Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΤΩΡΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ


Επιτροπές Αγώνα Πανεπιστημίου Αιγαίου
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Από την αρχή της χρονιάς χιλιάδες φοιτητές στο πανεπιστήμιο Αιγαίου έχασαν το δικαίωμά τους στη δωρεάν σίτιση και εκατοντάδες έμειναν έξω από εστίες. Τα νούμερα είναι χαρακτηριστικά για το πώς αποτυπώνεται αυτή η άθλια πραγματικότητα στη ζωή των φοιτητών.
Στη δωρεάν σίτιση μέχρι πέρυσι είχαν δικαίωμα όλοι οι φοιτητές (περίπου 7500), ενώ φέτος και παρόλο που το κονδύλι για τη σίτιση ανέβηκε (από 2 σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο!!!) θα σιτίζονται μόνο 2000 φοιτητές. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά τις τελευταίες εβδομάδες ακόμα και αυτοί που σιτίζονται τρώνε μόνο σούπες!!!
Για να μείνουν σε εστία έκαναν αίτηση περίπου 1900 φοιτητές και από αυτούς οι 800 πήραν δωμάτιο, ενώ περίπου 200 συνάδελφοι μας που έμεναν μέχρι πέρυσι πετάχτηκαν έξω.
Αυτή η κατάσταση δεν ήρθε ουρανοκατέβατη. Έχει στόχο με ονοματεπώνυμο: είναι η πολιτική της συγκυβέρνησης και της ΕΕ. Για τη κυβέρνηση η δωρεάν σίτιση και στέγαση αποτελούν «κόστος». Θέλουν τους φοιτητές και τις οικογένειες τους πελάτες. Φορτώνουν το κόστος σπουδών και τα βάρη της κρίσης στη πλάτη των λαϊκών οικογενειών.
Τεράστιες ευθύνες έχουν οι κυβερνητικές παρατάξεις ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, που μας καλούν να παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας και τις ανάγκες μας και να διαχειριστούμε τη φτώχεια μας, αφού αυτό επιβάλει ο νόμος. Χαρακτηριστική είναι η στάση της ΔΑΠ στη Μυτιλήνη που έκανε πρόταση και έγινε δεκτή από το να τρώμε σούπες καλύτερα να πληρώνουμε 3 ευρώ!!! Την ίδια πρόταση έκανε η ΔΑΠ και στη Χίο.
Καμιά εμπιστοσύνη στις ομάδες ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να εξαντλείται ο αγώνας μας όταν αλλάζει ο πρωθυπουργός ή ο Υπουργός παιδείας ενώ συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική. Είναι χαρακτηριστική η ανακοίνωση των ΕΑΑΚ Ρόδου «μπορεί να χάσαμε τον αγώνα για τη φοιτητική μέριμνα, αλλά έχουμε μπροστά μας άλλους αγώνες», δηλαδή αγώνες για να βγει μια αριστερή κυβέρνηση που θα διαχειριστεί τη φτώχεια μας.
Η διοίκηση του πανεπιστημίου είναι αυτή που εφαρμόζει τον νόμο πλαίσιο και το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής στο πανεπιστήμιο. Κυβέρνηση και πρυτανεία πετούν το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλον και τελικά οι φοιτητές και οι οικογένειες τους πληρώνουν το λογαριασμό.

Τη στιγμή που πολλαπλασιάζονται οι φοιτητές που έχουν ανάγκη για δωρεάν σίτιση και δωρεάν στέγη, την ίδια στιγμή μειώνεται κατά 70% ο αριθμός των φοιτητών που θα σιτίζονται υπερπλασιάζοντας τα κέρδη του εργολάβου στα εστιατόρια (Αμβροσία Α.Ε.), ενώ η τεράστια ακίνητη περιουσία του πανεπιστημίου, κτιριακά συγκροτήματα, γραφεία, κληροδοτήματα, οικόπεδα-φιλέτα αξιοποιούνται από επιχειρήσεις ή αφήνονται να ρημάζουν.
Συνάδελφε, συναδέλφισσα
Μην ανέχεσαι να κάνουν μπίζνες πάνω στο δικαίωμα και στην ανάγκη μας να έχουμε δωρεάν σίτιση και στέγη! Να πάρουν απάντηση: δεν έχουμε και δεν θέλουμε να βάλουμε ούτε ένα ευρώ από τη τσέπη μας! Δεν θα ματώσουν άλλο οι οικογένειές μας!
Απαιτούμε:
·                     Δημοσιοποίηση τώρα της ακίνητης περιουσίας του πανεπιστημίου, που πολλές φορές χρησιμοποιείται για επιχειρηματικούς σκοπούς, προκειμένου να αξιοποιηθούν νέα κτίρια ως εστίες στην ευθύνη του κράτους χωρίς επιχειρήσεις, ιδιώτες, ενοίκια.  Ούτε σκέψη για ιδιωτικοποίηση, ξεπούλημα, επιβολή ενοικίων στις ήδη υπάρχουσες εστίες.
·                     Καμιά εστία να μην κλείσει, κανείς φοιτητής να μην πεταχτεί έξω από το δωμάτιό του.
·                     Για τους φοιτητές που έκαναν αίτηση και δεν πήραν δωμάτιο να νοικιαστούν δωμάτια σε ξενοδοχεία άμεσα.
·                     Μηνιαίο επίδομα ενοικίου σε όσους σπουδάζουν μακριά από τις πόλεις τους και δεν τους δέχτηκαν στις εστίες.
·                     Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ σε όλους τους φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους.
·                     Δωρεάν σίτιση για όλους τους οικότροφους.
·                     Επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών εστιών με κρατική δαπάνη για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.
·                     Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.
·                     Να δημοσιευθεί πλήρης ημερήσιο πρόγραμμα σίτισης ανά βδομάδα το οποίο θα τηρείται σε όλες τις λέσχες σίτισης.

Οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ και των τριών τμημάτων του Πανεπιστημίου της Ρόδου καλούμε τους φοιτητές σε:
ü                  Τρίτη 11/12 στις 10.30 στο Κάμειρος , ενημερώνουμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία του νησιού για τα οξυμένα προβλήματα της σίτισης και της στέγασης.
ü                  Τετάρτη 12/12 στις 11.00 παράσταση διαμαρτυρίας στη Περιφέρεια.
ü                  Τετάρτη 12/12 στις 20.00 στην εστία ISKAS (Ζέφυρος) προβολή βίντεο – αφιερώματος του ηρωικού αγώνα του χαλυβουργών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/