Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε Κάλυμνο και Κω

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ 
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Ν.ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 

Από την περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σε Κάλυμνο και Κω 23 & 24 Μάρτη 

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας περιόδευσε στις 22 και 23 Μάρτη σε Κάλυμνο και Κω συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΚΟ Καλύμνου και Κω καθώς επίσης από τον Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Δημήτρη Ζάχαρη, μέλος της Κομματικής Επιτροπής Αιγαίου και τον Γιάννη Ντουνιαδάκη, υποναύαρχο ε.α. και μέλος του Τμήματος Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας της ΚΕ του ΚΚΕ. 
Στην Κάλυμνο ο Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε το πρωί το Λιμενικό Σώμα όπου συναντήθηκε με το λιμενάρχη, Γ. Καρατζιούνη. Αναφερόμενος στο έργο του Λιμενικού Σώματος για την διαφύλαξη των συνόρων και της ασφάλειας της θάλασσας, τη διάσωση και τη προστασία του θαλάσσιου πλούτου της πατρίδας μας, μαζί με την πάταξη της εγκληματικότητας,όπως επίσης και στα οικονομικά προβλήματα που έχουν οι Λιμενικοί, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, τόνισε ότι είναι ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν και θα βοηθήσουμε, ώστε οι εργαζόμενοι στο Λιμενικό Σώμα να μπορούν να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. 
Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε με το δήμαρχο του νησιού, Γιάννη Γαλουζή, ο οποίος του εξέθεσε τα προβλήματα του νησιού, με κυρίαρχο εκείνο της ανεργίας, που αναγκάζει πολλούς Καλύμνιους να μεταναστεύουν, καθώς και τον ακτοπλοϊκό και αεροπορικό αποκλεισμό του νησιού. Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι στο Αγαθονήσι το πλοίο είχε να προσεγγίσει 40 μέρες. Επίσης, υπογράμμισε τις ελλείψεις στο νοσοκομείο, οι οποίες μέχρι τώρα καλύπτονται από τις δωρεές των ξενιτεμένων Καλύμνιων, όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Ο Δ. Κουτσούμπας στη συνέχεια δήλωσε πως η Κάλυμνος είναι ένα νησί δίπλα στην Τουρκία, με κλιμακούμενη ένταση και επιθετικότητα το τελευταίο διάστημα. Από αυτή τη σκοπιά έχει μεγάλη σημασία η επίσκεψή μας εδώ, για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα και στη Βουλή και στο Ευρωκοινοβούλιο και όπου χρειαστεί και στους δρόμους του αγώνα, αλλά και μέσα από τα βουλευτικά έδρανα με προτάσεις νόμων, Αναφορές, πίεση και στην κεντρική εξουσία, γιατί και οι δήμοι παρότι τους έχουν δοθεί πολλές αρμοδιότητες δεν έχουν τα χρήματα για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. 
Συνάντηση είχε στη συνέχεια με εργαζόμενους στο ΚΕΘΕΑ και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων, όπου ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στη σημαντική μάχη που δίνουν στον τομέα της απεξάρτησης των νέων παιδιών. 
Ο Δ. Κουτσούμπας συναντήθηκε επίσης με παράκτιους αλιείς και σπογγαλιείς στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματά τους και τα αιτήματα του κλάδου τους ζητώντας τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στη διεκδίκηση λύσεων. Η προκλητικότητα της Τουρκίας που επηρεάζει την ασφάλειά τους και κατά συνέπεια το μεροκάματό τους, η υπεραλίευση, το μεγάλο πρόβλημα με την αρρώστια των σφουγγαριών, σε συνδυασμό με την αυξημένη φορολογία, τις εισφορές, τα χρέη και άλλα προβλήματα,καθιστούν αμφίβολη την παραμονή τους στο επάγγελμα όπως σημείωσαν. 
Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στα δίκαια αιτήματά τους, δεσμευόμενος πως το Κόμμα θα κάνει ό,τι μπορεί για την ικανοποίησή τους. Εντούτοις σημείωσε ότι η ΕΕ έχει προδιαγράψει το τέλος της μικρής και μεσαίας αλιείας και τη συγκέντρωση και αυτού του κλάδου σε λίγους που επιβουλεύονται και αυτό το κομμάτι πλούτου της χώρας μας. Στάθηκε ιδιαίτερα στην τουρκική επιθετικότητα και προκλητικότητα, τονίζοντας την ανάγκη να μην εφησυχάζει ο λαός και να μην εναποθέτει ελπίδες στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ αφού όπως τόνισε αυτοί οι οργανισμοί υποδαυλίζουν και δεν λύνουν προβλήματα. 
