Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ: Το κείμενο της σημερινής Συνέντευξης Τύπου

Η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, καλεί τα εργατικά Σωματεία Δημόσιου και Ιδιωτικού
τομέα, τους μαζικούς φορείς των αυτοαπασχολουμένων, των συνταξιούχων, των γυναικών, της νεολαίας, τους ανέργους του νησιού, τους αγρότες που επίσης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με αφετηρία το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Πέμπτη 12 Νοέμβρη στις 11 το πρωί.
Γιατί οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να επιτρέψουν να διαλυθεί η κοινωνική ασφάλιση, να καταργηθεί η σύνταξη για τη νέα γενιά, να ισοπεδωθεί ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις των εργαζομένων, να τους πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια που έχτισαν με τις οικονομίες μια ζωής.
Κανείς να μην τσιμπήσει στα παραμύθια των ισοδύναμων, των κόκκινων γραμμών, της τάχα σκληρής διαπραγμάτευσης που συνεχίζεται. Άλλωστε και η ίδια η συγκυβέρνηση ακόμα και φραστικά… «τα μαζεύει» μετά τις απανωτές επισκέψεις αξιωματούχων της ΕΕ οι οποίοι επαναλαμβάνουν ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των συμφωνημένων.
Μόνη απάντηση στη φορολεηλασία, στη γενίκευση της μιζέριας και της φτώχειας του λαού που φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ολοκληρώνοντας τη βρώμικη δουλειά είναι ο λαός να αγωνιστεί, να βάλει φρένο, να ακυρώσει μέτρα, να πετύχει νίκες.
 Αγώνας που πρέπει να σημαδέψει σωστά να βάλει στο στόχαστρο τον ταξικό αντίπαλο – το μεγάλο κεφάλαιο, το πολιτικό προσωπικό του, τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που συνεχίζουν ξεδιάντροπα – πρόσφατα είναι τα παραδείγματα στην περιοχή μας - να ξεπουλάνε κατακτήσεις και δικαιώματα που κερδήθηκαν με σκληρούς, αιματηρούς αγώνες.
Αγώνας που δεν αρχίζει και τελειώνει την 12η Νοέμβρη αλλά που έχει ξεχωριστή σημασία να είναι μια πετυχημένη απεργία, να αποτελέσει παρακαταθήκη για το μέλλον.
Γιατί η κυβέρνηση έχει σκοπό να φέρει στα τέλη Νοέμβρη νέα μέτρα για ασφαλιστικό εργασιακά, συνδικαλιστικό νόμο που θα βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στην οργάνωση και την πάλη των εργαζομένων.
Γιατί συνεχώς θα παίρνονται μέτρα στην κατεύθυνση της περεταίρω μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης, της δημιουργίας καλύτερων όρων και προϋποθέσεων για την ανάκαμψη και την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Γιατί η ζωή των εργαζομένων χειροτερεύει αφού:
Στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού οι εργαζόμενοι, ξεζουμισμένοι κυριολεκτικά από μια σαιζόν εντατικοποιημένη στο έπακρο για να θωρακίσουν οι μεγαλοξενοδόχοι τα κέρδη τους από τις διαφαινόμενες στην αρχή της περασμένης τουριστικής περιόδου μειώσεις (που τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν), περιμένουν να πληρωθούν, να δουν αν θα δουλέψουν και με τι μισθό την επόμενη χρονιά και πως θα βγάλουν το χειμώνα. Στο καζίνο απολύονται εργαζόμενοι, με στόχο εκτός από τις περικοπές του «κόστους» και την αύξηση του ποσοστού κερδοφορίας, το τσάκισμα της συσπείρωσης των εργαζομένων στο Σωματείο τους.
Στον κλάδο των κατασκευών, η ανεργία τσακίζει κόκκαλα την ίδια στιγμή που υπάρχει ανάγκη για λαϊκή στέγη, αντιπλημμυρικά, αντισεισμικά έργα, συντηρήσεις σχολείων, δημοσίων υποδομών.
Στον κλάδο της υγείας, τα χρωστούμενα ρεπό των εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Ρόδου έφτασαν τα 9.000, υποφέρουν από την υποστελέχωση φτάνοντας σε επικίνδυνες για την υγεία τους καταστάσεις, ενώ στην ιδιωτική υγεία η απληρωσιά και οι τσακισμένες εργασιακές σχέσεις

βασιλεύουν, με τους εργαζόμενους της euromedica να βρίσκονται για πολλοστή φορά σε κινητοποιήσεις.
Στους ΟΤΑ καταργούνται τα βαρέα στην καθαριότητα, η οποία αυτές τις μέρες ιδιωτικοποιείται στην περιοχή μας με διθυράμβους από τη Δημοτική αρχή και το Εργατικό Κέντρο να μη βγάζει άχνα.
Στο εμπόριο, οι συγχωνεύσεις - εξαγορές των ομίλων φέρνουν απολύσεις και περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.
Οι εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, κλάδων και σχέσεων εργασίας, που εργάζονται στο αεροδρόμιο βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα εξαιτίας της επικείμενης ιδιωτικοποίησης.
Σε όλους αυτούς τους κλάδους είναι κρίσιμο και μπροστά στην απεργία αλλά και το επόμενο διάστημα να ανοίξει η κουβέντα, για το τι κίνημα, τι Σωματεία θέλουμε, ποια γραμμή πάλης είναι τελικά αυτή που βγάζει το λαό στο ξέφωτο και ποια είναι αυτή που τον οδηγεί στη χρεωκοπία και στην εξαθλίωση.
Είναι καθαρό ότι ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν οι εργαζόμενοι, η επόμενη μέρα είναι ήδη εδώ, τα προβλήματα οξύνονται και είναι εγγύηση η ενίσχυση του ταξικού κινήματος, του ΠΑΜΕ για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, για να σπάσει το κλίμα της απογοήτευσης, ότι τίποτα δε γίνεται, ότι δεν έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες.
Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη του ταξικού κινήματος στους πρόσφυγες αλλά και να  καταγγείλουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ξεκληρίζουν ολόκληρους λαούς για την εξασφάλιση γεωστρατηγικών συμφερόντων, ενεργειακές πηγές και δρόμους μεταφοράς. Επεμβάσεις στις οποίες παίρνει μέρος ενεργά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και η ελληνική κυβέρνηση. Είναι επίσης υποκρισία και δημαγωγία και από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης να παρουσιάζεται ως λύση για το προσφυγικό, η μετεγκατάσταση ορισμένων 10άδων χιλιάδων προσφύγων σε χώρες της ΕΕ και μάλιστα μετά από διαλογή την ίδια στιγμή που θα εγκλωβίζονται 100άδες χιλιάδες στις χώρες εισόδου, στην Ελλάδα. Ο λαός που ήδη εκφράζει με ποικίλους τρόπους την αλληλλεγγύη του, ιδιαίτερα στο νησί μας είναι συγκινητική η προσφορά του κόσμου, πρέπει να βάλει στο κάδρο και τις αιτίες που γενούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση.
Να μη λείψει κανείς από το προσκλητήριο της απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 11 το πρωί.


Ρόδος, 10 Νοέμβρη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/