Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 12 Μαρτίου 2018

Ν. Ανδρουλάκης: Λύσεις για τη βία στα γήπεδα στα πρότυπα άλλων ευρωπαϊκών χωρών

Άμεσες αποφάσεις για να αντιμετωπιστεί το μείζον ζήτημα της βίας στα γήπεδα, στα πρότυπα άλλων χωρών, ζητά με παρέμβασή του ο Νίκος Ανδρουλάκης. 
Ο ευρωβουλευτής της ΔΗΣΥ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha και στους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου, αναφερόμενος στα χθεσινά δραματικά γεγονότα στην Τούμπα ανέφερε: 
«Αποδεικνύεται ημέρα με την ημέρα ότι είμαστε ικανοί για το χειρότερο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή δεν είναι εικόνα για να διαπαιδαγωγείται η ελληνική νεολαία. 
Έχουν γίνει στο ποδόσφαιρο ανάλογα περιστατικά και σε άλλες χώρες. Όμως εκεί πήραν δραστικά μέτρα. Δεν μπορούμε να παραμένουμε σχολιαστές της πραγματικότητας. Πρέπει να υπάρξει διακομματική πρωτοβουλία για να αντιμετωπιστούν τα περιστατικά βίας και χάους στα γήπεδα, σαν κι αυτά που είδαμε χθες». 
Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι φοβάται να «σπάσει αυγά». 
«Ας παραδειγματιστούμε με αυτά που έκαναν άλλες χώρες και έλυσαν σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που είχαν. Είχαν πρόσκαιρο κόστος αλλά κατάφεραν να αντιμετωπίζουν σε μεγάλο βαθμό τέτοια φαινόμενα», τόνισε. 

Ελληνοτουρκικά 
Ερωτώμενος για τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας ο Ν. Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού. 
«O κύριος Ερντογάν είναι εκτός ορίων όχι μόνο γιατί έχει χάσει το μέτρο αλλά και γιατί είναι τμήμα της στρατηγικής που ακολουθεί. Μέχρι να κάνει εκλογές ο πρόεδρος της Τουρκίας και μέχρι να νιώσει την ασφάλεια ότι θα εκλεγεί, θα κλιμακώνει τις εντάσεις με όποιον μπορεί. Είτε την Αρμενία, είτε την Ελλάδα, είτε την Κύπρο. Εδώ έχει κάνει εισβολή στη Συρία και οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί και άλλες χώρες δεν έχουν πάρει αυστηρά μέτρα εναντίον του. 
Ο Ερντογάν σκοτώνει αυτούς που πολέμησαν το Ισλαμικό Κράτος και βλέπουμε ποια είναι η στάση της διεθνούς κοινότητας». 
Ο ευρωβουλευτής κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις και ειδικά την κυβέρνηση να χαράξει μια εξωτερική ιδιαίτερα προσεκτική για να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις προκλήσεις. 
«Ό,τι αφορά στη διασφάλιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας πρέπει να είναι σε απόλυτη συνεννόηση με όλα τα κόμματα. Πρέπει να χαραχθεί μια εθνική στρατηγική», ανέφερε. 

Κίνημα Αλλαγής 
Αναφερόμενος στο ραντεβού του Σταύρου Θεοδωράκη με τον πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι δεν έπρεπε να γίνει τέσσερις ημέρες πριν από το ιδρυτικό συνέδριο της παράταξης. 
«Μπορούσε να γίνει σε άλλη περίοδο, όχι τώρα που πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα ότι προτεραιότητα όλων είναι η παράταξη να ξαναδυναμώσει, να πρωταγωνιστήσει, να μάθει από τα λάθη της και να διαμορφώσει ένα σύγχρονο πρόγραμμα για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, και στην οικονομία και στα εθνικά θέματα». 
Σε ό,τι αφορά την εκλογή συνέδρων επανέλαβε ότι δική του πρόταση είναι να δημιουργηθεί ένα θεσμικό ευρωπαϊκό κόμμα που δεν θα διορίζει συνέδρους και όργανα. 
«Πουθενά δεν διορίζονται οι σύνεδροι και τα όργανα των κομμάτων. Αυτό δεν είναι μόνο θέμα εσωκομματικής δημοκρατίας. Είναι υπόθεση διαπαιδαγώγησης του κόσμου και πολιτικής κουλτούρας. 
Το ζητούμενο αυτής της παράταξης είναι διαπαιδαγωγεί τα μέλη του στην αξιοκρατία, τη διαφάνεια, στον σεβασμό στους θεσμούς. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα κόμματα έχουν μια βαθιά αρχηγική κουλτούρα, δε λειτουργούν στο εσωτερικό τους με όρους δημοκρατικούς με αποτέλεσμα τα στελέχη να συμπεριφέρονται με απόλυτη αλαζονεία όταν καλούνται να κυβερνήσουν». 

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/