Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι βόλι στην καρδιά του θηρίου

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Μ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 39, Ρόδος
Τηλ.22410 35460,
FAX: 22410 35900                                        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα δίνουν την μάχη των ευρωεκλογών στις γειτονιές της Ρόδου,  τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ, η νεολαία στο πλευρό της ΚΝΕ. Το κάλεσμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας πρέπει να φτάσει σε κάθε εργαζόμενο, άνεργο, σε κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό αγρότη που τσακίζεται από την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε.

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι βόλι στην καρδιά του θηρίου, του πραγματικού αντιπάλου, των μονοπωλίων, του κεφαλαίου, της ΕΕ.
Όλοι αυτοί, περισσότερο από το πώς θα λέγεται ο επόμενος πρωθυπουργός, από το ποιος θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση, από το αν θα υπάρχουν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ, νοιάζονται για τη σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής. Νοιάζονται , αυτοί που θα εναλλάσσονται στην κυβέρνηση να είναι δεσμευμένοι απέναντι στο κεφάλαιο και την ΕΕ. Γιατί ξέρουν ότι όποιος ορκίζεται στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και υποκλίνεται στον καπιταλισμό, θα συνεχίζει να υπερασπίζεται την καπιταλιστική κερδοφορία. Όποιος λέει «μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είναι αναγκασμένος να υποτάσσεται στους κανόνες της, πολύ περισσότερο όταν ομολογεί πίστη τις δεσμεύσεις της.

        Μια κυβερνητική εναλλαγή ποτέ δεν θα ικανοποιεί όλους τους επιχειρηματίες. Πάντα υπάρχουν κάποιοι που είναι πιο κοντά στο ένα ή άλλο κόμμα, όμως δεν ανησυχούν ούτε για τα κέρδη τους ούτε για την εξουσία τους. Αλήθεια, όμως, τι τους αφορά τους εργαζόμενους ποιοι επιχειρηματίες στηρίζουν ΝΔ και ποιοι ΣΥΡΙΖΑ; Ποιο το πρακτικό αποτέλεσμα για τους ίδιους; Όταν εφοπλιστές λένε ότι θα στήριζαν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ αν δεν κατέβαιναν αυτοπροσώπως υποψήφιοι στο Δήμο Πειραιά, ή όταν βιομήχανοι του φαρμάκου καλούν στην ψήφισή του, τι σημαίνει αυτό για τους εργαζόμενους;

Θα τους φοβίσει μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ.
Γιατί το ΚΚΕ πρωτοστατεί στην πάλη για να ανατραπεί όχι απλά μόνο μια κυβέρνηση, κάποιοι υπουργοί, αλλά συνολικά η αντιλαϊκή πολιτική.
Γιατί δεν υπάρχουν πια τα περιθώρια οι εργαζόμενοι να βάζουν πλάτη για να αλλάζουν κυβερνήσεις, χωρίς όμως να αλλάζει η πολιτική. Δεν υπάρχει καιρός για άλλες απογοητεύσεις.

Γιατί δεν πρέπει να επαναλαμβάνεται το ίδιο λάθος που γίνεται για χρόνια τώρα. Λύση ούτε στα άμεσα, οξυμένα προβλήματα δεν θα υπάρξει μετά τις κάλπες αν στηριχθούν - ενισχυθούν κόμματα δεσμευμένα στην ΕΕ. Ούτε από τη δήθεν υπόσχεση για σταθερότητα της ΝΔ, ούτε από τη σικέ ανατροπή εντός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί στις 26 του Μάη θα μετρήσει σε ποια θέση θα βρεθούν ο λαός και οι εργαζόμενοι, που σίγουρα -με όποια κυβέρνηση- δεν θα είναι στην εξουσία, από ποια θέση θα αντιμετωπίσουν την πολιτική της ΕΕ, τους αντιλαϊκούς «κανόνες της αγοράς», τη δράση του κεφαλαίου, των μονοπωλίων, τις πολιτικές των κυβερνήσεων που θα στηρίζουν.
Γι' αυτόν το λόγο στις 25 Μάη οι εργαζόμενοι πρέπει να σημαδέψουν σωστά με ένα κόκκινο βόλι. Αυτό θα πονέσει περισσότερο απ' όλα.
Ρόδος 22-05/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/