Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Η (Δ.Ε.Α.Σ) χαιρετίζει τους συναδέλφους που με την ψήφο τους στήριξαν την πρόταση της παράταξης


ΑΝΑΚΟIΝΩΣΗ
Η Δημοκρατική Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Ε.Α.Σ) χαιρετίζει τους συναδέλφους που με την ψήφο τους στήριξαν την πρόταση της παράταξης και έκαναν βήματα στη κατεύθυνση της αναγκαιότητας που βάζει η ίδια η ζωή και οι εξελίξεις για ανασύνταξη του κινήματος στην περιοχή μας αλλά και την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης μέσα στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Η Δ.Ε.Α.Σ καλεί τους συναδέλφους στα ξενοδοχεία, τις υπηρεσίες, στις τράπεζες, στις πρώην Δ.Ε.Κ.Ο, στο λιανικό εμπόριο στις μεταφορές ,στην οικοδομή το επόμενο διάστημα να συσπειρωθούν και να μαζικοποιήσουν τα σωματεία αλλάζοντας τους συσχετισμούς υπέρ των ταξικών δυνάμεων, ούτως ώστε με καλύτερους όρους να δώσουν τις μάχες κύρια μέσα στους χώρους δουλειάς. Εκεί θα ζοριστεί η εργοδοσία, εκεί θα σφυρηλατηθεί η ταξική συνείδηση, εκεί θα κτιστεί η ενότητα της εργατικής τάξης και θα ξεπεραστούν φοβίες και διλλήματα, θα σπάσει η αυθαιρεσία και ο τσαμπουκάς της εργοδοσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν ενωμένοι ανεξάρτητα απο την εργασιακή σχέση και κόντρα στη συντεχνιακή αντίληψη που εκφράζεται απο ΠΑΣΚΕ,ΔΑΚΕ,ΑΠ δηλ.τα στηρίγματα του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο κίνημα, που θέλουν τους εργαζόμενους σε αντιπαράθεση μεταξύ τους πχ ο μόνιμος με τον συμβασιούχο ή τον εργαζόμενο μέσω Μ.Κ.Ο και υψώνουν τείχη ανάμεσα τους , ακόμα και στη βάση της ειδικότητας και του επιπέδου μόρφωσης. Αυτός είναι ο πραγματικός κατακερματισμός του κινήματος που υπονομεύει την ταξική ενότητα καλλιεργώντας αντιπαλότητες, αφήνοντας αθέατο τον ταξικό αντίπαλο, δηλαδή την εργοδοσία και τα μονοπώλια που δραστηριοποιούνται στον κάθε κλάδο.

Τώρα, που κάθε πλευρά, κάθε πτυχή της λαϊκής οικογένειας και της ζωής κάθε εργάτη και εργάτριας ανεξάρτητα αν δουλεύει μπροστά στον υπολογιστή ή αν σφουγγαρίζει σάλες και στρώνει δωμάτια σε ξενοδοχείο ή αν στέκεται στη σκαλωσιά, βάλλεται απο την ένταση των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκων μέτρων προβάλλει η αναγκαιότητα να διευρύνουν τα σωματεία το περιεχόμενο της δουλειάς τους.

Κανένα σωματείο δεν πρέπει να μείνει αδιάφορο στα ζητήματα της Υγείας, της Εκπαίδευσης απο την Προσχολική Αγωγή μέχρι το Πανεπιστήμιο, του Πολιτισμού, της δημιουργικής απασχόλησης στον ελεύθερο χρόνο, των χαρατσιών, των αυριανών διοδίων των 25 ΕΥΡΩ και των πανάκριβων εξέταστρων στο Νοσοκομείο, της διεκδίκησης απαλλαγής της συμμμετοχής των εργαζομένων στο Φάρμακο, που έτσι κι αλλιώς το έχουν πληρώσει και την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δωρεάν πρόσβαση σ΄αυτό, την οργάνωση του αγώνα απέναντι στην κατεδάφιση των κοινωνικών παροχών, τις Ιδιωτικοποιήσεις και την φοροληστεία.

Η οργάνωση σε αυτά τα μέτωπα πάλης προϋποθέτει καθημερινό, επίμονο αγώνα μέσα απο μαζικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, μέσα απο την προσπάθεια οργάνωσης Λαϊκών Επιτροπών σε κάθε χώρο κατοικίας, επιτροπών αγώνα ή σωματειακών επιτροπών σε κάθε χώρο δουλειάς.

Η βελτίωση της λειτουργείας των σωματείων με τακτικές συνεδριάσεις των Δ.Σ με σχεδιασμό της δράσης και έλεγχο στην υλοποίηση των αποφάσεων είναι προαπαιτούμενο για να προλαβαίνουμε εξελίξεις,  να μπλοκάρουμε  την εφαρμογή των μέτρων ,αλλά και να παρεμβαίνουμε στην ανακούφιση κάθε εργατικής οικογένειας απο τα πρόβλήματα ¨βουνό” που πολλαπλασιάζονται μέρα με την ημέρα. Η εγγραφή νέων μελών στα σωματεία, που θα χρεώνονται με ευθύνες, με προγραμματισμό δράσης και καταμερισμό της δουλειάς συνάδελφο το συνάδελφο, όπως επίσης και με προσανατολισμό στις εγγραφές ιδιαίτερα νέων εργατριών και μεταναστων θα δώσει νέα πνοή και ζωντάνια  σε κάθε κλάδο.

Τέλος καλούμε κάθε Σωματείο να συζητήσει μέσα απο γενικές συνελεύσεις την πρωτοβουλία του Π.Α.ΜΕ για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας(Ε.Γ.Σ.Σ.Ε).

Ρόδος, 11 Δεκέμβρη 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/