Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ: Για το δήθεν προπηλακισμό του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Για το δήθεν προπηλακισμό του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου από μέλη του ΠΑΜΕ και τη βιομηχανία νόθων αντιπροσώπων σε συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα με πρωτεργάτη την ΠΑΣΚΕ ενόψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ το 2016.

Εδώ και λίγες μέρες, αναπαράγεται στα ΜΜΕ ένα μύθευμα περί προπηλακισμού του προέδρου του ΕΚΗ από μέλη του ΠΑΜΕ. Θα μπορούσε να του είχε απονεμηθεί και βραβείο Όσκαρ για τους θεατρινισμούς του, που όμως, δυστυχώς και στην περιοχή τη δική μας, δεν είναι πρώτη φορά που τους συναντούμε.
Τι πραγματικά συμβαίνει; Το 2016 είναι το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Έτσι, ενόψει της διατήρησης ή της διεύρυνσης των συσχετισμών δύναμης, έχει μπει πάλι για τα καλά μπροστά η γνωστή, καλοδουλεμένη όλα αυτά τα χρόνια, μηχανή παραγωγής νόθων αντιπροσώπων.
Σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα επισπεύδονται οι αρχαιρεσίες, εμφανίζονται νέα Σωματεία ή εμφανίζονται εκατοντάδες ψηφίσαντες σε Σωματεία σφραγίδες τα οποία δεν έχουν καμιά απολύτως δράση εκτός από τις εκλογές. Τα παραδείγματα πολλά:
Στο Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων, σε μια πόλη 10 χιλιάδων κατοίκων, Σωματεία «σφραγίδες» εμφάνισαν εκατοντάδες ψηφίσαντες, σε εκλογές που διήρκεσαν λίγες ώρες. Ορισμένοι εμφανίζονται να ψηφίζουν σε τρία διαφορετικά Σωματεία. Την ίδια στιγμή το Σωματείο Οικοδόμων που δε βόλευε το συσχετισμό, αποκλείστηκε από τη συμμετοχή.
Στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας έγιναν δυο φορές αρχαιρεσίες μέσα σε ενάμιση χρόνο με πρόσχημα την «καλύτερη εκπροσώπηση». Οι εκλογές που έγιναν σε μια σειρά Σωματεία δείχνουν πολλαπλάσια συμμετοχή την ίδια στιγμή που σε όλη τη χώρα η τάση είναι το αντίθετο. Ελπιδοφόρο θα έλεγε κάποιος που δεν είχε μελετήσει τα στοιχεία. Όπως το ότι ψηφίζουν 189 ζαχαροπλάστες από 26  στην Πτολεμαΐδα (ούτε στη Ρόδο να ήταν!) ή το να ψηφίζουν καθαρίστριες δημοσίων σχολείων σε Συνδικάτο χειριστών μηχανημάτων εξόρυξης λιγνίτη!
Στο Εργατικό Κέντρο Καβάλας Σωματείο συσκευαστών αγροτικών προϊόντων έκανε εκλογές με τις καταστάσεις μισθοδοσίας της εργοδοσίας και με τους διευθυντές να πιστοποιούν τα στοιχεία των εργαζομένων που δεν είχαν παραστατικά ή που δε μίλαγαν Ελληνικά (κάτι θυμίζει αυτό από τις εκλογές των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου)! Από τους 13 υποψηφίους μόνο τρεις πήγαν να ψηφίσουν τον εαυτό τους!
Στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης που έκανε εκλογές το Σεπτέμβρη κανένα απολύτως Σωματείο της δύναμής του δεν έχει πλήρη τα πρακτικά των αρχαιρεσιών του.
