Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Τ. Ο. Ν. Δ. του ΚΚΕ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τ.Ε. Ν.Δωδ/σου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη συμμετοχή και ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Ιουλίου, η ημερίδα της Τομεακής Οργάνωσης Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ με θέμα «Ιδιωτικοποιήσεις - Ανάπτυξη για ποιόν;».
          Για πρώτη φορά στη Ρόδο έγινε αναλυτική παρουσίαση των  ακινήτων της Ρόδου, τα οποία όπως επιβάλλει η στρατηγική της ΕΕ - και με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων, έχουν περιέλθει στο ΤΑΙΠΕΔ για ιδιωτικοποίηση. Παράλληλα παρουσιάστηκε και το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει, με ιδιαίτερη αναφορά, σ΄ αυτό  της Δωδεκανήσου. Έγινε ανάλυση  όλου του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί για την ιδιωτικοποίηση των αρχαιολογικών χώρων, αιγιαλού και παραλίας, περιοχών NATURA, λιμανιών και αεροδρομίων. Παρουσιάστηκαν στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται , ότι ο ρόλος  του Δήμου και της Περιφέρειας στον τομέα αυτό δεν εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, αλλά τα συμφέροντα μονοπωλιακών ομίλων. Η Τοπική Διοίκηση επίσης, με την ενίσχυση των ΚΟΙΝΣΕΠ (κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων) και των ΜΚΟ, διαχειρίζεται την ανεργία και τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες, στα πλαίσια της «κοινωνικής συνοχής» και του ελέγχου των λαϊκών αντιδράσεων. Αποκαλύφθηκε μέσα από στοιχεία, ότι στη Ρόδο έχουν εκτεταμένη εφαρμογή οι εργασιακές σχέσεις Ειδικών Οικονομικών Ζωνών, που στηρίζονται και στην αντιλαϊκή νομοθεσία (ανασφάλιστοι, κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, συνθήκες δουλείας στα ξενοδοχεία).

Στην εναρκτήρια ομιλία της η Λίλα Καφαντάρη επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Νότιο Αιγαίο απέδειξε την ταξική διάσταση της ανάπτυξης, η οποία δεν μπορεί ταυτόχρονα να εξυπηρετεί και το κεφάλαιο και το λαό. Τόνισε ότι η γεωστρατηγική θέση της Ρόδου την καθιστά «μήλον της έριδος», όχι μόνο των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και γεωπολιτικών συμφερόντων των ιμπεριαλιστικών κρατών.      
          Στο κλείσιμο της ημερίδας, ο γραμματέας της Τ.Ε. Νοτ. Δωδ/σου του ΚΚΕ, Τάκης Πότσος, παρουσίασε συνολικά τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος, τονίζοντας ότι για το ΚΚΕ το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων «…δεν είναι ξεκομμένο από την γενικότερη πολιτική και τις επιδιώξεις της άρχουσας τάξης,  να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση και την ανάκαμψη των επιχειρηματικών ομίλων  ο λαός. Οι αποφάσεις της Ε.Ε. και των Ελληνικών κυβερνήσεων, οδηγούν στην με κάθε τρόπο ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού πλούτου, στην πλήρη εκμετάλλευσή του από το κεφάλαιο …» και πως η πάλη του λαού ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, δεν πρέπει να έχει σαν στόχο τους καλύτερους όρους, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να βάλει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο: τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

                                                                             Ρόδος 21-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/