Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Θ. Μπαράκας: Οι αλήθειες που λέει το ΜέΡΑ 25 πονάνε

Ρόδος, 16 Μαρτίου 2021

Θ. Μπαράκας: Οι αλήθειες που λέει το ΜέΡΑ 25 πονάνε
Τις τελευταίες ημέρες γινόμαστε όλοι και μαζί με εμάς και οι πολίτες μιας άνευ προηγουμένου επίθεσης, που υφίσταται το ΜέΡΑ 25 και τα στελέχη του.
Ηθικός αυτουργός της επίθεσης είναι όσοι εντός και εκτός κυβερνήσεως μηδέ της αντιπολίτευσης εξαιρουμένης, ενοχλούνται από τα ζητήματα που το ΜέΡΑ 25 αναδεικνύει και ανεβάζει.Θέματα που καίνε τους πολίτες και αποτελούν μέρος της καθημερινότητας τους.
Το ΜέΡΑ 25 λέει τις αλήθειες. Καυτηριάζει τα κακώς κείμενα. Επισημαίνει τα λάθη για να φρενάρει τον πολλαπλασιασμό τους και κυρίως τον αντίκτυπο στον κόσμο που για μια φορά ακόμη, μετά τα απανωτά μνημόνια και την πανδημία, δοκιμάζεται από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό που εκτοξεύει τις τιμές, σε βασικά αγαθά και καύσιμα στα ύψη.
Εμείς τολμήσαμε να πούμε την αλήθεια στον κόσμο για το ενεργειακό. Μιλήσαμε ανοικτά για αυτούς που καθημερινά ανεβοκατεβάζουν τις τιμές του ρεύματος και γονατίζουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Είχαμε και συνεχίζουμε να έχουμε άποψη και κυρίως ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες προτάσεις, για τη διαχείριση της πανδημίας.
Γνωρίζουμε καλά τι συμβαίνει στο μέτωπο της οικονομίας και ξέρουμε πως η εικόνα που προβάλλεται από την κυβέρνηση είναι καθαρά εικονική, αφού η χώρα εξακολουθεί να είναι δέσμια των οικονομικών υποχρεώσεων της και των θεσμών.
Εμείς γνωρίζουμε πως ουδεμία βάση είχαν τα επιχειρήματα για το…κομπόδεμα των Ελλήνων στις τράπεζες που θα ήταν το στήριγμα τους στην ακρίβεια, αφού η ονομαστική αξία των κόκκινων δανείων που διαχειρίζονται τα « αρπακτικά ταμεία» φθάνει τα 80 δις ευρώ.
Και τα κόκκινα δάνεια οδηγούν κατευθείαν στους πλειστηριασμούς για τους οποίους προειδοποιούμε εδώ και μήνες.
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αργοπεθαίνουν και η κυβέρνηση ομιλεί για …ανάπτυξη ενώ ταυτόχρονα απαιτεί την πληρωμή της επιστρεπτέας προκαταβολής ενώ έπρεπε να την είχε ήδη κουρέψει.
Εδώ και μήνες κτυπούμε τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ. Η …Μητσοτάκης ΑΕ όμως ακόμη και μέσα στην πανδημία επέλεξε όχι να ενισχύσει αλλά να αποψιλώσει το ΕΣΥ. Πρόσφατο επίτευγμα η είδηση πως οι πολίτες θα πληρώνουν από την τσέπη τους, τα απογευματινά χειρουργεία. Εν μέσω της πρωτοφανούς ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά, εξαφανίζουν μια μια τις παροχές κοινωνικού χαρακτήρα, που καθιερώθηκαν μετά από αγώνες.
Και δεν είναι μόνο αυτά το ΜέΡΑ 25, έχει κρίση και άποψη για τον πρωτογενή τομέα, για την εκπαίδευση και τον τουρισμό χωρίς δεσμεύσεις και παρωπίδες.
Το ΜέΡΑ 25 αντιμετωπίζει με εντιμότητα και σεβασμό την κοινωνία. Και δεν θα σταματήσει παρά τις επιθέσεις γιατί ο στόχος θα είναι πάντα η αλήθεια.

Θανάσης Μπαράκας
Μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ 25

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/