Το απόγευμα της ίδιας μέρας πλήθος κόσμου παρακολούθησε με έντονο ενδιαφέρον την ομιλία του Δ.Κουτσούμπα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. 
Την Παρασκευή 23 Μάρτη η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ συνεχίστηκε στη Κω, όπου συναντήθηκε με το δήμαρχο της Κω Γ. Κυρίτση, ο οποίος του εξέθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του νησιού, με κυρίαρχα εκείνα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με την ηπειρωτική Ελλάδα, τις ελλείψεις σε υποδομές που επιδεινώθηκαν μετά το σεισμό του περασμένου καλοκαιριού, αλλά και τις σοβαρές ελλείψεις στους τομείς της Παιδείας και της Υγείας. 
Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο ο Δ. Κουτσούμπας επεσήμανε ότι τα προβλήματα που απασχολούν το λαό, το νησί της Κω εξακολουθούν να μένουν άλυτα με βασική ευθύνη των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης. Το ΚΚΕ δήλωσε, τόσο στη Βουλή, όσο και στην Ευρωβουλή, με διεκδικήσεις απέναντι στην κεντρική εξουσία, θα επιμείνει έτσι ώστε να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν προβλήματα που υπάρχουν όπως τα ζητήματα της αποκατάστασης των ζημιών από τους πρόσφατους σεισμούς, ιδιαίτερα τα σχολικά κτίρια, γιατί προέχει η μόρφωση των παιδιών, αλλά και άλλα έργα, όπως η αποκατάσταση του λιμανιού, οι αποζημιώσεις που είναι ακόμα σε εκκρεμότητα.Επίσης και για μία σειρά προβλήματα που αφορούν τους κατοίκους του νησιού, όπως είναι το νοσοκομείο, η εύρυθμη λειτουργία του, η στελέχωσή του με νέες ειδικότητες γιατρών που λείπουν, οι υποδομές του.Θα αναδείξουμε ως ΚΚΕ επίσης είπε, τα ζητήματα της υποχρηματοδότησης των δήμων που ενώ δίνονται αρμοδιότητες, δεν γίνεται η αναγκαία εκταμίευση κονδυλίων, έτσι ώστε να επιλύονται τα προβλήματα, σε όφελος των κατοίκων του νησιού, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι δήμοι -κακώς- να παίρνουν μέτρα με ανταποδοτικά τέλη και έτσι ο εργαζόμενος, τα λαϊκά στρώματα να βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη, σε μια περίοδο μάλιστα, όπου για 9 χρόνια, συνεχίζεται η μεγάλη οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα μας. Ειδικά για το ζήτημα της κατάργησης της μείωσης του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, τόνισε πως θα πλήξει τους κατοίκους του νησιού με την αύξηση του κόστους ζωής, της ακρίβειας, είτε είναι εργάτες, υπάλληλοι, είτε είναι επαγγελματίες, βιοτέχνες, κυρίως μικροί επιχειρηματίες, είτε είναι εργαζόμενοι στην αγροτική παραγωγή. 
Στα μεγάλα προβλήματα, των εθνικών θεμάτων, της επιθετικότητας της Τουρκίας, ο Δ.Κουτσούμπας είπε ότι «Εκφράσαμε στο δήμαρχο τις απόψεις μας, τις ανησυχίες μας για την κλιμακούμενη προκλητικότητα της γειτονικής χώρας και βέβαια τη θέλησή μας, την αναγκαιότητα, οι λαοί να ζουν ειρηνικά, να συνεργάζονται, να υπάρχει φιλία και αλληλεγγύη και όχι να εμπλέκονται σε πολέμους, σε άλλα θερμά -όπως ονομάζονται- επεισόδια τα οποία δεν αποκλείεται να έχουμε στο μέλλον. Απ’ αυτή τη σκοπιά το ΚΚΕ, μαζί με όλα τα προβλήματα, τα οικονομικά, τα κοινωνικά, των νησιών, της Κω, της Καλύμνου, θα τα αναδείξουμε και στη Βουλή, στην Αθήνα, σε όλη τη χώρα». 
