Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Ίμια, το προοίμιο του διαμελισμού

ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ 
κοινή δράση για την 
εθνική και κοινωνική απελευθέρωση 

Αθήνα 26.02.2018 

ΣΥΣΚΕΨΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ - Δευτέρα 26/02/2018 - 6.30μμ - Γερανίου 47 - (ΜΑ.ΧΩ.ΜΕ.) 
Εισηγητές: Θ. Στοφορόπουλος, Γ. Ραχιώτης, Π. Μαντάς - Συντονίζει ο Α. Ζαφείρης 

Ίμια, το προοίμιο του διαμελισμού 

Δημοκράτες, πατριώτες, αντιφασίστες, 
Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση, χάριν της ιταμής απαίτησης ΗΠΑ και Τουρκίας για επέκταση του ΝΑΤΟ στην Βαλκανική, πασχίζει να εγκλωβίσει την Ελλάδα σε μια συμφωνία με την Π.Γ.Δ.Μ που νομιμοποιεί αποσταθεροποιητικές τάσεις στα Βόρεια σύνορά μας, μια νέα μαύρη σελίδα προετοιμάζεται στην ιστορία της χώρας μας και του Ελληνισμού. 
Είκοσι δύο χρόνια από την νύχτα των Ιμίων, όπου με την υποτέλεια των Σημίτη - Πάγκαλου στον εκπρόσωπο των ΗΠΑ Χόλμπρουκ διαρρήχθηκε η κυριαρχία της χώρας και σημαδεύτηκε όλη η κατοπινή πορεία της, το κράτος - τρομοκράτης της Άγκυρας δημιούργησε ένα νέο «θερμό επεισόδιο» το οποίο ολοκληρώνει εκείνο του 1996. 
-Αξιοποιώντας την ύπαρξη μιας Ελλάδας η οποία ελέω του «Ανήκουμε στη Δύση» παραμένει χωρίς εθνική κυριαρχία και «αμυντικό δόγμα», χωρίς πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική και διεθνή στηρίγματα απέναντι στον τουρκικό επεκτατισμό. 
-Αξιοποιώντας μια Ελλάδα ανοχύρωτη διπλωματικά - πολιτικά η οποία καίει τα χαρτιά της, αίροντας το βέτο στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε. Ένωση (Σημίτης, Γ. Παπανδρέου 1999), εγκαινιάζοντας κοινά υπουργικά συμβούλια με τον επίδοξο θύτη της! (Σαμαράς 2012) και φθάνοντας ως το σημείο να διακηρύσσει πως «δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα!» (Τσίπρας 2015)… 
Κυρίως όμως, αξιοποιώντας την απουσία του αντιιμπεριαλιστικού πατριωτικού κινήματος που διέθετε η χώρα και ματαίωνε την ξενόδουλη στάση της ελληνικής άρχουσας τάξης και την αποδοχή της πάγιας στρατηγικής ΗΠΑ και Τουρκίας για συγκυριαρχία και διχοτόμηση του Αιγαίου, στις 12/2ου/18 πέτυχε τετελεσμένα ακρωτηριασμού της εδαφικής μας ακεραιότητας στα Ίμια. 
Στο εξής, στον κατάλογο των ξένων δυναστών που διαμοιράζουν τα ιμάτια της χώρας μας, προστίθεται και το κράτος - τρομοκράτης της Άγκυρας, με σκοπό να επιφέρει γεωπολιτικά - μη αναστρέψιμα πλήγματα στο ελληνικό «έθνος κράτος» και στην πορεία ενός ολόκληρου λαού. 
Το σκηνικό είναι στρωμένο. Με την «πάσα» που έδωσε η Άγκυρα, τα πολιτικά ανδρείκελα του ελληνικού ΥΠ.ΕΞ. εργάζονται τώρα να στήσουν μια νέα Μαδρίτη, που θα οδηγήσει σε φαλκιδεμένη προσφυγή στη Χάγη και στην εθνική τραγωδία μιας «τελικής λύσης» στο Αιγαίο. 
Χρειάζεται να σκιστεί το ύφασμα σε ένα σημείο του, το οποίο θα λειτουργήσει πιλοτικά, για να διαρραγεί συνολικά ο ενιαίος χώρος Κύπρος - Αιγαίο - Θράκη. Και χρειάζεται να αλωθεί πρώτα η χώρα στο εσωτερικό της, χρειάζεται να διαιρεθεί, να εκφοβισθεί και να καθηλωθεί ο λαός της, για να δρομολογηθεί ένα τέτοια εγχείρημα. 
Δεν αρκεί να φθαρεί η παιδεία και ο πολιτισμός του... Χρειάζεται να διασυρθούν οι ισχυρές πατριωτικές - εθνικοανεξαρτησιακές παραδόσεις του οι οποίες αποτελούν το τελευταίο ανυπέρβλητο εμπόδιο, να ταυτιστούν με την εθνικοφροσύνη και τον εθνικισμό. Χρειάζεται να μην υπάρξει πατριωτικό - αντιιμπεριαλιστικό κίνημα! 