Βεβαίως αυτά δεν προέκυψαν σήμερα. Αυτή είναι η πάγια πρακτική των εκπροσώπων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού και σε μεγάλο βαθμό έτσι διαμορφώνονται οι πλειοψηφίες στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα . Για να μη θυμηθούμε πραγματικά τραγελαφικά περιστατικά από το πρόσφατο παρελθόν, όπως πχ οι δεκάδες ψηφίσαντες σε Σωματείο αλιεργατών σε περιοχή με λίμνη η οποία έχει αποξηραθεί, Σωματείο ξενοδοχοϋπαλλήλων με εκατοντάδες ψηφίσαντες σε πόλη που είχε ένα ξενοδοχείο με 17 δωμάτια ή Σωματείο στο οποίο η διεύθυνση της διεξαγωγής των αρχαιρεσιών ήταν η διεύθυνση των γραφείων του ΠΑΣΟΚ …
Τέτοια είναι και η περίπτωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, το οποίο προχωρά σε αρχαιρεσίες έξι μήνες νωρίτερα, με διαδικασίες «εξπρές», μακριά από τους εργαζόμενους και έχοντας στη δύναμή του αρκετά Σωματεία σφραγίδες. Στην τελευταία συνεδρίαση και λίγο πριν από τις εκλογές του, η πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου έγραψε στη δύναμή του διασπαστικό ψευτο-Σωματείο εμποροϋπαλλήλων που ίδρυσε στα μουλωχτά το 2014 και έκτοτε δεν εξέδωσε ούτε ανακοίνωση. Εντελώς …τυχαία έκανε εκλογές επίσης στη…ζούλα, μόλις στις 15/11. Την ίδια στιγμή έχουν αρνηθεί επανειλημμένα, χωρίς να έχουν τέτοιο δικαίωμα, να εγγράψουν Σωματεία με πλούσια δράση που όμως ο συσχετισμός δύναμης σε αυτά δεν τους βολεύει.
Πριν από λίγες μέρες η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Σωματείο δραστήριο με κύρος στους εργαζόμενους της περιοχής και με σημαντική προσφορά σε αγώνες, έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου ακριβώς για αυτά τα ζητήματα. Άλλωστε ο στόχος της ίδρυσης του ψευτο-Σωματείου, πέρα από την «παραγωγή αντιπροσώπων», είναι η πλαγιοκόπηση της ίδιας της ΕΙΥΗ που επανειλημμένα έχουν προσπαθήσει να τη βάλουν στο χέρι στο παρελθόν, είτε σέρνοντάς τη στα δικαστήρια, είτε με άλλους τρόπους, χωρίς όμως επιτυχία.
Αυτό το περιστατικό, την παράσταση διαμαρτυρίας δηλαδή, επικαλείται ο πρόεδρος του ΕΚΗ και μιλά για προπηλακισμό και για σωματικές βλάβες, πράγματα εξ΄ολοκλήρου ψευδή, που όμως λέγονται επειδή βοηθούν στον αποπροσανατολισμό από την ουσία, που είναι η κουβέντα για την οργάνωση της πάλης, τι κίνημα έχει ανάγκη η εργατική τάξη και με τι προσανατολισμό, τις ευθύνες των συμβιβασμένων, εργοδοτικών – κυβερνητικών ηγεσιών για την κατάσταση στο εργατικό κίνημα.
Πόσο μάλλον που αυτό το διάστημα το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι σε επιφυλακή για τη διάλυση στο ασφαλιστικό που ετοιμάζεται η κυβέρνηση να «σερβίρει» αυτές τις μέρες.
Να τι εξυπηρετεί η αναπαραγωγή της προβοκάτσιας από την ίδια τη ΓΣΕΕ (την ίδια στιγμή μάλιστα που δε βρήκε μια κουβέντα να πει για τις μαζικές συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών στη Θεσσαλονίκη!), αλλά και από την πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, το οποίο σε λίγες μέρες επίσης έχει αρχαιρεσίες.
Οι αντιπρόσωποι στο ΕΚΡ να μην «τσιμπήσουν» στον αποπροσανατολισμό. Οι εξελίξεις, η αδιάκοπη επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης, πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο προβληματισμού και κουβέντας, ιδιαίτερα μπροστά και στο συνέδριο του ΕΚΡ το οποίο καλείται να κάνει απολογισμό αλλά και να αποφασίσει για την πορεία του εργατικού κινήματος στην περιοχή μας το επόμενο διάστημα.
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

22 Νοέμβρη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/