Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση για τις νέες απολύσεις και τις εξελίξεις: Τουλάχιστον 20 απολύσεις έχει κάνει από το Δεκέμβριο μέχρι τώρα η Aldemar

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ AMILIA MARE & PARADISE VILLAGE TOY ΟΜΙΛΟΥ ALDEMAR 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Τουλάχιστον 20 απολύσεις έχει κάνει από το Δεκέμβριο μέχρι τώρα η Aldemar στα ξενοδοχεία της στη Ρόδο. 

Η τελευταία συνάντηση στην επιθεώρηση εργασίας Ρόδου,επιβεβαίωσε και τυπικάαυτό που έτσι κι αλλιώς ήταν ολοφάνερο. Ότι δηλαδή, οι απολύσεις αυτές γίνονταιστα πλαίσια πλάνου «αναδιάρθρωσης της απασχόλησης» που έχει καταρτίσει η επιχείρηση. 
Όπως φαίνεται, το πλάνο αυτόαποτελεί μέρος της συμφωνίας για τη μετάβαση στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς, με την είσοδο της HIGCapital στη μετοχική της σύνθεση. Μάλιστα στις 31 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης ακριβώς για να ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία και να εγκριθούν οι όροι που βάζει ο επενδυτής. Όροι που ήδη τους ζούμε από πρώτο χέρι. 
Ανάμεσα στους απολυμένους, είναι εργαζόμενοι που δουλεύουν 20 χρόνια στην επιχείρηση, πράγμα που δείχνει πιο καθαρά ότι ο βασικός στόχος είναι η εκκαθάριση εργαζομένων που έχουν συγκροτημένα δικαιώματα και η αντικατάστασή τους με νέους, με κάθε λογής σχέση εργασίας, με μισθούς ψίχουλα. 
Ήδη άλλωστε, από πέρσι δραστηριοποιούνται στην επιχείρηση δύο εργολαβικά συνεργεία. Το ένα από τα δύο,έστελνε τους ίδιους εργαζόμενους, τη μια μέρα στη λάντζα, την άλλη μέρα στα δωμάτια, την άλλη στα εστιατόρια. Φυσικά με μισθούς «χαρτζιλίκι». 
Η εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει την εκτίμηση του Σωματείου ότι ο λόγος που χτυπιέται η συνδικαλιστική οργάνωση στο χώρο δουλειάς,είναι ακριβώς για να περάσουν ευκολότερα σχεδιασμοί που θα ισοπεδώσουν τα δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων στην επιχείρηση. 
Άρα οι συνάδελφοι είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και ότι από αυτή την επίθεση δε θα εξαιρεθεί κανένας. Μόνο η συσπείρωση στο Σωματείο μπορεί να ανατρέψει αυτό το σχεδιασμό. Διαφορετικά είτε θα βρεθούν άνεργοι, γιατί οι απολύσεις δε θα σταματήσουν, είτε θα βρεθούν να δουλεύουν σε ακόμα συνθήκες ακόμα χειρότερες από τις ήδη πολύ δύσκολες που επικρατούν τώρα. 
Θέλουμε επίσης να επισημάνουμε ότι δεν έχουμε αυταπάτες για το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, βλέπουμε καθαρά ότι εξυπηρετεί τις επιδιώξεις των εργοδοτών. Ωστόσο,δε μπορούμε να προσπεράσουμε το γεγονός ότι οι απολύσεις αυτές είναι καιπαράνομες,στο σύνολό τους, αφού δεν έχουν τηρηθεί οι προϋποθέσεις του ΠΔ 240/2006. 
Το Σωματείο έχει επανειλημμένα επισημάνει αυτό το ζήτημαστο Υπουργείο Εργασίας και στην επιθεώρηση εργασίας στη Ρόδο. Όμως η επιχείρηση δε φαίνεται να «ιδρώνει» ιδιαίτερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ίδια μέρα που ο επιθεωρητής εργασίας κατέγραψε στην εργατική διαφορά ότι η επιχείρηση οφείλει να αποδείξει ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για τις απολύσεις που ήδη έχει κάνει, αυτήπροχώρησε σε νέες απολύσεις! 
Απαιτούμε λοιπόν αποφασιστικά μέτρα ενάντια στην προκλητική εργοδοτική ασυδοσία. Άλλωστε είναι ακριβώς η παθητική στάση του ελεγκτικού μηχανισμού και το αντεργατικό οπλοστάσιο με το οποίο έχουν φροντίσει να τους εξοπλίσουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις,που έχει αποθρασύνει την εργοδοσία. 
Καλούμε τους συναδέλφους, παλιούς και νέους απολυμένου και μη, να συσπειρωθούν στο Σωματείο. Να μην έχουν καμιά εμπιστοσύνη σε διεύθυνση και μερίδα των προϊσταμένων που έχουν ταχθεί στην υπεράσπιση των συμφερόντων του όποιου ιδιοκτήτη. Κανείς πέρα από εμάς τους ίδιους δε θα ανησυχήσει για εμάς, τα δικαιώματά μας και τις δουλειές μας. Στο χέρι μας είναι να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις. 

Ρόδος, 16 Μαρτίου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/