Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 29 Ιουλίου 2014

Σχόλιο του ΠΑΜΕ

Σχόλιο του ΠΑΜΕ για την ανακοίνωση της πλειοψηφίας του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου
Το ποιος θέλει την επιτυχία μιας απεργίας φαίνεται όχι μόνο από αυτά που λέει αλλά κυρίως από το πως την παλεύει, τι μέτρα παίρνει για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωσή της η πλειοψηφία του Σωματείου καλεί τάχα τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στα χέρια τους. Η ίδια πλειοψηφία όμως είναι που αρνήθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ να γίνει Γενική Συνέλευση.
Τα συνδικάτα πρέπει να είναι επιτελεία της οργάνωσης της πάλης των εργαζομένων. Να κουβεντιάζουν ποια μορφή πάλης απέδωσε, να παίρνουν μέτρα, να εκτιμούν τι πήγε στραβά και να το διορθώνουν. Σε αυτό το ΔΣ, που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί 23.000 εργαζόμενους, τέτοια κουβέντα δεν έγινε ποτέ, με αποκλειστική ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ. Πολύ απλά γιατί ούτε μπορούν ούτε θέλουν να οργανώσουν αγώνες τέτοιους που να φέρουν τους εργάτες στο προσκήνιο και όχι στη γωνία.
Το ΠΑΜΕ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για Γενική Συνέλευση και απεργία στις 8 Αυγούστου ή σε όποια άλλη ημερομηνία κρίνει η Γενική Συνέλευση, αυτό που αρνήθηκε ήταν τον εκφυλισμό που προτείνει η πλειοψηφία, δηλαδή απεργίες «για να στρέψουμε πάνω μας τα φώτα της δημοσιότητας» όπως είπε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΚΡ σε ραδιοφωνικό σταθμό πρόσφατα. Κι επειδή δυο φορές έχουν ισχυριστεί δημόσια ότι το ΠΑΜΕ καταψήφισε την απεργία, τους λέμε να μην ξύνονται στη γκλίτσα του τσομπάνη γιατί θα δημοσιεύσουμε ολόκληρα τα πρακτικά της συνεδρίασης του ΔΣ.
Απορίας άξιο είναι και το γεγονός ότι το προεδρείο του Σωματείου απαντά για λογαριασμό του ΕΚΡ. Δε μας είπαν όμως, διαφωνούν στις 8 του Αυγούστου αντί για απεργία μόνο των ξενοδοχοϋπαλλήλων, να απεργήσουν όλοι οι κλάδοι στο νησί; Κερδισμένοι δε θα βγουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι;
Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν έχουμε σκοπό να ανοίξουμε διάλογο.
Όλοι στις 8 Αυγούστου στην απεργία και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μπροστά στο Καζίνο στις 9.30 πμ.
ΥΓ.
Ο χαρακτηρισμός «γνωστοί – άγνωστοι» δεν ταιριάζει σε αυτούς που βγάζουν μπροστά το πρόσωπό τους στους χώρους δουλειάς, που απολύονται για τη δράση τους, όταν άλλοι σφυρίζουν αδιάφορα, αλλά σε αυτούς που υπογράφουν συμβάσεις νύχτα και χωρίς ανακοινώνουν το μέρος και την ώρα. Τους τον επιστρέφουμε λοιπόν.
Γραμματεία Επισιτισμού Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ

Ρόδος, 29 Ιούλη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/