Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΜΕ: Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους… (κείμενο συνέντευξης)


Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ),  Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ),  Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τους συνταξιούχους συναδέλφους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία και τους καλούμε σε ενιαίο αγώνα, να ενώσουμε τη δύναμή μας, να οργανώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές. Να υπερασπιστούμε τις ζωές των οικογενειών μας.
Δεν μπορούμε και δεν αντέχουμε να ζούμε άνεργοι, μισοεργαζόμενοι ή εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα.
Δεν ΜΠΟΡΟΥΜΕ, δεν ΕΧΟΥΜΕ να πληρώνουμε φόρους και χαράτσια!
Δεν θα σταθούμε θεατές στη σφαγή που μας ετοίμασαν.
Η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεσή της πνίγοντας κυριολεκτικά το λαό, με το νέο φορολογικό κυκλώνα, με την κατάργηση των όποιων κοινωνικών παροχών είχαν απομείνει, με τις ιδιωτικοποιήσεις σταδιακά των δημοσίων υπηρεσιών.
Την ίδια  ώρα που η λαϊκή οικογένεια χτυπημένη στο δικαίωμα στην εργασία, με τσακισμένο μεροκάματο και μισθό και μαθημένη στην απληρωσιά προσπαθεί να κάνει διακανονισμούς σε φόρους και χαράτσια του 2011 , χωρίς ακόμα να μπορεί να ασχοληθεί με αυτούς του 2012, έρχονται σε λίγο νέοι φόροι, ένα ασήκωτο βάρος χρεών και οφειλών. Ενα ασήκωτο βάρος αλλεπάλληλων φόρων και κύματος ακρίβειας (ΔΕΗ, τέλη, εισιτήρια στις μεταφορές κλπ.) που θεριεύει.
Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο:
• Καταργείται το γενικό αφορολόγητο όριο για όλους τους φορολογούμενους.
• Καταργείται το αφορολόγητο όριο για τα προστατευόμενα παιδιά.
• Καταργούνται οι φορολογικές ελαφρύνσεις για ενοίκια κύριας κατοικίας, ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν, φροντιστήρια παιδιών, τόκοι στεγαστικών δανείων κ.ά. Οι μόνες δαπάνες που θα εκπίπτουν από το φόρο εισοδήματος κατά ποσοστό 10% θα είναι τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης.
• Καθιερώνεται νέα φορολογική κλίμακα  που ξεκινά με συντελεστή στο 21% για τα πρώτα 25.000 € του ετήσιου εισοδήματος, με 36% από 25.000 - 40.000 και 40% για τα παραπάνω ποσά.
·         Την ίδια στιγμή δίνουν προκλητικές φοροελαφρύνσεις και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Μειώνουν τη φορολογία στα κέρδη από το 40% στο 33,6%. Χρόνια τώρα πληρώνουν «ψίχουλα», τα οποία ολοένα και μειώνονται. Διατηρούν άθικτα τα προνόμια και τις απαλλαγές του εφοπλιστικού κεφαλαίου.
·         Τσακίζουν τους εργαζόμενους με μπλοκάκι, χτυπούνε ανελέητα τους αυτοαπασχολούμενους τόσο με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και την αφαίμαξη από το πρώτο ευρώ, όσο και με την αύξηση του περιβόητου τέλους επιτηδεύματος, που στα Δωδεκάνησα ισχύει ήδη με άλλη μορφή ως ΔΗΦΟΔΩ.  Διαμορφώνουν συνθήκες για μαζικά λουκέτα, προκειμένου να ενισχύσουν τους ισχυρούς ομίλους, να τονώσουν την ανταγωνιστικότητά τους.
·         Το χαράτσι της «έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης», που επιβάλλεται στους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, διατηρείται μέχρι και το 2015. Διπλασιάζουν το χαράτσι για όσους δεν θα καταφέρουν να συμπληρώσουν το απαιτούμενο ύψος αποδείξεων λιανικής (25% του ετήσιου εισοδήματος).
·         Για τους φτωχομεσαίους αγρότες τα νέα μέτρα κινούνται με κατεύθυνση το γενικευμένο αποχαρακτηρισμό των «κατά κύριο επάγγελμα αγροτών», τους οποίους και εξομοιώνουν με τις επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους. Στοχεύουν στο βίαιο ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών και στη συγκέντρωση της γης και της παραγωγής σε επιχειρηματίες. Όλα αυτά θα εχουν συνέπειες και στο κόστος αλλά και  στη ποιότητα των ειδών διατροφής.
