Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Μόνη ελπίδα η ανατροπή τους!

ΚΝΕ Ρόδος Νομαρχιακή Οργάνωση Δωδεκανήσου
Δημοσιεύθηκε πρόσφατα στα τοπικά ΜΜΕ ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Μάνου Κόνσολα σχετικά με την τουριστική εκπαίδευση. Το λιγότερο που μπορεί κανείς να πει για την ερώτηση που, βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, προς την υπουργό Τουρισμού, είναι κοροϊδία και πρόκληση.

Είναι κοροϊδία την ώρα που η συγκυβέρνηση, που και ο ίδιος συμμετέχει, έχει μειώσει τη χρηματοδότηση για τις τουριστικές σχολές από τα 20 στα 12 εκατομμύρια ευρώ, τώρα να προτείνει «λύσεις» για αυτό. Είναι κοροϊδία την ώρα που ήδη έχουν προσαρμόσει στην αγορά εργασίας (ειδίκευση χωρίς καμία επί της ουσίας μόρφωση) τον οδηγό σπουδών και τα μαθήματα Τουριστικών Σχολών, να προτείνει μεταπτυχιακά και εξίσωση πτυχίων με αυτών των ΤΕΙ. Φυσικά δε λέει κουβέντα για τις συνθήκες μέσα σε αυτές τις σχολές όπως η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών. Τσιμουδιά για τις άθλιες συνθήκες τις πρακτικής με 10 και 12 ώρες και μισθό 306 ευρώ.

Αποτελούν όμως και μεγάλη πρόκληση οι λύσεις που προτείνει, εμπορευματοποίηση στις εγκαταστάσεις των σχολών και δίδακτρα σε σπουδαστές από άλλες χώρες, στην πραγματικότητα τα πρώτα βήματα για την πλήρη προσαρμογή τις λειτουργίας των σχολών ώστε  να λειτουργούν όπως οι ιδιωτικές. Ο βουλευτής της ΝΔ πιστός στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις θέσεις της για την Ανώτατη Παιδεία, προσαρμόζει τις σχολές έτσι που τα κεφάλαια ντόπια και ξένα να βρουν τόπο να αυγατίσουν ξανά τα κέρδη τους.

Φυσικά απαγορεύεται κάθε σκέψη για χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό γιατί το έχουν σίγουρο ότι θα πηγαίνει μόνο σε επενδύσεις στους μεγαλοξενοδόχους. Στην ουσία αυτό που προτείνει ο κ. Κόνσολας είναι το θέλημα των ξενοδόχων και των άλλων αφεντικών.

Οι σπουδαστές από την άλλη πρέπει να χαράξουν τη δική τους πορεία απέναντι στα συμφέροντα των ξενοδόχων και των εκφραστών τους σε πολιτικό και σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Μέσα από την οργάνωση τους σε κάθε σχολή και στα σωματεία τους, πλάι στις ταξικές δυνάμεις να ανοίξουν το δρόμο για μία κοινωνία που ο κάθε σπουδαστής δεν θα χρειάζεται να δώσει ούτε ευρώ για τις σπουδές του, που θα μπορεί να μορφώνεται ολόπλευρα και όχι μόνο να ειδικεύεται, που θα μπορεί να δουλεύει ανθρώπινα και με αξιοπρέπεια και όχι να είναι σκλάβος για τα κέρδη μίας χούφτας καπιταλιστών. Για κοινωνία όπου οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο, αυτοί θα τον καρπώνονται.

                                                                                       Οργάνωση Βάσης Επισιτισμού Τουρισμού Ρόδου                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/