Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Νίκος Ανδρουλάκης: Προσβλητική και ανόητη η δήλωση του κ. Ντάισελμπλουμ

Την εκτίμηση ότι ο κ. Ντάισελμπλουμ έκανε μια προσβλητική ανόητη δήλωση, εξέφρασε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στον Βήμα FM. Πρόσθεσε επίσης ότι: «Μπορεί να έγιναν δημοσιονομικά λάθη από τις κυβερνήσεις στο παρελθόν, όμως μετά από τόσα χρόνια ύφεσης οι Θεσμοί πρέπει να εκφράζονται με σεβασμό απέναντι στις θυσίες του ελληνικού λαού». 

Σχετικά με την απαίτηση του ΔΝΤ για δέσμευση της αντιπολίτευσης να ψηφίσει τα μέτρα υπογράμμισε ότι: «Υπάρχει δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, η οποία διαπραγματεύεται. Αυτή η κυβέρνηση θα ψηφίσει το προϊόν της διαπραγμάτευσής της. Εμείς θα παραμείνουμε στο ρόλο της λογικής αντιπολίτευσης». Σημειώνει επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έχει μάθει από το πάθημα του 2015 και ο χρόνος που χάνει σημαίνει περισσότερα μέτρα. 

Για τις εξελίξεις στην Ευρώπη δήλωσε τα εξής: «Η Ευρώπη έχει μπροστά της τις Γαλλικές εκλογές και η κ. Λεπέν, δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται θα λάβει μεγάλα ποσοστά. Ακόμα και αν χάσει τις εκλογές αυτό θα είναι μια άσχημη κληρονομιά για την Ευρώπη. Αν συνδυάσουμε και την μεγάλη πολιτική αστάθεια στην Ιταλία, βλέπουμε ότι η φιλοευρωπαϊκή συμμαχία του Ευρωπαϊκού Νότου κλονίζεται, ενώ το αντι-ευρωπαϊκό μέτωπο ενδυναμώνεται επικίνδυνα». 

«Η ενδυνάμωση του SPD και του κ. Σουλτζ στη Γερμανία φυσικά και μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα, αλλά αν η κυβέρνηση περιμένει το αποτέλεσμα των Γερμανικών εκλογών θα κάνει τεράστια ζημιά στην πραγματική της οικονομία». 

Τέλος, για την Τουρκία τόνισε ότι: «Ο κ. Ερντογάν θα σκληρύνει και άλλο τη ρητορεία του και απέναντι στην Ευρώπη, γιατί η συμμαχία με το κόμμα των Γκρίζων Λύκων και τον κ. Μπαχτσελί κλονίζεται, ενόψει του δημοψηφίσματος. Ο κ. Ερντογάν λοιπόν, στην προσπάθεια του να πείσει τους ψηφοφόρους των Γκρίζων Λύκων, πολώνει το κλίμα με τους Ευρωπαίους». 

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/