Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Όχι στον επανέλεγχο συμβάσεων που οδηγεί σε απολύσεις

ΠΑΜΕ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΤΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε εξέλιξη βρίσκεται και στο Δήμο Ρόδου, η διαδικασία που αφορά στον επανέλεγχο  όλων των συμβάσεων αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τον νόμο 4250/26-3-14 “Διοικητικές απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων Π.Δ. 318/1992 (Α' 161) και λοιπές ρυθμίσεις των εργαζομένων στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει στην ομηρία και στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους. Θέλει οι εργαζόμενοι που έγιναν μόνιμοι ή αορίστου από το 1994 και μετά, να αποτελούν  μία μόνιμη δεξαμενή απολύσεων.
Θέλει να ξεφορτωθεί εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα και να ανοίξει το δρόμο παραπέρα, για να διεισδύσουν ιδιωτικοί επιχειρηματικοί όμιλοι  σε  τομείς – φιλέτα.
Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι με αυτό τον τρόπο θέλει να αντιμετωπίσει όσους κατέθεσαν πλαστά δικαιολογητικά. Δεν στηρίζουμε πτυχία μαϊμού και πλαστά δικαιολογητικά, αλλά ούτε παραχωρούμε το ρόλο του τιμητή της νομιμότητας, της αξιοκρατίας και της διαφάνειας στα κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ), που έχουν κάνει κουρελόχαρτο το δικαίωμα στη δουλειά.
Κυβέρνηση, δήμαρχοι και περιφερειάρχες κρύβουν σκόπιμα ότι είναι αυτοί, που  εκμεταλλεύτηκαν βάναυσα τους συμβασιούχους για να μειώσουν το λεγόμενο μισθολογικό κόστος και στη συνέχεια κάτω από την πίεση του κινήματος, μετέτρεψαν τις συμβάσεις ορισμένων εργαζόμενων και πέταξαν άλλους στο δρόμο σαν στυμμένες λεμονόκουπες.
Τσαλαπάτησαν το δικαίωμα των ανέργων και των νέων στη σταθερή δουλειά,  και τώρα μιλάνε για νόμιμες διαδικασίες και αξιοκρατία στις απολύσεις.
Απελευθέρωσαν επί της ουσίας τις απολύσεις και τώρα ανακυκλώνουν τους ανέργους με τα ευρωενωσιακής έμπνευσης προγράμματα σύγχρονης σκλαβιάς.
Με τον επανέλεγχο των συμβάσεων των εργαζομένων, τον  «βούρδουλα» και τη βία της αξιολόγησης, συνολικά με τις αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο στοχεύουν να δυναμώσει η τάση υποχώρησης, συμβιβασμού και χειραγώγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, στοχεύουν σε ένα κράτος ακόμα πιο αυταρχικό, ακόμα πιο εχθρικό απέναντι στους Δημόσιους Υπάλληλους και το λαϊκό κίνημα και ταυτόχρονα ένα κράτος που θα υπηρετεί πιο αποτελεσματικά τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Είναι ανάγκη να γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι, πως η λεγόμενη αξιολόγηση δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εργαζομένων, ώστε οι ίδιοι και οι δημόσιες υπηρεσίες να γίνουν καλύτερες, σύγχρονες, πιο ποιοτικές στην παροχή αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών για το λαό και τη νεολαία. Ούτε έχει στόχο να εξαλείψει τις αιτίες που δημιουργούν και οξύνουν τα λαϊκά προβλήματα.
Ο στόχος τους είναι να βγουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την κρίση χωρίς χασούρα ή και με αυξημένα τα κέρδη τους. Γι’ αυτό ισοπεδώνουν τα πάντα, απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μετατρέπουν τη μόρφωση και την υγεία σε ακριβό εμπόρευμα, αρπάζουν ως φιλέτα κερδοφορίας τη δημόσια περιουσία, τις παραλίες, τις κοινωνικές δομές και υπηρεσίες, ιδιωτικοποιούν τη ΔΕΗ, το νερό, τα σκουπίδια κλπ...
Όλα αυτά τα μέτρα, όλες αυτές οι αναδιαρθρώσεις παίρνονται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες, είτε έχουν, είτε δεν έχουν Μνημόνια και Τρόικα, είτε βρίσκονται σε φάση κρίσης, είτε σε φάση ανάπτυξης. Τα μέτρα αυτά δεν οφείλονται στο χρέος και δεν απορρέουν από τα Μνημόνια. Είναι μέτρα προαποφασισμένα, ώστε να ενισχύονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι .

Δε θα σταματήσουν αν δεν ορθώσουμε ένα τεράστιο λαϊκό τείχος αντίστασης και ανατροπής.
Οι εργαζόμενοι με μαζικές, συλλογικές διαδικασίες απαιτούμε :
-                    να καταργηθεί ο νόμος 4250/14
-                    να μην προχωρήσει κανένας επανέλεγχος συμβάσεων, που θα οδηγήσει σε απολύσεις
-                    μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους - μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-        να μην εφαρμοστεί στην πράξη η ποσόστωση που επιβάλλει ο ν. 4250/14
-        να μην δεχτεί κανένας προϊστάμενος να συμπράξει στην υλοποίηση του νόμου, στη βαθμολογία με ποσόστωση, που οδηγεί σε απολύσεις εργαζόμενων
-        να μην συμμετέχει κανένας εργαζόμενος σε αυτοαξιολόγηση.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 9 ΙΟΥΛΗ 2014

Ρόδος 2/7/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/