Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΜΕ: Ανακοίνωση για τα όσα είπε ο ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ

Για τις δηλώσεις του προέδρου της ΓΕΝΟΠ

Ενεργώντας ως Διοικητής της ΔΕΗ ή κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως σε καμιά περίπτωση σαν εκπρόσωπος εργαζομένων, ο κ. Αδαμίδης, πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αναπαράγει στα ΜΜΕ δηλώσεις που υποδαυλίζουν τον κοινωνικό αυτοματισμό, την αντιπαράθεση μεταξύ κοινωνικών στρωμάτων επιτιθέμενος σε όσους δεν έχουν να πληρώσουν, υπερασπιζόμενος προφανώς τις μαζικές διακοπές ηλεκτροδότησης στα λαϊκά νοικοκυριά.
Επειδή δυο τουλάχιστον φορές, μιλώντας σε τηλεοπτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας αναφέρθηκε στο ποστοστό απλήρωτων λογαριασμών στη Ρόδο, 78% κατά τον ίδιο συγκρίνοντας το με αυτό του Έβρου (30% επίσης κατά τον ίδιο), εννοώντας ότι οι κάτοικοι της Ρόδου είναι πλούσιοι, ή προνομιούχοι, τον πληροφορούμε ότι αυτές τις μέρες 18.000 εργαζόμενοι, στήνονται στην ουρά για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά για το επίδομα ανεργίας, μιας και δουλεύουν το πολύ 5 με 6 μήνες το χρόνο, ενώ χιλιάδες άλλοι δε δικαιούνται ούτε επίδομα. Μάλιστα μεγάλη μερίδα των εργαζομένων του τουρισμού ακόμα περιμένει να εξοφληθεί τους μισθούς περασμένων μηνών.
Αντίστοιχη κατάσταση επικρατεί και στους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής με την πλειοψηφία να αδυνατεί να ανταπεξέλθει ακόμα και στην πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών τους.
Δε γνωρίζουμε αν στο 78% για το οποίο μιλά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ συμπεριλαμβάνονται και οι μεγαλοεπιχειρηματίες της περιοχής, πάντως από τη δική μας πείρα, δεν έτυχε ποτέ να δούμε η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα σε κανέναν τους.
Τα λαϊκά νοικοκυριά είτε στη Ρόδο, είτε στον Έβρο υποφέρουν από τη φορολεηλασία, την ανεργία, την απληρωσιά και ναι, όσο κι αν ο συγκεκριμένος ως άλλη Μαρία Αντουανέτα ζητά να πληρώσουν, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ.
Τέτοιες απόψεις είναι εντελώς ξένες με τις αρχές του εργατικού λαϊκού κινήματος. Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, που είναι κομμάτι της εργατικής τάξης, πρέπει να τις απομονώσουν, να παλέψουν για φτηνό ρεύμα για όλο το λαό, να απαγορεύεται η διακοπή σε όποιον δεν έχει να πληρώσει.
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ

13 Νοέμβρη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/