Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η υπόθεση της ΕΡΤ αφορά όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει να συμπαρασταθούν

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ωμά και απροκάλυπτα η τρικομματική κυβέρνηση (Ν.Δ. , ΠΑΣΟΚ. ΔΗΜΑΡ) στα πλαίσια των πολιτικών επιλογών των ιδιωτικοποιήσεων προς όφελος των μεγάλων επιχειρήσεων προχώρησε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (Π.Ν.Π.) στο κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, απολύοντας 2650 εργαζόμενους.
Η απόφαση της κυβέρνησης συνιστά βήμα κλιμάκωσης της επίθεσης που διευθύνει σε βάρος του λαού, με στόχο να προσαρμόσει το Δημόσιο στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου και να ανοίξει κερδοφόρα πεδία δράσης για λογαριασμό του.
Με την ΠΝΠ τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του προϋπάρχοντος νόμου περί ΔΕΚΟ (Ν.3429/2005). Δίνει έτσι τη δυνατότητα και την ευελιξία στους αρμόδιους υπουργούς να αποφασίζουν κατά το δοκούν και στο πλαίσιο της «δημοσιονομικής προσαρμογής» για το μέλλον των δημόσιων Οργανισμών και φορέων που εποπτεύουν, άρα και των εργαζομένων σ' αυτούς.
Η τελευταία τροποποίηση αφορούσε στο νόμο 4002/2011, πάνω στον οποίον στηρίχθηκε η Π.Ν.Π.
Ειδικότερα στην παράγραφο 1 του άρθρου 66 του παραπάνω νόμου αναφέρεται:
Η διαχρονική δρομολόγηση αυτών των εξελίξεων από την πλευρά του πολιτικού προσωπικού του συστήματος και η προκλητική υποκρισία με την οποίαν σήμερα εκφράζουν τις διαφοροποιήσεις τους αποκαλύπτεται από τους υπογράφοντες τον νόμο.

Τα κροκοδείλια δάκρυα και οι δήθεν κινήσεις συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ  , των υποστηρικτών της διάλυσης των Ν.Π.Ι.Δ., δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Εξάλλου βιώνουμε καθημερινά την απαξίωση από πλευράς δημοτικής αρχής και της μείζονος αντιπολίτευσης υπηρεσιών του Δήμου (παιδικοί σταθμοί, καθαριότητα, νερό κλπ), με σκοπό το κλείσιμό τους ή  την προσφορά τους στον ιδιωτικό κεφάλαιο , μέσω των ΣΔΙΤ ή των εκποιήσεων.
Κοινός παρανομαστής αυτών των ενεργειών θα είναι οι απολύσεις , η καταβαράθρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και από την άλλη το αυξημένο κόστος  για τις λαϊκές οικογένειες.

Η λαϊκή συσπείρωση:
1.     καταδικάζει, την απαράδεκτη πράξη και πολιτική της κυβέρνησης που αφήνει στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενους, διαλύει την δημόσια ραδιοτηλεόραση και την παραδίδει την ενημέρωση αποκλειστικά και μόνο στην ασυδοσία  του κεφαλαίου.
2.    Καταδικάζει την προσχεδιασμένη από την κυβέρνηση  κινητοποίηση των ΜΑΤ εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη» να κατεβάσουν στους διακόπτες των κεραιών για να μη μεταδίδεται η εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ.
3.    εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
4.    εκτιμά ότι η υπόθεση της ΕΡΤ αφορά όλους τους εργαζόμενους οι οποίοι θα πρέπει να συμπαρασταθούν, να εξασκήσουν με την μαζική κινητοποίησή τους την μέγιστη πίεση ώστε να καταργηθεί η Π.Ν.Π.
5.    λαϊκή απαίτηση είναι  η ΕΡΤ να ανοίξει με δημόσιο χαρακτήρα να μη παραδοθεί στο ασύδοτο ιδιωτικό κεφάλαιο. Η ΕΡΤ είναι κοινωνικό αγαθό και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται.
Είναι αναγκαίο σήμερα να αναπτυχθεί μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία από τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους επιστήμονες,  την νεολαία, τις γυναίκες, ανεξάρτητα από τα κόμματα που υποστήριξαν στις τελευταίες εκλογές να παλέψουν μέσα από τους φορείς τους, μέσα από επιτροπές αγώνα  με αφετηρία την πάλη τους ενάντια στη προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων σήμερα της ΕΡΤ, αύριο των  αεροδρομίων, λιμανιών, παραλιακών εκτάσεων, δασών, ιδιωτικοποίηση ύδρευσης και διαχείρισης των απορριμμάτων,
·         να  βάλουν στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο,
τα μονοπώλια και την εξουσία τους, το σύστημα παραγωγής που     για το κέρδος των μονοπωλίων θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες,
·         την Ευρωπαϊκή Ένωση που θωρακίζει αυτήν την εξουσία.
                                           
Η οικοδόμηση της λαϊκής συμμαχίας να κατευθύνει την πάλη στο μονόδρομο ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών :
 Την αποδέσμευση απ’ την ΕΕ με μονομερή  διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία και κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων.
                                                   Ρόδος 12 Ιούνη 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/