Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014

ΚΚΕ: ΓΙΑ ΤΟ ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τ.Ε. Ν.Δωδ/σου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην πρόσφατη ημερίδα, στις 18 Ιουλίου 2014 στο Ακταίον, με θέμα:  «Ιδιωτικοποιήσεις - Ανάπτυξη για ποιόν;», που διοργάνωσε η Τ.Ε. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, η Λίλα Καφαντάρη επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νότιου Αιγαίου, στην τοποθέτησή της,  έκανε ξεκάθαρο ότι: Από τις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, των αεροδρομίων, της ενέργειας, των μεταφορών, του νερού, της δημόσιας ακίνητης περιουσίας και άλλων,  κερδισμένοι θα είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, εγχώριοι και ξένοι, που θα αυξήσουν τα ήδη υπέρογκα κέρδη τους:
«Ένα από τα κυρίαρχα επιχειρήματα των υποστηρικτών των ιδιωτικοποιήσεων  είναι ότι αυτές  οδηγούν στην αξιοποίηση και την ανάπτυξη. Το ερώτημα που τίθεται και πάλι είναι τι είδους αξιοποίηση και  ανάπτυξη για ποιόν;
Στο περιβάλλον του εργασιακού μεσαίωνα, της απλήρωτης και ανασφάλιστης εργασίας, στην επέκταση της μαθητείας, στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την καταπάτηση του αιγιαλού, στη μετατροπή των παραλιών σε περιοχές με μπετόν, στην εκμετάλλευση των λιμανιών και των αεροδρομίων από το κεφάλαιο, τι έχει να κερδίσει ο εργαζόμενος, η λαϊκή οικογένεια;
Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχεται ο καπιταλισμός.
Μια άλλη επιχειρηματολογία που αναπτύσσεται είναι αυτή του ξεπουλήματος. Όχι στο Ξεπούλημα λένε, με κύριο εκφραστή το ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αντιτίθενται στην «αξιοποίηση», στην επιχειρηματικότητα και μάλιστα την υγιή. Μα η υγιής επιχειρηματικότητα είναι αυτή που αναπτύσσεται μέσα από όλο το νομοθετικό πλαίσιο που προαναφέρθηκε και που έχει σχεδιαστεί και θεσμοθετηθεί, ακριβώς για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Η έννοια του ξεπουλήματος  παραπέμπει  στην ποσότητα των χρημάτων που θα πάρουμε από την ιδιωτικοποίηση. Είναι όμως ζήτημα ποσότητας χρημάτων; Αν πουληθούν ακριβότερα μέσα από μια καλύτερη διαπραγμάτευση θα είμαστε ικανοποιημένοι; Η όλη λογική του επιχειρήματος αυτού  βρίσκεται στον καλύτερο ή χειρότερο διαχειριστή αυτού του συστήματος δηλ. στο ποιος θα βγάλει λάδι τον σάπιο καπιταλισμό.»
Ξεκάθαρα το ΚΚΕ τάσσεται κατά της ιδιωτικοποίησης της  δημόσιας περιουσίας, με όποια μορφή και αν αυτή πραγματοποιηθεί. Δεν έχει καμία σχέση με την ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Γι αυτό και η ιδιωτικοποίηση του Γκολφ Αφάντου,  όφελος θα φέρει μόνο στους επιχειρηματικούς ομίλους που θα επενδύσουν, ενώ επιφυλάσσουν σκληρή εκμετάλλευση στους εργαζόμενους και ανάλογες συνέπειες στους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής.
Ρόδος 24 Ιούλη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/