για τα έργα αποκατάστασης, την πλήρη αποζημίωση της παραγωγής και την άμεση δημιουργία έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος ακόμα πιο επώδυνων συνεπειών από την ανυπαρξία τέτοιων αναγκαίων υποδομών.

Η αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία προϋποθέτει κεντρικό σχεδιασμό από ένα κράτος που θα έχει στο κέντρο της πολιτικής του τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών. 

Ρόδος 26 Ιούλη 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/