Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 5 Μαΐου 2014

Τοποθέτηση του Ηλία Νικολόπουλ​ου στο Mega

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Νικολόπουλος στην εκπομπή των Χασαπόπουλου - Αναγνωστάκη  στο MEGA ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:
Από το 2010 με το νόμο 3847 στην ουσία καταργήθηκε η Βουλή και από εκεί ενός κακού μύρια έπονται…Ποιός είναι ο νόμος; Άρθρο μόνο… Ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκε στην ελληνική πραγματικότητα  το άρθρο μόνο και έλεγε ότι ο υπουργός Οικονομίας ότι υπογράφει στο εξωτερικό δεσμεύει τη χώρα και ότι η δέσμευση αυτή ανακοινώνεται στη Βουλή. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε με την πλειοψηφία. Η πλειοψηφία τον πέρασε, κατήργησε το Σύνταγμα και το άρθρο 36. Έχουν ευθύνη και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και όσοι τον ψήφισαν. Από εκεί έγιναν ορισμένες φοβερές μεταβολές.
Η υποβάθμιση του Κοινοβουλίου ήταν σκόπιμη από την αρχή ώστε να περάσει το πυραμιδοειδές  σύστημα απ΄ τους δανειστές χωρίς να μπορέσει το Κοινοβούλιο να αντιδράσει. Είναι απλό. Η καταστροφή που έγινε  στη χώρα με τη μείωση της ορθής λειτουργίας του πολιτεύματος ήταν κάτι το πρωτοφανές.
Το κράτος έπρεπε να κρατήσει την λαϊκή κυριαρχία σύμφωνα με το άρθρο 1 και 2 του Συντάγματος. Δεν την κράτησε και ούτε αποδόθηκαν ευθύνες στις κυβερνήσεις που έκαναν αυτή τη διαδικασία. Βγήκαμε εκτός πολιτεύματος με τις παραβιάσεις που έγιναναπ΄ το 2000.
Είναι σαφές ότι αν εξακολουθήσει να παραβιάζετε το Σύνταγμα (από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) θα υποταχτούμε στα μνημόνια και στην υποχώρηση της λαϊκής κυριαρχίας. Θα τα δεχτούμε και θα συζητάμε για υπολεπτομέρειες χωρίς νακαταγγέλλονται οι ρήτρες που παγίδευσαν τη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/