Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ο αυταρχισμός Μιχελάκη-συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα περάσει. Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης θα υπερασπιστεί το νερό σαν δημόσιο αγαθό

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία
http://antarsiakm.wordpress.com/ - antarsiakm@gmail.com - τηλ. Επικοινωνίας: 6976626582, 6947165370, 6973935087


Θεσσαλονίκη, 17.5.2014
Δελτίο τύπου

Η κοινωνία της Θεσσαλονίκης θα υπερασπιστεί το νερό σαν δημόσιο αγαθό
Ο αυταρχισμός Μιχελάκη-συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν θα περάσει

Κοινή ανακοίνωση των:
Ø    Ανταρσία στην Κεντρική Μακεδονία-Αντικαπιταλιστική Αριστερά
Ø    Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή
Ø    Ανυπακοή στις Γειτονιές των Αμπελοκήπων και Μενεμένης
Ø    Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής Θέρμης

Για άλλη μια φορά η άθλια συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ δείχνει το πραγματικό της αντιδημοκρατικό πρόσωπο. Με εγκύκλιο του Υπ. Εσωτερικών επιχειρεί να απαγορεύσει και να ποινικοποιήσει το δημοψήφισμα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, το οποίο προετοιμάζεται εδώ μήνες. Οι Σαμαράς, Βενιζέλος, Μιχελάκης και Σία λειτουργούν σαν τσιράκια των μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών ύδρευσης που έχουν βάλει στο μάτι το νερό της Θεσσαλονίκης. Μία μέρα πριν το δημοψήφισμα είναι σαφές ότι το μεγάλο κεφάλαιο φοβήθηκε και ζήτησε μέτρα από την κυβέρνηση, η οποία και πάλι έσπευσε να δράσει ενάντια στα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού.
Ας το πάρουν απόφαση ότι με απειλές και καταστολή δεν πρόκειται να κάμψουν τους αγώνες των κατοίκων της πόλης. Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα διεκδικηθεί με κάθε τρόπο. Προφανώς μέχρι αυτή την στιγμή η κυβέρνηση υποτιμούσε το γεγονός και επιχείρησε να το ενσωματώσει- υπονομεύσει με τη βοήθεια δημάρχων. Η απήχηση της κίνησης και η ανάδειξη του ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση σαν πλειοψηφική βούληση οδήγησε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στον κρατικό αυταρχισμό για άλλη μια φορά. Φοβούνται ότι θα αναδειχτεί η απαίτηση να φύγει η ΕΥΑΘ από το ΤΑΙΠΕΔ και να διαλυθεί αυτό το εργαλείο των οικονομικών δολοφόνων για τις καταστροφικές ιδιωτικοποιήσεις. Ότι θα αναδειχτεί η ανάγκη ζωής για απελευθέρωση από Μνημόνια, χρέος και ΕΕ που επιβάλλουν τις ιδιωτικοποιήσεις και το ΤΑΙΠΕΔ.
Δεν πέφτει κανείς από τα σύννεφα. Η αυταρχική επιλογή ταιριάζει απόλυτα με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης και της ΕΕ του κεφαλαίου.
Η αντικαπιταλιστική Αριστερά στηρίζει την πρωτοβουλία για το δημοψήφισμα και το ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση στα πλαίσια του αγώνα για μια ΕΥΑΘ δημόσια, με κοινωνικό και εργατικό έλεγχο, ενισχυμένη με το αναγκαίο προσωπικό, με φτηνό τιμολόγιο για το λαό, δωρεάν για ανέργους και φτωχούς και με λειτουργία που θα σέβεται την περιβαλλοντική ισορροπία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/