Ο ακρωτηριασμός στα Ίμια είναι η κατάληξη της πορείας μας ως ακολούθημα της ψευδεπίγραφης Παγκοσμιοποίησης, που τολμούν ακόμη να την εμφανίζουν ως «ευκαιρία» (ΝΔ, Κίνημα Αλλαγής), ή ως… λεωφόρο του Διεθνισμού (ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.). 
Είναι η κατάληξη της παράλληλης με τον Ευρωμονόδρομο γεωπολιτικής πορείας εγκατάλειψης κάθε «αμυντικού δόγματος», η οποία τώρα με τις κυβερνήσεις των Μνημονίων και της ξένης κατοχής γνωρίζει το απόγειό της. 
Είναι αποτέλεσμα της εγκατάλειψης κάθε αυτοτέλειας στην εξωτερική μας πολιτική που ξεκίνησε από την κυβέρνηση Σημίτη στα «Ίμια του 1996» με το «ευχαριστούμε τους Αμερικανούς» και εκφράσθηκε με την πολιτική των συνεχών - απαράδεκτων υποχωρήσεων απέναντι στην Άγκυρα που ονομάστηκε πολιτική «ελληνοτουρκικής φιλίας» και «διαλόγου» των δύο χωρών. 
Πρόκειται στην ουσία για την πολιτική απάτη ενός «διάλογου» με αντικείμενό του απαράγραπτα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο, για να νομιμοποιηθούν έτσι οι απαιτήσεις που προβάλλει σταθερά η Άγκυρα για διχοτόμησή του στο ύψος του 25ου Μεσημβρινού. 
Πρόκειται για μια πολιτική που εξυπηρετεί την «ενότητα της Ν.Α. Πτέρυγας του ΝΑΤΟ» ικανοποιώντας τις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας και πρόσφατα την αντιστάθμιση τεράστιων απωλειών που υφίσταται η τελευταία στο Μέτωπο που άνοιξε από το 2012 από κοινού με τις ΗΠΑ, στα Ανατολικά της. 
Στην παραπάνω πολιτική της μετατροπής μας σε ουραγούς των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της Δύσης οφείλεται η ανομολόγητη, συνεχής υποχωρητικότητά μας στον επεκτατισμό της Τουρκίας αλλά και στις απαιτήσεις για ρευστοποίηση των συνόρων της Βαλκανικής που προβάλλονται από τους δορυφόρους της των Σκοπίων και των Τιράνων 
Η υποχωρητικότητα των ελληνικών κυβερνήσεων η οποία αγγίζει τα όρια της ενδοτικότητας, σε συνδυασμό με την απουσία ανεξάρτητης και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής για την προάσπιση της χώρας, είναι η αιτία που εκτρέφει τις επιθετικές διαθέσεις της Άγκυρας και όχι η απαίτηση για εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα. 
Η Ελλάδα της νέας κατοχής, η Ελλάδα της γενοκτονίας που προσφυγοποιεί 500.000 νέους της και μετατρέπει τους εναπομένοντες σε εργασιακούς παρίες - πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο». Η Ελλάδα που έχει εκχωρήσει κάθε προοπτική, βαδίζει πλέον και σε τροχιά διαμελισμού. 
Βαδίζει σε γενικευμένη - εθνική κρίση και γι΄ αυτό, ο αγώνας για την εθνική μας κυριαρχία και την ανεξάρτητη διεθνή πορεία συνδέεται όσο ποτέ και αποτελεί προϋπόθεση για τα κοινωνικά - ταξικά αιτήματα και την Μεγάλη Ανατροπή. 
Μπορεί να δώσει την αναγκαία ώθηση και την προοπτική στον αγώνα για την αναστροφή των πραγμάτων στην χώρα. 
Στην κατεύθυνση αυτή, η ενεργοποίηση ενός κινηματικού Μετώπου εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης, αποτελεί την καλύτερη συμβολή. Τα Ίμια του 2018 μπορούν να μετατραπούν σε ναυάγιο του καθεστώτος των Μνημονίων και του Ευρώ! 

https://restartgr.blogspot.gr 
e-mail: restartgr1@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/