Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Επιστολή του Β. Καλοπήτα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου για την προτομή του Δ. Κρεμαστινού

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κ. Μιχάλη Σοκορέλο απέστειλε το μέλος της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Βάιος Καλοπήτας με την οποία ζητά να ενημερωθεί σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την φιλοτέχνηση και εγκατάσταση σε κεντρικό σημείο του νησιού της προτομής του αειμνήστου Δημήτριου Κρεμαστινού όπως επίσης και για την πορεία υλοποίησης του θεσμού “Απόδοση Τιμής “Δημήτρης Κρεμαστινός”»
Το μέλος της Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, ότι έχουν παρέλθει σχεδόν δύο έτη από την συνεδρίαση του σώματος κατά την οποία ελήφθη η σχετική απόφαση και έκτοτε δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση τόσο για την πορεία των διαδικασιών που αφορούν στην χωροθέτηση και φιλοτέχνηση και της προτομής της εμβληματικής αυτής προσωπικότητας της πολιτικής ζωής του τόπου μας όσο και για την υλοποίηση του θεσμού με τη σύνθεση της γνωμοδοτικής 5μελούς επιτροπής τα μέλη της οποίας είναι αρμόδιος να επιλέξει ο δήμαρχος Ρόδου ο οποίος θα είναι και ο επικεφαλής.
Όπως επισημαίνει ο κ. Βάιος Καλοπήτας, δεδομένου ότι ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός αποτέλεσε σύμβολο για την ιατρική, για την πολιτική και τίμησε τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα με την ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, είναι σκόπιμο να ενημερωθεί ο δωδεκανησιακός λαός σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες καθώς από τις 18 Μαΐου 2020 οπότε και συνεδρίασε το σώμα, δεν υπάρχει καμία σχετική επίσημη ενημέρωση επί του θέματος.

Η σχετική επιστολή
Κύριε Πρόεδρε,
Κύριε Δήμαρχε,
Κυρίες και Κύριοι Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου

Με την με αριθμ. 138/2020 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, έπειτα από σχετική συνεδρίαση του σώματος στις 18/05/2020 αποφασίστηκε:
Α) Ως ελάχιστη τιμή στον μεγάλο Δωδεκανήσιο, ο Δήμος Ρόδου να τοποθετήσει την προτομή του Δημήτριου Κρεμαστινού σε κεντρικό σημείο του νησιού το οποίο θα αποφασισθεί έπειτα από σχετική χωροθέτηση και τις απαιτούμενες διαδικασίες. Για το λόγο αυτό, όπως πληροφορηθήκαμε δια του Τύπου, ζητήθηκε από το ΝΠΔΔ του Δήμου «Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης» να μεριμνήσει για την φιλοτέχνηση της προτομής
Β) Την καθιέρωση ενός νέου θεσμού: Απόδοση Tιμής «Δημήτρη Κρεμαστινού» από το Δήμο Ρόδου, διατηρώντας τη μνήμη του ζωντανή και ταυτίζοντας το όνομά του με τη μεγαλοσύνη εκείνων που οφείλει η θεσμοθετημένη πολιτεία να τιμήσει με σκοπό να αναδεικνύονται οι προσωπικότητες του τόπου μας, που με τη γενναιότητά τους, το ήθος τους και την προσφορά τους ευεργέτησαν και ωφέλησαν το λαό της
Ρόδου. Όπως αποφασίστηκε, ο θεσμός θα υπηρετείται από το Δήμαρχο Ρόδου με την συμβολή τουλάχιστον πέντε (5) προσώπων εγνωσμένου κύρους από το χώρο της επιστήμης, των γραμμάτων, της τέχνης, του πολιτισμού και της διαχείρισης του δημόσιου βίου και μέσω της επιτροπής αυτής θα αναδεικνύονται τεκμηριωμένα όλες εκείνες οι προσωπικότητες που πρέπει να τιμηθούν.
‘Εκτοτε, έχουν παρέλθει σχεδόν δύο έτη και δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση τόσο για την πορεία των διαδικασιών που αφορούν στην χωροθέτηση και φιλοτέχνηση και της προτομής της εμβληματικής αυτής προσωπικότητας της πολιτικής ζωής του τόπου μας όσο και για την υλοποίηση του θεσμού με τη σύνθεση της γνωμοδοτικής 5μελούς επιτροπής.
Δεδομένου ότι ο αείμνηστος Δημήτρης Κρεμαστινός αποτέλεσε σύμβολο για την ιατρική, για την πολιτική και τίμησε τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα με την ανιδιοτελή αγάπη και προσφορά του σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, θα ήταν σκόπιμο να ενημερωθεί ο δωδεκανησιακός λαός σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες για την φιλοτέχνηση και εγκατάσταση σε κεντρικό σημείο του νησιού της προτομής του Δημήτριου Κρεμαστινού όπως επίσης και για την υλοποίηση του θεσμού που αφορά στην απόδοση τιμής με το όνομα του σπουδαίου πολιτικού σε προσωπικότητες του τόπου μας.


Με εκτίμηση
Βάιος Καλοπήτας
Μέλος Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/