Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Ο Αριστοτέλης Α. Παυλίδης, Υποψήφιος Δήμαρχος Κω, μετέβη στην Αθήνα , για να μετάσχει στην Διάσκεψη για θέματα της Μέσης Ανατολής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο κ. Βουλευτής- Υπουργός Αριστοτέλης Α. Παυλίδης, Υποψήφιος Δήμαρχος Κω,  μετέβη σήμερα στην Αθήνα , για να μετάσχει στην Διάσκεψη για θέματα της Μέσης Ανατολής- κυρίως Ελευθερία της θρησκείας- που οργάνωσε η πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του
Συμβουλίου της Ευρώπης που προεδρεύει η κα Ντόρα Μπακογιάννη . Ο Α. Παυλίδης προσεκλείθη στην Διάσκεψη ως «Επίτιμο Μέλος» του Συμβουλίου της Ευρώπης όπου εθήτευσε ως μέλος της  Ελληνικής Αντιπροσωπείας και μάλιστα «Επικεφαλής» και ως Πρόεδρος της Επιτροπής για την Μέση Ανατολή. Κατά την εισήγηση σήμερα ο Α. Παυλίδης ανέφερε: «Το συμβούλιο της Ευρώπης έχει επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Μέση Ανατολή με την σύσταση Ειδικής Επιτροπής της οποίας διετέλεσα Πρόεδρος. Η Επιτροπή αυτή οργάνωνε ανά διετία τις «Συναντήσεις της Ρόδου» όπου μετείχαν Κοινοβουλευτικοί της Νοτίου Ανατολικής Μεσογείου(Μάλτα, Κύπρος, Αίγυπτος, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Συρία, Λίβανος, Τουρκία, Ελλάδα).
Oι συναντήσεις εκείνες συνέβαλαν ώστε να συντονιστούν δράσεις Κοινοβουλευτικές που στόχευαν στην αντιμετώπιση απόψεων μεταξύ των Κοινοβουλευτικών και κυρίως μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών. Παράλληλα το Συμβούλιο της Ευρώπης συνέστησε «ομάδα εργασίας»  υπό τον τίτλο «Χριστιανισμός και Ισλαμισμός» της οποίας όμως ο στόχος συναντήσεως των θρησκευτικών ηγετών των περί την  Μεσόγειο, Θρησκειών  δεν ολοκληρώθηκε λόγω του κατακερματισμού των ισλαμικών δογμάτων. Όλα τα παραπάνω  εξελίχθηκαν μέχρι το 2009.
Επίσης, μνημονεύω την έκθεση του συναδέλφου κ. Andreas Gross που αναφέρθηκε και σε θέματα θρησκειών στην περιοχή και διεπίστωσε τις πραγματικές καταστάσεις με επισκέψεις στη Ρόδο και την Κώ, που ασφαλώς και πάλι πρόθυμα θα φιλοξενήσουν τα αρμόδια Όργανα του Συμβουλίου της Ευρώπης .
Η μετά την «Αραβική Άνοιξη» κατάσταση στον αποκαλούμενο «Αραβικό κόσμο» δικαιολογεί πλήρως τη σημερινή πρωτοβουλία του Συμβουλίου της Ευρώπης την οποία στηρίζει και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Κατόπιν των ανωτέρω προτείνω την αναβίωση των προηγούμενων κινήσεων με τη μορφή «Μονίμου Οργάνου Παρακολουθήσεως της καταστάσεως στη Μέση Ανατολή και σχεδιασμού των απαραιτήτων δράσεων.»
Την πρόταση του κ. Παυλίδη στήριξαν μέλη της Διάσκεψης και ιδιαιτέρως ο Βρετανός Λόρδος Anderson, επικεφαλής της Επιτροπής Μέσης Ανατολής και Αραβικού Κόσμου.
Στην Διάσκεψη παρέστησαν πέραν των μελών της Επιτροπής ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας κος Θεόδωρος και θρησκευτικοί εκπρόσωποι .
Ο κος Παυλίδης μετά την λήξη της Διάσκεψης επέστρεψε το απόγευμα σήμερα 7 Μαΐου 2014 στη Κω, όπου με συνεργάτες του επισκέφθηκε την Καρδάμαινα όπου είχε συναντήσεις με Τουριστικούς Παράγοντες (Ξενοδόχοι, Ιδιοκτήτες Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων κ.λπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/