Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Τα ίδια τα έργα και οι ημέρες των εργατοπατέρων της περιοχής μας

Δελτίο Τύπου

Τα ίδια τα έργα και οι ημέρες των εργατοπατέρων της περιοχής μας, μιλούν για  λογαριασμό τους. Ενώ η συγκυβέρνηση έχει αφοσιωθεί στο να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες, το μακρύ τους χέρι στο εργατικό κίνημα προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες του.
Η αμαρτωλή ηγεσία του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων, ξαναχτύπησε! Εξασφάλισε στο αφεντικό της φτηνούς εργαζόμενους για όλη τη διάρκεια του χειμώνα, υπογράφοντας στις 15 Οκτώβρη  επιχειρησιακή σύμβαση με το ξενοδοχείο «Ρόδος Παλλάς» (σ.σ. εργοδότη του προέδρου και αρκετών μελών του ΔΣ του Σωματείου).
Η εν λόγω σύμβαση επιβάλλει δουλειά με τον κατώτερο μισθό, δηλαδή 586 ευρώ μικτά + 8% «οικειοθελή παροχή» από τον εργοδότη. Μάλιστα δε μπήκαν καν στον κόπο να κουβεντιάσουν το ζήτημα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου. Οι εκλεγμένοι του ΠΑΜΕ έμαθαν για τη σύμβαση από την ιστοσελίδα του υπουργείου εργασίας. Λογικό άλλωστε αφού έτσι γίνονται αυτές οι δουλειές, στα μουλωχτά…
Αντίστοιχη…ευεργεσία, απολαμβάνουν από την 1η Οκτώβρη και οι εργαζόμενοι στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου, αφού με την υπογραφή της ηγεσίας του Σωματείου τους, οι μισθοί τους μειώνονται 20%.
Όποιος τίμιος εργαζόμενος ή συνδικαλιστής, συνεχίζει και ακολουθεί τέτοιες ξεπουλημένες ηγεσίες, πρέπει τώρα να σκεφτεί, να κάνει πέρα όσους βάζουν πλάτη για να ισοπεδώνονται δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.
Η καλύτερη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 12 Νοέμβρη, πυκνώνοντας την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά στο Πανεπιστήμιο στις 11  το πρωί.
Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ
3 Νοέμβρη 2015
ΥΓ
Οι συμβάσεις επισυνάπτονται.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/