Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Εσπερίδα με θέμα: Νερό: κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα;

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

------------ ● ------------
σε εσπερίδα με θέμα:
Νερό: κοινωνικό αγαθό ή εμπόρευμα;

Θα πραγματοποιηθεί στο:
Πνευματικό κέντρο Κρεμαστής
Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016
στις 7.00μ.μ.

Όλες οι παρατάξεις πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης αποφάσισαν στις 19-4-2016, στο Π.Σ. να προχωρήσει η Περιφέρεια σε διεθνή διαγωνισμό για την καθημερινή διαχείριση του φράγματος του «Γαδουρά». Ένα έργο (το φράγμα) το οποίο είχε αρχικό προϋπολογισμό 40 εκ. ευρώ το 2001 όταν ξεκίνησε η κατασκευή του και έφθασε σήμερα στα 154 εκ. ευρώ, βγαλμένα από τις τσέπες των εργαζομένων. 

Αναφέρει η εισήγηση στο περιφερειακό συμβούλιο:

«Συνεπώς πρέπει να δημιουργηθούν συνθήκες προσέλκυσης φορέων ιδιαίτερα αναγνωρισμένης αξίας………, που θα θεωρήσουν ως ενδιαφέρουσα και οικονομικά συμφέρουσα επένδυση την περίπτωση συμμετοχής τους στην καθημερινή διαχείριση του Φράγματος του Γαδουρά»

Επίσης η εισήγηση προβλέπει… «αύξηση του χρονικού διαστήματος ανάθεσης της καθημερινής διαχείρισης», σαν μια κρίσιμη παράμετρο «ώστε να λειτουργήσει ελκυστικά για δυνητικούς επενδυτές» και σαν τέτοιο προβλέπει τα χρονικό διάστημα των 5 ετών.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της απόφασης και στις 31-5-2016 η Περιφερειακή Αρχή προχώρησε στο διεθνή διαγωνισμό με προϋπολογισμό δαπάνης χωρίς ΦΠΑ 7.248.000ευρώ. Γη και ύδωρ στους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι βρίσκουν έτοιμο… ύδωρ για κερδοφορία. Τα συνοπτικά στοιχεία του έργου αναφέρονται στην διακήρυξη στη σελίδα 13: 

Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για άλλες αυταπάτες. Ο κάθε φορέας, ο κάθε κάτοικος της Ρόδου πρέπει να ενημερωθεί, να πάρει θέση στα παραπάνω και να αναλάβει τις ευθύνες του. Για αυτό το λόγο απευθύνουμε κάλεσμα συμμετοχής και δράσης στους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φορείς της Ρόδου στην ενημερωτική εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Κρεμαστής στις 13 Ιουλίου 2016 και ώρα 7μμ.

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και τέτοιο πρέπει να παραμείνει!

Ρόδος 12-7-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/