Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Πλούσιος και γόνιμος ο διάλογος για τις θέσεις του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την Συνδιάσκεψη της Τ.Ο. Νότιας Δωδεκανήσου

Πλούσιος και γόνιμος υπήρξε ο διάλογος για τις θέσεις του 20ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, ο οποίος κορυφώθηκε στην Συνδιάσκεψη της Τομεακής Οργάνωσης Νότιας Δωδεκανήσου, που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο την περασμένη Κυριακή. 
Η Συνδιάσκεψη εξέλεξε νέα Τομεακή Επιτροπή και Γραμματέα τον Κώστα Γιαννόπουλο. Τις εργασίες παρακολούθησε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ.
Έντονα απασχόλησαν την Συνδιάσκεψη οι εξελίξεις στη περιοχή μας σε σχέση με τους σφοδρούς ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Η ένταση της τουρκικής προκλητικότητας, η αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και ταυτόχρονα η ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στη περιοχή του Αιγαίου, που βρίσκει σύμφωνη την ελληνική κυβέρνηση, πρέπει να βρεί το λαό οργανωμένο, προετοιμασμένο και σε επαγρύπνιση. Γι’ αυτό πρέπει μέσα από τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς του λαϊκού κινήματος να δυναμώσει ο αγώνας να απεμπλακεί η χώρα μας από τις εστίες πολέμου που συμμετέχει.Ναεπιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που βρίσκονται εκτός συνόρων για αποστολές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.Καμιά σκέψη για βάση στη Κάρπαθο, καμιά στήριξη της χώρας μας σε επιθετικές ενέργειες σε άλλους λαούς.Να κλείσουν όλες οι βάσεις, να βγεί η χώρα μας από τον εγκληματικό μηχανισμό του ΝΑΤΟ. Είναι ένας αγώνας που δένει με το δικαίωμα του λαού να κάνει κουμάντο στον τόπο του και στον πλούτο του.
Επίσης, υπήρξε διάλογος και μεταφορά πείρας από την δράση της οργάνωσης στους χώρους δουλειάς. Διαπιστώθηκε ότι συνυπάρχουν τα βήματα προόδου με την ανάγκη για αποφασιστική βελτίωση της δράσης και τον γρήγορο βηματισμό στην κατεύθυνση της ανασύνταξης του κινήματος, με όπλο τις κεντρικές επεξεργασίες του κόμματος.
Στόχος για τηνΚομματική Οργάνωση Νότιας Δωδεκανήσου είναι η μαζικοποίηση και αναζωογόνηση των σωματείων, με καθοριστική συμβολή της νεολαίας στη δράση και σε ταξική κατεύθυνση που θα βάζει εμπόδια στην πολιτική του κεφαλαίου και θα δημιουργεί προϋποθέσεις για την ανατροπή της.

Με αισιοδοξία και πίστη παλεύουμε τώρα για ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ.
Δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία για την εξουσία!

Αυτό που χρειάζεται είναι να ανασυνταχθεί το εργατικό κίνημα, να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη. Ολοι μαζί, εργάτες, υπάλληλοι, βιοπαλαιστές αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, νέοι και γυναίκες ενάντια στον κοινό εχθρό, το καπιταλιστικό σύστημα και τα μονοπώλια, που φέρνουν συνεχώς νέα βάσανα.

Μόνο έτσι μπορούμε να τους σταματήσουμε. Να αντεπιτεθούμε!

Ρόδος 17/03/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/