Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική - διεθνιστική συγκέντρωση το Σάββατο 12 Μαρτίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων καλεί σε αντιπολεμική – αντιιμπεριαλιστική - διεθνιστική συγκέντρωση το Σάββατο 12 Μαρτίου στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

10 Mar 2022

Αυτός ο πόλεμος δεν είναι δικός μας
Η στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποτελεί την κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και ΕΕ, από τη μία, και της Ρωσίας, από την άλλη, μιας σύγκρουσης επιθετικής και αντεργατικής και από τις δυο μεριές. Στόχος είναι το μοίρασμα του πλούτου από τη λεηλασία της εργατικής τάξης και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, που τόσο «ειρηνικά» συντελούταν το προηγούμενο διάστημα και ο καθορισμός τού ποιος ελέγχει τον νέο ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης. Είναι άλλο ένα επεισόδιο ένοπλης διαπραγμάτευσης των αστικών συμφερόντων, ως συνέχεια των αντίστοιχων γεγονότων σε βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή και ανοίγοντας τον δρόμο για την επέκταση των ανταγωνισμών σε Βαλκάνια, Ανατολική Μεσόγειο, Αφρική και Ειρηνικό Ωκεανό.
Η λαϊκή καταδίκη πρέπει να είναι αταλάντευτη απέναντι σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.
Καμία από τις μεγάλες δυνάμεις δεν μπορεί να είναι εγγυήτρια μιας ειρηνικής επίλυσης κυρίως γιατί η ειρήνη τους είναι η προετοιμασία του επόμενου γύρου καταστροφικού ανταγωνισμού. Για τα κέρδη τους σπέρνουν την «ιδεολογία» του εθνικισμού του μιλιταρισμού και του ρατσισμού, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν μας οδηγούν ως κρέας στα κανόνια τους. Εκεί που εμείς βλέπουμε ερείπια και κατεστραμμένες ζωές, οι κυβερνήσεις και τα επιχειρηματικά συμφέροντα βλέπουν «επενδυτικές ευκαιρίες».
Η αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης είναι μια επιθετική κίνηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο συντονίζεται με την επιθετική γραμμή ΝΑΤΟ και ΕΕ, αλλά επιδιώκει να βρεθεί και στην πρώτη γραμμή, ως ο «καλός στρατιώτης» τους, αδιαφορώντας για το αν η χώρα μας μπαίνει στο στόχαστρο των αντιπάλων του ΝΑΤΟ λόγω των βάσεων που έχουν «φυτρώσει» σε όλη την Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη ως την Κρήτη, με τις ευλογίες όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κ.α.
Διεθνής αντιπολεμική και αντιιμπεριαλιστική κινητοποίηση για την ειρήνευση στην περιοχή σημαίνει ότι η εργατική τάξη κάθε χώρας έχει πρώτιστο καθήκον το μπλοκάρισμα της συμμετοχής της «δικής της» χώρας στην πολεμική σύγκρουση. Πραγματική υπηρεσία στους δοκιμαζόμενους λαούς της Ουκρανίας μπορεί να προσφέρει ένα κίνημα που θα επιβάλλει την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, θα παλεύει να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, θα απαιτεί να μη βγει κανένας στρατιώτης έξω από τα σύνορααλλά και να σταματήσουν οι πολεμικές επιχειρήσεις εντός συνόρων στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο απέναντι σε μετανάστες.
Σε αυτή την κατεύθυνση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων συμμετέχει και καλεί σε αντιπολεμική συγκέντρωση το Σάββατο 12 Μαρτίου στις 12:οο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/