Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Ανακοίνωση για την πώληση ξενοδοχείων της Aldemar σε «επενδυτικό Fund».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE TOY ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR

Γραφείο: Λεωφ. Ρόδου Καλλιθέας θέση Τσαντιλί | Ιστοσελίδα: http://ampvunion.gr | emailinfo@ampvunion.gr τηλ: 6970157377

Ανακοίνωση - ενημέρωση προς τους εργαζομένους των Amilia Mare & Paradise Village

Αυτές τις μέρες, φαίνεται πως βρίσκονται στο τελικό στάδιοοι διαπραγματεύσεις για πώληση είτε ολόκληρου του ομίλου Aldemar, είτε μέρους του, σίγουρα όπως φαίνεται των ξενοδοχείων της Ρόδου, σε μεγάλο διεθνές «επενδυτικό Fund».
Είναι εξελίξεις που πρέπει να μας ταρακουνήσουν καθώς η πείρα που υπάρχει από τέτοιου είδους συμφωνίες και αγοραπωλησίες είναι ανησυχητική. Από ισοπέδωση μισθών και δικαιωμάτων, μέχρι απολύσεις ακόμα και κλείσιμο των επιχειρήσεων, πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους.
Τα σενάρια για το αμέσως επόμενο διάστημα στα ξενοδοχεία που εργαζόμαστε είναι πολλά. Κανένα από αυτά όμως δεν είναι καλό σενάριο για τους εργαζόμενους ειδικά στην περίπτωση που μας βρει απροετοίμαστους και σκόρπιους αντί οργανωμένους και ενωμένους.
Με την οργάνωση και την πάλη μας, μπορούμε να επιβάλλουμε όποιος και αν είναι ο ιδιοκτήτης την επόμενη μέρα, να διασφαλιστούν τα δικαιώματά μας, οι μισθοί μας, οι θέσεις εργασίας μας.
Είναι όμως απαραίτητη προϋπόθεση να συσπειρωθούμε στο Σωματείο μας, να το εμπιστευτούμε, να παίρνουμε μέρος στις διαδικασίες του και όλοι μαζί να αποφασίζουμε .
Είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα, η εργοδοσία θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει όλους τους τρόπους για να προχωρήσει το σχεδιασμό της. Είτε τον εκβιασμό, ότι αν δηλαδή δεν αποδεχτούμε αφαίρεση των δικαιωμάτων μας τότε το μέλλον της επιχείρησης είναι αβέβαιο, είτε τον εφησυχασμό, να μην ανησυχούμε δηλαδή γιατί δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα, κερδίζοντας χρόνο ώστε να μας αιφνιδιάσει.
Από την άλλη, ενδεχομένως να υπολογίζει στο ότι αν σπείρει τον πανικό για τις εξελίξεις αυτό μπορεί να οδηγήσει τους εργαζόμενους να τρέξουν να αναζητήσουν δουλειά αλλού, άρα και να ξεφορτωθεί χωρίς κόστος ένα μεγάλο κομμάτι τους.
Όποιο λοιπόν και αν είναι τελικά το σενάριο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και όλοι μαζί, οργανωμένα.
Υπάρχουν παραδείγματα και θετικά και αρνητικά από τέτοιες περιπτώσεις. Όπου οι εργαζόμενοι το πάλεψαν ακόμα και εκεί που τα πράγματα πήραν τη χειρότερη τροπή, βγήκαν κερδισμένοι. Τέτοιες είναι οι περιπτώσεις του Sandy Beach στην Κέρκυρα, του Metropolitan, ακόμα και του Ledra στην Αθήνα. Όμως στην περίπτωση του Αστέρα Βουλιαγμένης, ακόμα και στην περίπτωση του Καψής στην περιοχή μας που οι εξελίξεις βρήκαν τους εργαζόμενους ανέτοιμους, πετάχτηκαν στο δρόμο χωρίς να πάρουν δεκάρα.
Μέλη της Διοίκησης του Σωματείου που βρίσκονται στην Αθήνα, ήδη προχώρησαν σε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και έχουν ζητήσει τριμερή συνάντηση απαιτώντας εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Το Διοικητικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του που θα πραγματοποιηθεί άμεσα, θα ορίσει και θα ανακοινώσει Γενική Συνέλευση. Η παρουσία όλων των συναδέλφων είτε είναι μέλη του Σωματείου είτε όχι, είναι επιβεβλημένη. Καλούμε επίσης τους συναδέλφους μας στην υπόλοιπη Ελλάδα να είναι σε επιφυλακή καθότι οι εξελίξεις συνολικά στον όμιλο δεν εξαιρούν κανένα.

Ρόδος, 2 Φεβρουαρίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/