Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωσης της Γραμματείας Επισιτισμού - Τουρισμού Ρόδου για την αγορά του ξενοδοχείου Grand Hotel στη Ρόδο σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα έναντι 38.000.000 ευρώ.

Για τους ξενοδόχους κέρδη και χλιδή και για τους εργάτες μίζερη ζωή…

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε τοπικά ΜΜΕ της Ρόδου, ο γνωστός μεγαλοξενοδόχος Μήτσης ετοιμάζεται να αγοράσει έναντι 38 εκατομμυρίων ευρώ το ξενοδοχείο Grand Hotel που μέχρι σήμερα ενοικίαζε.
Οι εργαζόμενοι όμως και στο Grand Hotel αλλά και σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ξενοδοχεία του στη Ρόδο, 8 συνολικά, όπως και σε άλλα του ίδιου ομίλου σε όλη τη χώρα, παραμένουν απλήρωτοι.
Το συγκεκριμένο ποσό, πραγματική πρόκληση ειδικά για τους εργαζόμενους στον τουρισμό, που πρέπει να ζουν τις οικογένειές τους απλήρωτοι, με μειωμένους μισθούς, πληρώνοντας βαριά φορολογία, είναι ένα μικρό μόνο δείγμα του αμύθητου πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι αλλά τον βάζουν στην τσέπη μια χούφτα μονοπωλιακοί όμιλοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό αυτό είναι περίπου 2,5 φορές μεγαλύτερο από το επίδομα ανεργίας που θα εισπράξουν όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του νησιού με το οποίο θα πρέπει φυσικά να ζήσουν τις οικογένειές τους όλο το χειμώνα!
Εδώ πραγματικά ταιριάζει η λαϊκή φράση : ολάκερη η ζωή των εργατών, μια νύχτα μόνο των αφεντικών.
Το ίδιο το γεγονός αποτελεί και μια αποστομωτική απάντηση σε όσους καλούν τους εργαζόμενους να εναποθέσουν τις ελπίδες τους για βελτίωση της ζωής τους στην καπιταλιστική ανάκαμψη, είτε υποστηρίζουν το ένα είτε το άλλο μίγμα διαχείρισης.
Ο κλάδος του τουρισμού με ρεκόρ αφίξεων και εσόδων, κυριαρχείται από ελαστικές σχέσεις εργασίας, μαθητεία, ενοικιαζόμενη εργασία, απληρωσιά και εντατικοποίηση της δουλειάς αφού σύμφωνα με τα ίδια τα στοιχεία του ΙΚΑ οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στον κλάδο είναι λιγότεροι ενώ ο κλάδος έχει αύξηση.
Άρα είτε με ανάπτυξη είτε με κρίση οι εργαζόμενοι στον καπιταλισμό ζουν στην ανέχεια, οδηγούνται στην εξαθλίωση.
Ο δρόμος για τη λαϊκή ευημερία προϋποθέτει όλος ο πλούτος να τεθεί στην υπηρεσία του λαού. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για στέγη, για πρόσβαση σε δωρεάν σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίας υγείας.
Για να ανοίξει όμως αυτός ο δρόμος πρώτα απ’όλα χρειάζεται εργατικό - λαϊκό κίνημα μαζικό, δυνατό μέσα στους χώρους δουλειάς που θα παλεύει να εξασφαλίσει όχι όσα αντέχει η τσέπη των αφεντικών αλλά όσα έχουν ανάγκη οι εργάτες, μακριά από παλιούς και νέους αυτόκλητους σωτήρες.
Γραμματεία Επισιτισμού – Τουρισμού Ρόδου του ΠΑΜΕ

11 Γενάρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/