Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Οι διαρκείς αυξήσεις στο ρεύμα είναι έγκλημα κατά της κοινωνίας

Ρόδος, 14.03.22

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου: Οι διαρκείς αυξήσεις στο ρεύμα είναι έγκλημα κατά της κοινωνίας
Αιτία οικονομικής αιμορραγίας για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις, έχουν γίνει οι λογαριασμοί της ηλεκτρικής ενέργειας.
Μέσα σε λίγους μόλις μήνες, οι τιμές έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, που οι χρεώσεις να είναι δυσβάστακτες για όλους. Τα περισσότερα νοικοκυριά, αδυνατούν να καλύψουν το αυξημένο κόστος όπως και οι επιχειρήσεις, από τις μικρές έως και τις μεγαλύτερες. Οι αυξήσεις θα γίνουν αιτία να γονατίσουν, εκτός από τα νοικοκυριά και τα ξενοδοχεία γεγονός που θα έχει πολλαπλές επιπτώσεις
Το ΜέΡΑ 25 δεν μπορεί να μείνει θεατής, στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της κοινωνίας.
Έχει ζητήσει ήδη τους πίνακες για το οριακό και το μέσο κόστος ηλεκτροπαραγωγής με ερώτησή στη Βουλή, για να πάψει η κερδοσκοπία στην αγορά ενέργειας της χώρας μας.
Βάσει δημοσιευμάτων, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Ελλάδα αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια και πρωταθλήτρια, με το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη.
Η κατάσταση αυτή επιδεινώθηκε και αναμένεται να επιδεινωθεί έτι περαιτέρω, εξαιτίας των επιπτώσεων των πολεμικών επιχειρήσεων της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι την 8η Μαρτίου, η τιμή ανά μεγαβατώρα στη χώρα μας άγγιξε τα 427 ευρώ.
Αυτή η ξέφρενη πορεία στις τιμές της ενέργειας δεν θα πρέπει να συνεχιστεί.
Το ΜέΡΑ 25 ζητά να καταργηθεί το Χρηματιστήριο Ενέργειας που ιδρύθηκε στις 18.6.2018 μετά την απόσχιση του κλάδου της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας από τη ΛΑΓΗΕ Α.Ε που ακολούθως μετονομάστηκε σε ΔΑΠΕΕΠ Α.Ε. Ορίστηκε από την Ελληνική Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) ως Ορισθείς Διαχειριστής Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΟΔΑΗΕ) για τη λειτουργία της Αγοράς Επόμενης Ημέρας και της Ενδοημερήσιας Αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και από την 16.3.2020, κατόπιν έγκρισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, λειτουργεί την Ενεργειακή Χρηματοπιστωτική Αγορά ως Διαχειριστής Αγοράς Παραγώγων Ενέργειας.
Εκτιμούμε, πως πρόκειται για μια κλειστή λέσχη στην οποία συμμετέχει μικρός αριθμός μελών , που καθορίζει σε ημερήσια βάση την τιμή του αγαθού της ηλεκτρικής ενέργειας, σαν να επρόκειτο για παίγνιο τζόγου.
Αν ο ελληνικός λαός γνώριζε, ποιοι και πως καθορίζουν τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας και μαζί με αυτή την ποιότητα της ζωής του, θα είχε ξεσηκωθεί.
Το ΜέΡΑ 25 ζητά:
Πλαφόν στην τιμή του ρεύματος
Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/