Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017

Απάντηση Ύπατης Εκπροσώπου και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Federica Mogherini σε επιστολή του Νίκου Ανδρουλάκη

Απάντηση της Ύπατης Εκπροσώπου και Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κας Federica Mogherini σε επιστολή του Ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη, με την οποία εξέφραζε την έντονη ανησυχία του σχετικά με την κατάσταση στην Τουρκία, τις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκικής πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και τις επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη. 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης της κας Federica Mogherini: 

Αγαπητέ συνάδελφε, 
Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας της 30ης Ιανουαρίου με την οποία εκφράζετε τις ανησυχίες σας σχετικά με την αντίδραση των τούρκικων αρχών στα αιτήματα έκδοσης που υποβλήθηκαν σε δυο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
Όσον αφορά την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη της έχουν τονίσει επανειλημμένα ότι αναμένουν από την Τουρκία, ως υποψήφια προς ένταξη χώρα, να συμμορφώνεται με τα υψηλοτέρα πρότυπα όσον αφορά τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τις θεμελιώδεις ελευθέριες. Οι τουρκικές αρχές έχουν αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις για τον σκοπό αυτό. 
Η Επιτροπή, στην τελευταία ετήσια έκθεση της για την Τουρκία, ανέφερε ότι, σύμφωνα με το διαπραγματευτικό πλαίσιο και με παλαιοτέρα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το Συμβούλιο έχει τονίσει επανειλημμένα ότι η Τουρκία πρέπει να δεσμευτεί ρητά υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, των διεθνών συμφωνιών και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, προσφεύγοντας, εάν χρειαστεί, στο Διεθνές Δικαστήριο. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει επανειλημμένα τις σοβαρές ανησυχίες της και έχει καλέσει την Τουρκία να αποφύγει οποιαδήποτε απειλή ή ενέργεια που θα μπορούσαν να θίξουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών. Επιπλέον, στην ετήσια έκθεση, υπογραμμίζεται ότι πρέπει να αποφεύγονται οι δηλώσεις που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις καλής γειτονίας. 
Η ΕΕ εκφράζει σταθερά τις θέσεις αυτές όχι μόνο με δημόσιες δηλώσεις, αλλά επίσης στο πλαίσιο του συνολικού διαλόγου που διεξάγει με την Τουρκία, ιδίως τον πολιτικό διάλογο υψηλού επιπέδου. Θα συνεχίσουμε τη βασισμένη σε αρχές και ολοκληρωμένη συνεργασία μας με την Τουρκία, με σκοπό να επέλθουν θετικές αλλαγές, εκφράζοντας παράλληλα τις ανησυχίες μας με ειλικρινή και εποικοδομητικό τρόπο. 

Με τιμή, 
Federica Mogherini 

- Δείτε το πρωτότυπο κείμενο εδώ:  http://bit.ly/2mLvfTM

- Διαβάστε την επιστολή του Ν. Ανδρουλάκη που εστάλη στις 30.1.2017: http://bit.ly/2knCJKg  

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/