Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2013

ΚΚΕ: Ανάγκη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ

Δελτίο τύπου

Εκρηκτική έχει γίνει πλέον η ανάγκη για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλους ,  ενώ την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση κινείται αντίθετα στο τομέα των παροχών υγείας.
Το τραγικό συμβάν στη Κάρπαθο με θύματα δύο γυναίκες, έρχεται να προστεθεί σε άλλα παρόμοια περιστατικά στο νησί, εξ αιτίας της κατάργησης της πολύτιμης  βοήθειας προς ψυχικά πάσχοντες που παρείχε  το Γραφείο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης που υπήρχε στο νησί και καταργήθηκε με ευθύνη και του Περιφερειάρχη κ. Μαχαιρίδη.
Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή στάθηκε στο πλάι των κατοίκων στηρίζοντας κάθε μορφή κινητοποίησής τους ,παλεύοντας μαζί τους για τα δίκαια αιτήματά τους και αποκαλύπτοντας την ευθυγραμμισμένη πολιτική της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με αυτήν της  κυβέρνησης  για να γίνει η υγεία εμπόρευμα.
Η ίδια κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ρόδου, στα Κέντρα Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ, με τη χρόνια υποστελέχωση, υποχρηματοδότηση , την υποβάθμιση αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ένα σχεδιασμένο βήμα - βήμα έγκλημα, που ρίχνει το λαό στα νύχια των επιχειρηματιών της Υγείας.
Οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο  απειλούν πλέον την ίδια τη λειτουργία του και ως εκ τούτου την ασφάλεια των ασθενών και φυσικά και των εργαζομένων. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εξακολουθεί όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις της, να πληροί τα κριτήρια εφαρμογής των σφαγιαστικών προϋπολογισμών του Νοσοκομείου και της μετατροπής του σε Αυτόνομη Επιχειρησιακή Μονάδα Υγείας.
Σε μια περίοδο που αφ' ενός οι νέες συνθήκες ζωής και εργασίας εξ αιτίας της καπιταλιστικής κρίσης,  αυξάνουν τις απειλές για τη σωματική και ψυχική υγεία των λαϊκών οικογενειών, αφ' ετέρου το λαϊκό εισόδημα συρρικνώνεται δραματικά και δεν μπορεί να «σηκώσει» το βάρος των εμπορευματοποιημένων «δημόσιων» υπηρεσιών Υγείας, γίνεται επιτακτική ανάγκη να απαιτήσουν και να επιβάλουν οι εργαζόμενοι δωρεάν παροχές υγείας.
Απέναντι στη σκληρή πραγματικότητα και τα ακόμα χειρότερα που έρχονται, οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι , οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών οικογενειών, σε συμμαχία, πρέπει να αναπτύξουν την πάλη, μέσα από τα σωματεία, τις συσπειρώσεις, τις λαϊκές επιτροπές για πλήρη και απολύτως δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Τώρα προσλήψεις μονίμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού! Τώρα να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να φύγουν όλοι οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία.

Το ΚΚΕ καλεί τους κατοίκους της Καρπάθου να αντεπιτεθούν απέναντι στην επικίνδυνη πολιτική που ασκείται σε βάρος τους και κοστίζει ανθρώπινες ζωές  και δηλώνει ότι θα βρίσκεται για άλλη μια φορά στο πλάι των διεκδικήσεων τους. Είναι ώρα πάλης και δράσης! Για να μην χρειαστεί να θρηνήσουμε ξανά  θύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/