Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Προκλητική επίθεση της Aldemar στο δικαίωμα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIA ΜΑRΕ &PARADISEVILLAGE ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR 
Γραφείο: Λεωφόρος Ρόδου - Καλλιθέας, θέση Τσαντιλί | web: http://ampvunion.gr| email: info@ampvunion.gr| Τηλ: 6970157377 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η προκλητική επίθεση της Aldemarστο δικαίωμα της συνδικαλιστικής οργάνωσης των εργαζομένων. 
Το πιο πρόσφατο κρούσμα, η άρνηση να επαναπροσλάβει όσους εποχιακούς τεχνίτες του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών (συντήρησης) της επιχείρησης συσπειρώνονται στο Σωματείο ( 1 μέλος του ΔΣ και ένα δραστήριο μέλος) ενώ την ίδια στιγμή έχει προσλάβει όλους τους υπόλοιπους από τις 19 Ιανουαρίου. Όλα τα χρόνια που εργάζονται στην επιχείρηση οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι, προλαμβάνονται το αργότερο αρχές του Φλεβάρη, καθώς εκτελούν απαραίτητες εργασίες συντήρησης ώστε να προετοιμαστούν τα ξενοδοχεία για την έναρξη της λειτουργίας. 
Την ίδια στιγμή, έχει προσλάβειως ανειδίκευτους εργάτες,εργαζόμενους του τμήματος της οροφοκομίας (βαλέδες), για να κάνουν όπως-όπως τη δουλειά των ειδικευμένων συναδέλφων! Είναι μια ολοφάνερη προσπάθεια να τους εξοντώσει οικονομικά με το να τους κρατήσει ακόμα περισσότερους μήνες εκτός δουλειάς. Κάτι αντίστοιχο έκανε με τις καμαριέρες μέλη του Σωματείου την περυσινή σαιζόν. 
Πρόκειται άλλωστε για μια συνηθισμένη τακτική των ξενοδόχων και των στελεχών τους, για να τιμωρούν και να ξεφορτώνονται ανώδυνα όσους εποχιακούς εργαζομένους σηκώνουν κεφάλι. Τακτικήπου ο ελεγκτικός μηχανισμός την ανέχεται και την παρακολουθεί παθητικά, αποθρασύνοντας έτσι την εργοδοσία. 
Σε καταγγελία του Σωματείου στην επιθεώρηση εργασίας, η επιχείρηση απάντησε ότι θα τους προσλάβει μετά την έναρξη της λειτουργίας του ξενοδοχείου όταν θα προσληφθεί το 30% του προσωπικού!Το Σωματείο, απαιτεί να προσληφθούν άμεσα οι συνάδελφοι και να τους πληρωθούν μισθοί υπερημερίας για όσες ημέρες βρίσκονται εκτός δουλειάς. 
Το αποκορύφωμα όμωςτης πρόκλησης, αυτό που δείχνει πως έχουν ξεπεραστεί πια τα όρια, ήρθε σήμερα. Η επιχείρηση αποπειράθηκε να διώξει από το χώρο του ξενοδοχείου τον πρόεδρο του Σωματείου, ο οποίος είχε μεταβείεκεί για να ενημερώσει όσους εργαζόμενους δουλεύουν αυτή την περίοδο,για τους κινδύνους που εγκυμονεί για τις θέσεις εργασίας και τα δικαιώματά μας, η αγοραπωλησία της επιχείρησης που βρίσκεται σε εξέλιξη. 
Συγκεκριμένα, δύο φύλακες της ιδιωτικής εταιρείας securityτον πλησίασαν και του ζήτησαν να αποχωρήσει με τη συνοδεία τους καθώς με εντολή του διευθυντήόπως είπαν, του έχει απαγορευτεί η είσοδος, πράγμα που λίγο αργότερα επιβεβαίωσε ο ίδιος ο διευθυντής!Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, στους φύλακες έχει δοθεί φωτογραφία του πρόεδρου και ο τύπος του αυτοκινήτου του, πράγμα που παραπέμπει σε πρακτικές ανθρώπων της νύχτας. 
Η πρόσβαση των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς είναι αδιαπραγμάτευτη και κατοχυρωμένη από το νόμο.Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια της Aldemarδεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη. 
Οι νέες αυτές προκλήσεις πρέπει να αποτελέσουν πρόσθετο κριτήριο για να συσπειρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι στο Σωματείο, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που τα δικαιώματά μας, οι θέσεις εργασίας μας είναι κυριολεκτικά στον αέρα. 
Δεν πρέπει να λείψει κανείς από τη Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου στις 3 το μεσημέρι στο Γραφείο του Σωματείου στη Λ. Ρόδου Καλλιθέας. 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ 

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΑΙΚ. ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/