Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19-10-2022 ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΑΤΤΙΚΗΣ 

Αθήνα 20 - 10 -2022
Αρ. Πρωτ.: 407

Δελτίο τύπου
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19-10-2022
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ & ΕΙΠΩΘΗΚΕ
Κάτω από την πίεση του Συλλόγου μας και κατόπιν του με αρ. πρωτ.: 353/23-09-2022 σχετικού έγγραφου αιτήματος μας, συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 19/10/2022 το θέμα της παραμονής των συμβασιούχων συναδέλφων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.
Η Διοικούσα Παράταξη στο Περιφερειακό Συμβούλιο διακίνησε μετά τις επτά το απόγευμα σχέδιο απόφασης για το ζήτημα. Ο Σύλλογός μας εξέφρασε την άποψη ότι η προτεινόμενη απόφαση είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και ζήτησε να προστεθούν τα εξής σημεία:
v Η απόφαση να αντιμετωπίζει ενιαία όλους τους εργαζόμενους που είναι με δικαστικές αποφάσεις – προσωρινές διαταγές κλπ, να συμπεριλαμβάνει και τους 66 συναδέλφους των κοινωφελών προγραμμάτων ΟΑΕΔ, που εργάζονται από το 2020 με θετικά Ασφαλιστικά Μέτρα
v Να προστεθεί στην Απόφαση του Π.Σ. ότι η Περιφέρεια δεν θα ασκήσει ένδικα μέσα σε όποια θετική απόφαση προκύψει στην εκδίκαση των αγωγών αυτών, ότι θα παραιτηθεί από όσα ένδικα μέσα έχει ασκήσει μέχρι τώρα και από την έφεση που άσκησε κατά της θετικής απόφασης 688/2021 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία είχε κριθεί ότι, οι ενάγοντες συμβασιούχοι συνάδελφοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κατά συνέπεια συνδέονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου με την Περιφέρεια Αττικής, την οποία και να ζητήσει από την Οικονομική Επιτροπή να την ανακαλέσει.
v Να αναγνωρισθεί η ακυρότητα κάθε τυχόν απόφασης απόλυσης έχει ήδη εκδοθεί και να μην γίνει καμία απόλυση στο εξής (σημειώνουμε ότι από τους 450 εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις 335).
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη για το ζήτημα, ο οποίος προσπάθησε να κάνει το μαύρο άσπρο, συκοφαντώντας προσωπικά την πρόεδρο του Συλλόγου μας, αναπαράγοντας όλη την προπαγάνδα και τη σπέκουλα σε βάρος του Σωματείου μας και κρύβοντας ότι η προτεινόμενη απόφαση του Π.Σ. δεν αποτελεί δέσμευση για μη άσκηση ένδικων μέσων, δεν μετατρέπει τις συμβάσεις σε αορίστου χρόνου, ούτε τις επιβάλει, ούτε δεσμεύει κανέναν δικαστή. Ο δρόμος των δικαστικών προσφυγών συνδέεται με την τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας που ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν για την απαγόρευση της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, της υποχρέωσης άσκησης όλων των ένδικων μέσων, τις παρεμβάσεις του Αρείου Πάγου, την αποδοχή των τυχόν θετικών αποφάσεων και από τους υπόλοιπους θεματοφύλακές της (Αποκεντρωμένη Διοίκηση κλπ).
Το κρίσιμο λοιπόν ζήτημα δεν είναι μόνο η απόφαση ή το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και ποια στάση κρατά κανείς ή θα κρατήσει την κρίσιμη στιγμή απέναντι σε όλα αυτά.
Και η αλήθεια είναι ότι ο Περιφερειάρχης έχει τεράστιες πολιτικές ευθύνες για την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού την κρίσιμη στιγμή, όταν μετράνε τα έργα και όχι τα λόγια, άσκησε έφεση κατά της θετικής απόφασης που εξέδωσε το δικαστήριο για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου και μάλιστα όταν δεν ήταν υποχρεωμένος.
Εάν ο Περιφερειάρχης δεν είχε προχωρήσει σε αυτήν την αντεργατική και αχρείαστη ενέργεια (δεν υπήρχε τότε η ρύθμιση Βορίδη), τώρα οι 47 αυτοί συνάδελφοι θα ήταν αορίστου χρόνου!
Για να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους λοιπόν, επιδίδονται σε συκοφαντικές επιθέσεις, λένε μισές αλήθειες για να χαϊδεύουν τα αυτιά των ίδιων των θυμάτων τους, για να συντηρείται το εμπόριο ελπίδας στις πλάτες τους, η ομηρία τους, που στόχο έχει τη χειραγώγηση, τη διαχείριση των αντιδράσεων και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο και τελικά την απρόσκοπτη αναπαραγωγή της απάνθρωπης πολιτικής όλων των αστικών κυβερνήσεων, συμβαλλόμενος των οποίων είναι και ο εκλεκτός της ΝΔ Περιφερειάρχης, απέναντι στο αναφαίρετο πανανθρώπινο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!
Σε ότι αφορά τις ως άνω προτάσεις-προσθήκες του Συλλόγου μας πάνω στην προτεινόμενη απόφαση, που στόχο είχαν να αντιμετωπιστεί ενιαία το ζήτημα και να μην διαχωρίζονται οι εργαζόμενοι, δεν έγιναν δεκτές. Μεγάλο τμήμα της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταδίκασε τη στάση αυτή της Διοίκησης, που προχωρά σε διακρίσεις ανάμεσα στους εργαζομένους στα κοινωφελή προγράμματα -που προσλήφθηκαν με μοριοδότηση από τον ΟΑΕΔ -και στους ΙΔΟΧ covid.
Δηλαδή οι εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα τι είναι; Είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού;
Γιατί η απόφαση «καρδιάς» που πρότεινε ο περιφερειάρχης για τους συναδέλφους covid δεν χωρά και τους 66 συναδέλφους «κοινωφελήτες»;
Καταδικάστηκε επίσης η απαράδεκτη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη απέναντι στην εκλεγμένη εκπρόσωπο των εργαζομένων, που είτε το θέλει είτε όχι, οι συνάδελφοι στις Περιφέρειες την έχουν εκλέξει Πρόεδρο τόσο σε επίπεδο Αττικής (για 3η διαδοχική θητεία), όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο (επίσης 3η διαδοχική θητεία).
Αυτονόητα η επίθεση σε βάρος του προσώπου της Προέδρου είναι επίθεση στο Σωματείο - γιατί ενοχλεί με την ακηδεμόνευτη και αγωνιστική στάση του -, είναι δηλαδή επίθεση που βάζει στο στόχαστρο όλους τους εργαζομένους στις Περιφέρειες που εργάζονται και διεκδικούν με ψηλά το κεφάλι.
Οι εργαζόμενοι έχουμε χορτάσει από λόγια και υποσχέσεις από τους εκάστοτε κυβερνώντες. Με τη λογική της ανάθεσης των υποθέσεων μας σε «σωτήρες» οδηγηθήκαμε από το κακό στο χειρότερο. Η συσσώρευση τεράστιων προβλημάτων και κοινωνικών αδιεξόδων σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας από τη διαχείριση αυτού του βάρβαρου εκμεταλλευτικού συστήματος, φωτίζει την αναγκαιότητα της συλλογικής ταξικής διεκδίκησης μέσα από τα Σωματεία μας, απέναντι στον μοναχικό και αναποτελεσματικό δρόμο της ατομικής λύσης.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

Υ.Σ.
Η τοποθέτηση της προέδρου στο Π.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/