Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Πρόταση αξιολόγησης των υπαλλήλων

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Με το νόμο 4250/26-3-14 “Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα - Τροποποίηση διατάξεων ΠΔ 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις”, που ψήφισε πρόσφατα η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ προχωρά εκτός των άλλων σε αντιδραστικότερη κατεύθυνση το ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.
«Η αξιολόγηση είναι ένα ακόμα εργαλείο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να απολύσει χιλιάδες εργαζόμενους, να ιδιωτικοποιήσει δημόσιες υπηρεσίες και να τις παραδώσει σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι υπέρμαχοι της αξιολόγησης είναι αυτοί οι ίδιοι  που έφτασαν την ανεργία στο 28%, έκοψαν μισθούς και συντάξεις στο 40%, εξαθλίωσαν την ελληνική οικογένεια, έκλεισαν χιλιάδες μικρομάγαζα και την ίδια στιγμή στήριξαν και στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τους τραπεζίτες, βιομήχανους, εφοπλιστές χρηματιστές και τους λοιπούς αναξιοπαθούντες καπιταλιστές.
Να ποιος  είναι αυτός που αξιολογεί, που θέλει καλύτερες υπηρεσίες προς τον πολίτη, τον οποίον όμως φροντίζει συνεχώς να τον σπρώχνει στην εξαθλίωση, να τον βάζει να πληρώνει για στοιχειώδεις κοινωνικές παροχές σε υγεία, πρόνοια, παιδεία, καθαριότητα και άλλα..
Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να επικαλούνται σε καμιά περίπτωση ότι ο στόχος της οποιασδήποτε αξιολόγησης επινοήσουν, είναι η φροντίδα, οι καλύτερες και ποιοτικές υπηρεσίες γιατί οι ίδιοι δημιουργούν και συντηρούν τις αιτίες των υποβαθμισμένων υπηρεσιών προς το λαό.
Μέσω και της  αξιολόγησης, η κυβέρνηση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός μικρού, ευέλικτου και επιτελικού κράτους, ενός κράτους στην υπηρεσία των επιχειρηματικών ομίλων και της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Θέλουν το 15% των υπαλλήλων να παίρνει το δρόμο της απόλυσης, να τίθεται σε κατάσταση ομηρίας.
Θέλουν να καταργούν τμήματα και Δ/νσεις, να υποβαθμίζουν άλλα, να αξιολογούν δηλαδή τις Δημόσιες Δομές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ανάλογα με τη βιωσιμότητά τους, την ολόπλευρη εφαρμογή της σχέσης κόστους-οφέλους, το κυνήγι του κέρδους
Η συγκυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει ότι και με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο της αξιολόγησης και με τις τωρινές τροποποιήσεις του θα διασώζονται και θα επιλέγονται σε θέσεις ευθύνης οι πιστοί υλοποιητές της κυβερνητικής πολιτικής.
Κρύβει ότι τα φαινόμενα της αποσάθρωσης δημοσίων υπηρεσιών, κυρίως κοινωνικού χαρακτήρα και της μη κάλυψης των κοινωνικών αναγκών, οφείλονται στη δικιά της πολιτική, στη δικιά της επιλογή.
Στους δήμους η εφαρμογή της αξιολόγησης αναμένεται να αποτελέσει το οριστικό τέλος για το δημόσιο χαρακτήρα κοινωνικά κρίσιμων δομών.
Ο δήμος μας λειτουργεί αυτή τη στιγμή με εργαζόμενους λιγότερους από όσους απαιτούνται για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των υπηρεσιών πχ σκουπίδια, στο πράσινο, στους παιδικούς σταθμούς. Αλήθεια πως θα αξιολογηθούν αυτές οι δομές και οι υπάλληλοι, όταν δεν στηρίζεται η λειτουργία τους με το απαραίτητο προσωπικό, με τις κατάλληλες υποδομές και τα απαραίτητα εργαλεία;
Οι ελλείψεις αυτές είναι αποτέλεσμα των πολιτικών της ΕΕ, των κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών όλα τα προηγούμενα χρόνια, που έβαλαν νομοθετικά εμπόδια στην πρόσληψη προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά και επέλεγαν, ακόμα και όταν υπήρχε η δυνατότητα, εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας.
Με τον τρόπο αυτό επιχείρησαν να κρατούν τους εργαζομένους σε καθεστώς ομηρίας.Και τώρα επανέρχονται να ρίξουν άλλη μια γκρίζα σκιά στους εργαζόμενους αυτούς ότι δήθεν πρέπει να επανελεγχθούν όλα τα δικαιολογητικά που οι ίδια η κυβέρνηση έθεσε ως προϋποθέσεις για να μετατραπεί η εργασιακή τους σχέση σε αορίστου ή μόνιμη. Είναι αθλιότητα , είναι μια επίθεση ταξικού μίσους προς τους εργαζόμενους , που με τους αγώνες τους κάποιοι κατάφεραν να κερδίσουν την μόνιμη και σταθερή δουλειά.
Αλλά ο στόχος τους είναι η μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, η εργασιακή ζούγκλα. Αυτήν που ξεκίνησαν με τις δίμηνες συμβάσεις ,συμβάσεις έργου , φτάσαμε στα stage, τις ΜΚΟ και τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ των 430 ευρώ για πεντάμηνη οχτάωρη εργασία χωρίς άδεια. Φτάσαμε και στις ΚΟΙΝΣΕΠ
Στην εφαρμοστική εγκύκλιο δίνεται η δυνατότητα στο δήμαρχο να επιλέξει ποιες υπηρεσίες θα αποτελέσουν τη δεξαμενή αυτών των εργαζομένων. Μπορεί δηλαδή η κάθε Δημοτική Αρχή, επιλέγοντας μία ή και περισσότερες από αυτές τις υπηρεσίες για τη χαμηλή αξιολόγηση, ουσιαστικά να τις διαλύσει οδηγώντας τες στην ιδιωτικοποίηση. Οι συνέπειες για τις κρίσιμες κοινωνικές δομές, όπως γίνεται αντιληπτό, θα είναι δραματικές. Η ανταποδοτικότητα που έχει γίνει πια κοινή πρακτική θα διευρυνθεί, το κόστος των υπηρεσιών θα αυξηθεί και η ποιότητά τους θα υποβαθμισθεί.
Ουσιαστικά, οι δημότες θα κληθούν να χρηματοδοτήσουν τα κέρδη και τις επενδύσεις των μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων που θα αναλάβουν αυτές τις υπηρεσίες, με νέες αυξήσεις στα ανταποδοτικά και δημοτικά τέλη.
Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση απορρίπτουμε το νομοθετικό πλαίσιο της “αξιολόγησης”, τον επανέλεγχο των συμβάσεων, απορρίπτουμε την “ανθρωποφαγία” που θέλουν να επιβάλλουν μεταξύ των εργαζομένων.
Ζητάμε από το Δήμαρχο, τη Δημοτική Αρχή και όλες τις δημοτικές παρατάξεις να δεσμευτούν τώρα ότι δεν θα υπογράψουν τη απόφαση που απαιτείται για την εφαρμογή του νόμου για την αξιολόγηση.
Πάνω από όλα ζητάμε από τους δημότες μας τη στήριξή τους στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για να παραμείνουν οι κρίσιμες κοινωνικές δομές του δήμου μας δημόσιες.
  • απαιτούμε:να καταργηθεί ο νόμος 4250/14
  • να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο ν. 4250/14
  • να μην δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζόμενων
  • -να μην συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση
  • να μην γίνει καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/