·         Ο νέος φόρος στα ακίνητα θα επιβληθεί σε κάθε σπιθαμή γης αφού θα αφορά τα ακίνητα, κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα, ενώ για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα αγροτεμάχια, από τα οποία αναμένονται έσοδα περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι πρόκληση και κοροϊδία το να μιλάει η κυβέρνηση για ελαφρύνσεις. Τα νέα φορολογικά μέτρα μαζί με όλα τα προηγούμενα που έχουν παρθεί και σε συνδυασμό με τη συνολική επίθεση που ήδη έχει δεχθεί το λαϊκό εισόδημα, από μειώσεις μισθών, απολύσεις, ανεργία κτλ. διαμορφώνουν συνθήκες μαζικής και απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης για το σύνολο του λαού.
Με το νέο φορολογικό η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) μαζεύει λεφτά, για να χρηματοδοτήσει τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές κ.λπ., που θα υλοποιήσουν την περιβόητη ανάπτυξη. Να ρίξει τα βάρη της κρίσης στο λαό, και να διαμορφώσει συνθήκες για περισσότερα κέρδη σ’ αυτούς που υπηρετεί.
Ακριβώς αυτή τη στρατηγική στόχευση υπηρετεί το σύνολο των μέτρων και των διαρθρωτικών αλλαγών, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, οι υπέρογκες αυξήσεις που φτάνουν μέχρι 48% της ΔΕΗ στο ρεύμα, το πετσόκομμα των συντάξεων και του εφάπαξ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, η εμπορευματοποίηση της υγείας και της παιδείας, το νέο πειθαρχικό δίκαιο, η αξιολόγηση, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περίπου 10.000 απολύσεις στο Δημόσιο που βρίσκονται σε εξέλιξη μέσω διαθεσιμότητας, αξιολόγησης και υποχρηματοδότησης των Δήμων.
ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ δίνουν χρόνο στην κυβέρνηση . Δεν διαφοροποιούνται από τις στρατηγικές επιλογές , της κυβέρνησης, των επιχειρηματιών και της ΕΕ.
Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει συμβιβαστεί μ’ αυτή την κατάσταση και την πολιτική πραγματικότητα. Αποδέχεται την ουσία των αντιλαϊκών μέτρων:
• Αποδέχεται την ανταγωνιστικότητα, η οποία προϋποθέτει τσακισμένους μισθούς και μεροκάματα.
• Αποδέχονται το χρέος ή μέρος του χρέους, συνεπώς και τα μέτρα για την αποπληρωμή του χρέους, τοκοχρεολύσια, δανειακές συμβάσεις κ.ά.
• Αποδέχονται τις δανειακές συμβάσειςπου υλοποιούν τα μνημόνια και κάνουν αναφορά για κοινωνικά άδικα μέτρα και αδιέξοδη πολιτική.

Οι εργαζόμενοι, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι άνεργοι, οι επιστήμονες, οι μικροί επιχειρηματίες και αγρότες πρέπει να συσπειρωθούν σε κοινή γραμμή διεκδίκησης και πάλης:
Να πληρώσουν  οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τράπεζες, οι μεγαλέμποροι, να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% . Να καταργηθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές του. Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.
Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα. Να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους ανέργους, νέους, μισθωτούς, εμπόρους και βιοτέχνες. Να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι που πνίγουν και εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα.
Καμία ιδιωτικοποίηση, δημόσιες δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες για όλο το λαό!
Καμία απόλυση. Μόνιμη δουλειά για όλους!
Το ΠΑΜΕ, η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) καλούν σε δυνάμωμα του κοινού αγωνιστικού μετώπου ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του κεφαλαίου και να οργανώσουν ένα ορμητικό ποτάμι αντίστασης απέναντι στο φορολογικό κυκλώνα, υπερασπίζοντας τη ζωή των οικογενειών τους.
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, να μη μείνει κανείς μόνος του!
 Να πολεμήσουμε ταξικά, να σημαδέψουμε σωστά, κόντρα σε Μνημόνια και αφεντικά.
Κόντρα στους δυνάστες και τους εκμεταλλευτές των λαών. Μόνο έτσι μπορούμε να έχουμε μια ζωή με δικαιώματα, μπορούμε να ελπίζουμε.
Μόνο έτσι μπορούμε να φέρουμε τα πάνω - κάτω, να γίνουμε κυρίαρχοι στην ίδια τη ζωή μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην πανελλαδική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία τη Τετάρτη και στη τρίωρη στάση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα από τις 12 το μεσημέρι.
Σας καλούμε τη Τετάρτη στις 5:30 το απόγευμα στο Ροδίνι μπροστά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, στο συλλαλητήριο ενάντια στο φορολογικό, που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/