Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022

Επίσκεψη της Ν. Ε. ΠΑΣΟΚ Νοτίων Δωδεκανήσων στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου.

Δελτίο Τύπου Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νοτίων Δωδεκανήσων

«Ανοίγει ο διάλογος για το Στεγαστικό Πρόβλημα στα νησιά μας»
Με πρωτοβουλία Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νοτίων Δωδεκανήσων, κλιμάκιο της Ν.Ε. συναντήθηκε με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, της Ένωσης Στρατιωτικών Π.Ε. Ρόδου, της Ά ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Προσχολικής Αγωγής στον χώρο του ΕΚΡ για το στεγαστικό ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους και τους υπαλλήλους στα νησιά μας.
Με την συνάντηση αυτή εγκαινιάζεται ο Δημόσιος διάλογος για την αντιμετώπιση του προβλήματος εξεύρεσης κατοικίας στα νησιά μας για τους αναπληρωτές και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς, τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τους Εθνοφύλακες και συνολικά τη κοινωνία και το εργατικό δυναμικό των νησιών μας, οι οποίοι αδυνατούν να εξεύρουν στέγη λόγω των αυξημένων μισθωμάτων και της έλλειψης διαθέσιμων κατοικιών για μακροχρόνιες μισθώσεις.
Οι εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων απαρίθμησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι τους, τα οποία καταγράφηκαν με σκοπό την εκπόνηση μίας νέας ατζέντας θέσεων για το ειδικό καθεστώς που επικρατεί στα νησιά μας.
Το ΠΑΣΟΚ ήταν το πρώτο πολιτικό κόμμα που κατέθεσε τις προτάσεις του για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος με λύσεις για την Κοινωνική Κατοικία, μεταξύ των οποίων είναι και:
- Η κατασκευή ή/και ανακαίνιση με αξιοποίηση των δημόσιων εκτάσεων και κτηρίων που υπάρχουν αναξιοποίητα αυτή τη στιγμή χρησιμοποιώντας εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, όπως οι χώρες της Ιβηρικής χερσονήσου, και η διάθεση τους με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
- Η παροχή κινήτρων στους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσω φορολογικών ελαφρύνσεων και άλλων κινήτρων για την ανακαίνιση των διαμερισμάτων τους που παραμένουν κλειστά και τη διάθεσή τους προς την αγορά, με ταυτόχρονη υποχρέωση το διαμέρισμα να διατίθεται για μακροχρόνια μίσθωση σε τιμή χαμηλότερη της αγοράς βάσει κοινωνικών κριτηρίων.
- Η ρύθμιση των βραχυχρόνιων μισθώσεων (τύπου Airbnb) σε περιοχές όπου παρατηρούνται προβλήματα στην αγορά ακινήτων, με την υιοθέτηση ενός ρυθμιστικού πλαισίου που θα επιτρέπει την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πολλές φορές δημιουργούνται από αυτές τις δραστηριότητες.
- Η επέκταση της επιδότησης ενοικίου και συγκεκριμένα σε φοιτητές που σπουδάζουν σε τουριστικές περιοχές.
Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής εκπροσώπησαν το μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Βάιος Καλοπήτας, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής, Νίκος Μουτσάκης και τα μέλη της Ν.Ε. Παναγιώτης Λύμουρας, Γεράσιμος Παρασκευάς και Δημήτρης Ζανεττούλης.

Ρόδος, 18 Οκτωβρίου 2022

Γραφείο Τύπου Ν.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/