Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 14 Ιουλίου 2014

Ημερίδα του ΚΚΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κυβέρνηση Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει με εντατικούς ρυθμούς την διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων, υποδομών (αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες), χρυσοφόρων ακινήτων, των παραλιών, της ενέργειας, του νερού, των σκουπιδιών, όποιας δραστηριότητας μπορεί να φέρει άμεσα και μέγιστα κέρδη για το κεφάλαιο.

Για το νησί μας, το μέγεθος η έκταση και το βάθος των ιδιωτικοποιήσεων παίρνουν τεράστιες διαστάσεις. Η επιλογή δεν είναι τυχαία. Η  γεωστρατηγική θέση της Ρόδου, η δυνατότητα αποκόμισης άμεσων κερδών, η ακριβής και πλήρης καταγραφή λόγω του κτηματολογίου της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, δημιουργούν τις προϋποθέσεις, για προσέλκυση των επιχειρηματικών ομίλων.
Ντόπιο και ξένο κεφάλαιο ανταγωνίζεται για τα φιλέτα έχοντας δεδομένα τα δεσμά που επέβαλαν  Ε.Ε. και Ελληνικές κυβερνήσεις στους εργαζόμενους με την ισοπέδωση των εργασιακών σχέσεων, τους μισθούς πείνας, την ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, την εντατικοποίηση την συνεχή υποβάθμιση των παροχών υγείας, της παιδείας κλπ.
Αυτή είναι η πραγματικότητα της απελευθέρωσης της αγοράς, αυτή είναι η επιχειρηματικότητα και ανταγωνιστικότητα, βασικές αρχές της συνθήκης του Μάαστριχτ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Την πραγματικότητα αυτή προσπαθούν να συσκοτίσουν τόσο η κυβέρνηση όσο και πολιτικές δυνάμεις όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που θέλουν να μερεμετίσουν το σημερινό σύστημα δήθεν για να το κάνουν δικαιότερο. Ενώ λοιπόν από τη μια παρουσιάζουν τα γεγονότα, από την άλλη καλύπτουν την ουσία και το περιεχόμενό τους, περιοριζόμενοι στην διαδικασία των  ιδιωτικοποιήσεων, στο ξεπούλημα, στο χρέος, στους ανίκανους πολιτικούς.
Προκύπτει λοιπόν η ανάγκη μιας ουσιαστικής ανάλυσης και τοποθέτησης στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων από την πλευρά των συμφερόντων του ίδιου του λαού.
Η Τ.Ε. Νότιας Δωδ/σου του ΚΚΕ, για το σκοπό αυτό διοργανώνει ημερίδα με θέμα «ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ», όπου με σημαντικές εισηγήσεις θα γίνει προσπάθεια να τεθούν όσον το δυνατόν περισσότερες πλευρές του θέματος και να συζητηθούν. Τι ιδιωτικοποιείται στη Ρόδο, ποια είναι η οικονομική πλευρά τους, οι στρατηγικές του κεφαλαίου, ποιος ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης, το παράδειγμα του γκολφ, το θεσμικό πλαίσιο, ο ρόλος των ΚΟΙΝΣΕΠ των Μ.Κ.Ο., ποιόν εξυπηρετεί αυτή η ανάπτυξη, σε ποια κατεύθυνση πρέπει να στραφεί ο αγώνας των εργαζομένων;
Καλούμε όλους τους φορείς, τους εργαζόμενους να δώσουν το παρόν τους την Παρασκευή 18 Ιούλη,  στις 7μμ, στο Ακταίον.

Ρόδος 14-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/