Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Xαιρετισμός του Δ. Δεσύλλα εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Γενική Συνέλευση των Γιατρών του ΕΟΠΥΥ

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή  

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
22/1/2014 
Xαιρετισμός του Δ. Δεσύλλα εκ μέρους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Γενική Συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ
Στην γενική συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ την Τρίτη 21.1.2014 παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκ μέρους της οποίας απηύθηνε χαιρετισμό ο Δημήτρης Δεσύλλας, μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου. Στο χαιρετισμό του ο Δ. Δεσύλλας είπε τα εξής:
Αγαπητοί φίλοι!
§      Ζούμε την αντίφαση ανάμεσα: στη σημερινή, ρεαλιστική επιστημονικοτεχνική υλική δυνατότητα, για δωρεάν, υψηλής ποιότητας, ιατρική, νοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη και στη σύγχρονη βαρβαρότητα Κυβέρνησης – ΕΕ – Μνημονίου, που έβαλαν τη δημόσια υγεία, τους 10.000 γιατρούς και άλλους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ, στο «κρεβάτι του Προκρούστη» της μαζικής διαθεσιμότητας και της απόλυσης, στο κρεβάτι του «δόκτορος Καλιγκάρι» Μητσοτάκη και του «δόκτορος του θανάτου» Γεωργιάδη. Που δεν είναι απλώς άσχετος και εμπαθής, αλλά εκτελεί συγκεκριμένο «συμβόλαιο θανάτου» του Μνημονίου και της ΕΕ. Η οποία με το ΕΣΠΑ δίνει πολλά λεφτά για την 5μηνη «κοινωφελή εργασία» των ανέργων στους Δήμους, με 427 – 490 ευρώ το μήνα και φυσικά ούτε δεκάρα τσακιστή για τη Δημόσια Υγεία!
§      Ζούμε την αντίφαση ανάμεσα: στην Υγεία δημόσιο αγαθό, λαϊκό δικαίωμα και συνταγματική επιταγή και στην υγεία καπιταλιστικό αγοραίο εμπόρευμα, ως ανθυγιεινή, νοσηρή και καταθλιπτική κυβερνητική πολιτική. Που διαλύει τον ΕΟΠΥΥ και με τερατογεννέσεις τύπου ΠΕΔΥ, δίνει στη δημόσια πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας τη «χαριστική βολή», δημιουργώντας κρίση ανθρωπιστική.
§      Ζούμε την αντίφαση ανάμεσα: στην αντιλαϊκή επίθεση, που είναι στρατηγική, συνολική, πανκοινωνική (συνοδευόμενη από άθλια προπαγάνδα και κρατική βία και καταστολή) και στον κατακερματισμό – αποσυντονισμό των λαϊκών αγώνων και στην παθητική εκλογική προσμονή!
Απέναντι σ΄ όλα αυτά, για εμάς, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπάρχει γιατρικό, για τη σωματική και ψυχική υγεία του λαού μας, αντίδοτο αποτελεσματικό :
-     Είναι οι ενωτικοί, συντονισμένοι, αποτελεσματικοί, νικηφόροι, εργατικοί και λαϊκοί αγώνες και η κοινή δράση όλης της Αριστεράς μέσα σ΄ αυτούς.
-     Είναι η ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού και συνολικά του μαζικού λαϊκού κινήματος, με χειραφέτηση – ανεξαρτησία από τον γραφειοκρατικό, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
-     Είναι η πανυγειονομική πάλη, ο πανκοινωνικός αγώνας, το αγωνιστικό μέτωπο αντίστασης – ρήξης – ανατροπής του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης – ΕΕ – Μνημονίου – Κεφαλαίου. Για τη διαγραφή του τοκογλυφικού χρέους, την κατάργηση του Μνημονίου, των δανειακών συμβάσεων και όλων των εφαρμοστικών νόμων, την έξοδο από το ευρώ και την ΕΕ. Μέτωπο με έπαθλο, υγεία και άλλα δημόσια αγαθά για όλους, δωρεάν και ποιοτικά. Μ΄ αυτές τις σκέψεις, ως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, χαιρετίζουμε και συμπαραστεκόμαστε μ΄ όλες μας τις δυνάμεις στον ηρωϊκό και δυναμικό, διαρκή και αποφασιστικό απεργιακό αγώνα σας για την απόσυρση – κατάργηση του νομοσχεδίου για τον ΕΟΠΥΥ μέχρι την τελική νίκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/