Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Νίκος Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για μετά το 2018

Για επικοινωνιακό τρικ κατηγόρησε την κυβέρνηση ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας για τη διαπραγμάτευση στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 Fm».
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι: «Από το 2016 ακούμε τα ίδια πράγματα, ότι κλείνει η αξιολόγηση. Ουσιαστικά δεν είναι κλείσιμο, διότι τα μέτρα που καλείται να πάρει η κυβέρνηση είναι για μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018. Πρόσθεσε ακόμη ότι «Πρόκειται επί της ουσίας ένα νέο μνημόνιο, όλα αυτά τα επικοινωνιακά τρικ τα έχουμε ακούσει πολλές φορές».
Επίσης σημείωσε ότι: «Εγώ εύχομαι έστω και μετά από αυτή την καθυστέρηση, να υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα. Να κλείσει η αξιολόγηση, να μπούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης και να βγούμε πειραματικά στις αγορές». Αν και εκτίμησε ότι είναι πολύ δύσκολο, εξέφρασε την ελπίδα να τα καταφέρει η χώρα «έστω την ύστατη στιγμή μετά το 2018 οπότε λήγει το πρόγραμμα να βγει στις αγορές με καλύτερους όρους».
Για το θέμα των εκλογών, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε: «Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι εκλογές θα γίνουν εφόσον η κυβέρνηση δεν υλοποιήσει αυτά τα βήματα. Τις εκλογές δεν θα τις κάνει ο πρωθυπουργός επειδή θα το ζητήσει το ΠΑΣΟΚ, αλλά γιατί δεν θα έχει άλλη επιλογή. Ωστόσο, το σημαντικότερο στην παρούσα φάση είναι να γίνουν αυτά τα βήματα για να έχει η Ελλάδα τις όποιες δυνατότητες να βγει στις αγορές το 2018».
Τέλος, όσον αφορά τα σενάρια για το μέλλον της Ευρώπης ο κ. Ανδρουλάκης θεωρεί ότι:
1. Ή θα προχωρήσουμε με περισσότερη ενοποίηση
2. Ή θα προχωρήσουμε με Ευρώπη πολλαπλών ταχυτήτων, κάτι που θέλει η κ. Μέρκελ
3. Ή η Ευρώπη θα διαλυθεί

Στη συνέχεια είπε χαρακτηριστικά ότι: «Το μόνο σενάριο που λύνει το πρόβλημα της Ευρώπης, είναι αυτό της περαιτέρω ενοποίησης, της αλληλεγγύης, της ώριμης δημοκρατίας και της Ευρώπης των λαών» και συμπληρώνει λέγοντας ότι «αποτελούν σενάρια ηττοπάθειας αυτά που έθεσε η άτυπη σύνοδος των «4» και ότι δεν οδηγούν στην αντιμετώπιση των οικονομικών, κοινωνικών και γεωπολιτικών προκλήσεων».

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/