Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΚΚΕ: Συζητήθηκε σήμερα 2 Μάρτη τελικά, η ερώτηση για τις μεγάλες καθυστερήσεις του επιδόματος ανεργίας

Δελτίο Τύπου

Συζητήθηκε σήμερα 2 Μάρτη τελικά, η ερώτηση που επανειλημμένα κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης για τις μεγάλες καθυστερήσεις του επιδόματος ανεργίας των εποχικών εργαζομένων, κυρίως του τουρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι από τον περσινό Δεκέμβρη, σωματεία εργαζομένων του κλάδου του τουρισμού έχουν αλλεπάλληλα καταγγείλει τις καθυστερήσεις, οργάνωσαν κινητοποιήσεις στη Ρόδο, την Κω, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθοτην Κεφαλονιά, όπου το πρόβλημα παρουσιάστηκε εντονότερα. Μάλιστα στις 25 Γενάρη 36 κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία από όλη τη χώρα έκαναν κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.
Η υφυπουργός Ράνια Αντωνοπούλουπροσπάθησε να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες καθυστερήσεις με το επιχείρημα ότι έγινε ρεκόρ προσλήψεων στον τουρισμό πέρσι, πράγμα το οποίο δεν επιβεβαιώνεται, το μαρτυρούν άλλωστε τα ίδια τα στοιχεία του ΙΚΑ. Επιχείρησε να οχυρωθεί πίσω από τον όγκο των αιτήσεων, ενώ επικαλέστηκε και το συγχαρητήριο Δελτίο Τύπου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου στον ΟΑΕΔ της Αρχαγγέλου,πράγμα που αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός και αντιλαϊκές κυβερνήσεις είναι νύχι-κρέας. Από τη μια δεν έκανε απολύτως τίποτα για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση και από την άλλη έδωσε την πάσα στην κυβέρνηση να ξεπλύνει τις ευθύνες της.
Όπως αποκαλύφθηκε,ακόμα και σήμερα εκκρεμούν τουλάχιστο 1500 αιτήσεις στις τουριστικές περιοχές οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 15 Μάρτη! Η πραγματικότητα είναι ακόμη χειρότερη, γιατί το να εμφανίζονται οι αιτήσεις επιδότησης εγκεκριμένες και ολοκληρωμένες δε σημαίνει απαραίτητα και ότι οι άνεργοι έχουν πληρωθεί.
Επιπλέον καθυστερήσεις και ταλαιπωρία δεν παρατηρήθηκε μόνο κατά τη διαδικασία των αιτήσεων αλλά και κατά τη διαδικασία της παρουσίας που πρέπει να κάνουν οι άνεργοι μέσα στο διάστημα της επιδότησής τους, όπου υπήρχαν ατέλειωτες ουρές.
Ο Χρήστος Κατσώτης κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να μη χρησιμοποιεί ως δικαιολογία τα τεχνικά προβλήματα και την υποστελέχωση του ΟΑΕΔ, αλλά να λάβει μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση.Επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό δεν μπορούν να αποταμιεύσουν το καλοκαίρι γιατί οι αποδοχές είναι στα κατώτερα επίπεδα, επομένως το επίδομα είναι πολύ σημαντικό για να μπορέσουν να επιβιώσουν το χειμώνα που δεν εργάζονται.
«Γιατί θα πρέπει ο άνεργος να υποστεί μία τέτοια κατάσταση;» σημείωσε, προσθέτοντας πως «ο ΟΑΕΔ θα πρέπει να βρει τρόπο να αντιμετωπίσει το φόρτο εργασίας αυτές τις περιόδους.
Τόνισε τέλος ότι οι ίδιες οι προϋποθέσεις για την επιδότηση εξαιρούν την πλειοψηφία των ανέργων αφού μόλις το 10% του τεράστιου όγκου των ανέργων στην Ελλάδα επιδοτείται.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των ανέργων, με μείωση των τιμολογίων ρεύματος, νερού, τηλεφώνου, απαγόρευση της διακοπής τους, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, πάγωμα και διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία, επίδομα 600 ευρώ για όλο το διάστημα που διαρκεί η ανεργία, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ρόδος, 2 Μάρτη 2017

ΚΟΒ Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ρόδου του ΚΚΕ.
Επίσης δείτε βίντεο από:
Την Ερώτηση του βουλευτή Χρήστου Κατσώτη
Την απάντηση της Υφυπουργού Ράνιας Αντωνοπούλου
Τη δευτερολογία του Χρήστου Κατσώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/