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κουτσούμπας, συνοδευόμενος από κλιμάκιο του ΚΚΕ του νησιού, επισκέφθηκε σημεία που έχουν προβλήματα από τον πρόσφατο σεισμό, όπως στο λιμάνι και αλλού. 
Η διήμερη περιοδεία ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση που είχε στο Εργατικό Κέντρο της Κω με τη διοίκηση του Κέντρουστη Κω , το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τον Αγροτικό Σύλλογο, το Σύλλογο Αλιέων, το Σύλλογο ΑμΕΑ Κω - Νισύρου, τον Εμπορικό Σύλλογο, τη Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, το Σύλλογο Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Κω - Νισύρου, το Σύλλογο Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), κ.ά. φορείς του νησιού. 
Στη συνάντηση όλοι οι φορείς πήραν το λόγο και έθεσαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως αυτά της ανεργίας, των εργασιακών σχέσεων, τα ζητήματα της αγροτικής παραγωγής, της αντισεισμικής προστασίας του νησιού, των ελλείψεων στην παιδεία κ.ά. Χαρακτηριστικά η Ιωάννα Λάμπρου, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού, επισήμανε ότι ενώ στην περιοχή λειτουργούν 400 ξενοδοχεία με ένα εκατομμύριο τουρίστες και περίπου 7.000 εργαζόμενους και τα κέρδη των επιχειρηματιών είναι υπέρογκα, την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες εργασίας. Οι συμβάσεις δεν τηρούνται, δουλεύουν 7 μέρες χωρίς ρεπό, πολλοί εργάζονται 8 ώρες, ενώ πληρώνονται για 4, με επιπτώσεις στο μισθό, αλλά και τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα, ενώ κατήγγειλε την περικοπή του επιδόματος ανεργίας και στη διάρκειά του αλλά και σε χρήματα. Οι εκπρόσωποι των φορέων ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκαν στην κυριαρχία των μονοπωλιακών ομίλων στο εμπόριο, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι, τις σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο,την κατάργηση της συμμετοχής των χρονίων πασχόντων στα φάρμακα. Επίσης ο εκπρόσωπος των αγροτών έθιξε τα προβλήματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικήςμε την οποία ενισχύονται οι μεγάλοι παραγωγοί, ενώ τα προβλήματα των μικρών και φτωχών αγροτών συνεχώς οξύνονται, με το υπέρογκο κόστος παραγωγής, το μεγάλο μεταφορικό κόστος αλλά και τα προβλήματα στη διάθεση των προϊόντων τους που οξύνουν την κατάσταση. Τα προβλήματα στην εκπαίδευση, όπως τόνισαν και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών είναι τεράστια και επεσήμαναν ως μείζον ζήτημα τους διορισμούς, τονίζοντας ότι τα τελευταία 8 χρόνια έχουν γίνει μόλις 70 διορισμοί, ενώ σε όλα τα Δωδεκάνησα υπάρχουν 800 αναπληρωτές δάσκαλοι οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους μόνιμους, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν και το μεγάλο κόστος διαβίωσης με τα ενοίκια, τη μετακίνηση κ.λπ. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη της αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό που έγινε 8 μήνες πριν. Αυτή τη στιγμή στο νησί υπάρχουν 1.000 παιδιά που πηγαίνουν σε απογευματινή βάρδια, γιατί δεν έχουν αποκατασταθεί οι καταστροφές στα σχολεία και είναι ανάγκη η κατασκευή και η συντήρηση των σχολείων από ένα δημόσιο φορέα που θα έχει την ευθύνη για τα κτίρια. Οι χαμηλοί μισθοί και οι άθλιες εργασιακές σχέσεις επισημάνθηκαν και από τον εκπρόσωπο των ιδιωτικών υπαλλήλων. Επίσης από το σύλλογο γυναικών υπογραμμίστηκαν οι ελλείψεις σε παιδικούς σταθμούς, το γεγονός ότι στο νοσοκομείο δεν υπάρχει παιδίατροςκαι αναγκάζονται πολλές λαϊκές οικογένειες να απευθύνονται σε ιδιώτη, που κοστολογείται στα 200 με 250 ευρώ, ενώ λειτουργεί μόνο μία θερμοκοιτίδα καθιστώντας σε ορισμένες περιπτώσεις απαραίτητη τη διακομιδή του παιδιού. 
Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος αφού τους ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους, ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη, γιατί όπως είπε «οι εποχές είναι δύσκολες, τα προβλήματα που βιώνει όλος ο ελληνικός λαός, όπως και αυτά που αναφέρατε εδώ σήμερα, είναι πάρα πολύ σοβαρά, πάρα πολύ σημαντικά και διαπλέκονται μεταξύ τους». 
Όπως τόνισε, τα οικονομικά προβλήματα, τα προβλήματα επιβίωσης της κάθε οικογένειας, μαζί με τα λεγόμενα εθνικά θέματα, τη προκλητικότητα από τη γείτονα χώρα, τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των λυκοσυμμαχιών στους οποίους συμμετέχει η χώρα μας, με μεγάλους κινδύνους για το λαό μας, , είναι προβλήματα ενιαία , είναι αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής.Οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις με δικαιολογία πολλές φορές την οικονομική κρίση και τα προβλήματα στην οικονομία ματώνουν για πάρα πολλά χρόνια τον ελληνικό λαό. Με πιο βίαιο τρόπο, με στρατιωτικό τρόπο δηλαδή, συνεχίζεται αυτή η πολιτική σε περίπτωση πολεμικών εμπλοκών, τέτοιων επικίνδυνων σχεδιασμών. Αναφερόμενος ειδικότερα στο τέλος των μνημονίων που ισχυρίζεται η κυβέρνηση είπε ανάμεσα στα άλλα ότι «καθαρή έξοδος και οριστική έξοδος απ’ τα μνημόνια σημαίνει κατάργηση των ήδη υπαρχόντων μνημονίων, κατάργηση όλων των αντιλαϊκών - αντεργατικών μέτρων ή τουλάχιστον να δρομολογηθεί η κατάργησή τους σε μια πορεία.»Αναφερόμενος στη «δίκαιη ανάπτυξη» τόνισε ότι: «Δίκαιη ανάπτυξη δεν μπορεί να υπάρξει.» Ως παράδειγμα ανέφερε τον κλάδο του τουρισμού με κερδοφορία ακόμα και στα χρόνια της κρίσης, και ακόμα μεγαλύτερη σε περίπτωση που έχουμε μια μικρή έστω ανάκαμψη, ενώ για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει αύξηση μισθών, τα μεγάλα ξενοδοχεία είναι ουσιαστικά γκέτο, έχουν ανατραπεί οι εργασιακές σχέσεις, δεν υπάρχουν στοιχειώδη δικαιώματα είτε μισθολογικά, είτε ασφαλιστικά και οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε συνθήκες γαλέρας. Αυτό το λέμε “δίκαιη ανάπτυξη”; Μοιράζονται εξίσου τα κέρδη στους μεγαλοξενοδόχους και τους εργαζόμενους;» τόνισε. 
Στη συνέχεια μίλησε και για άλλα έργα που χαρακτηρίζουν ένα δρόμο ανάπτυξης σε όφελος του λαού, όπως αυτα για την αντισεισμική θωράκιση, την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία για φαινόμενα που δεν συμβαίνουν κάθε μέρα, αλλά χρειάζεται χρηματοδότηση αυτών των έργων, έτσι ώστε να μην έχεις σχολεία να πέφτουν, να μην έχεις κατεστραμμένα λιμάνια απ’ τους σεισμούς, να μην έχεις δάση να καίγονται. Επίσης δεν δικαιολογείται τον 21ο αιώνα να μιλάς για ανάπτυξη, ότι “θα φύγουμε απ’ τα μνημόνια και θα υπάρχει δικαιοσύνη για τον ελληνικό λαό” και να έχεις σχολεία που μένουν χωρίς καθηγητές, χωρίς δασκάλους και να περιμένουν τους αναπληρωτές, που φεύγουν απ’ την οικογένειά τους και στέλνονται μακριά χωρίς τα στοιχειώδη μέσα για να ασκήσουν το λειτούργημά τους.Αναφερόμενος στα προβλήματα των επαγγελματιών που έρχονται αντιμέτωποι με το all inclusive, τη βαριά φορολογία, την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, κλπ, τόνισε ότι οι ευθύνες βαρύνουν τις κυβερνήσεις και τους πολιτικούς που τα ψήφισαν στη Βουλή. 
Τα προβλήματα όπως τόνισε είναι ενιαία για όλους με τον καθένα να έχει τα δικά του αιτήματα, αλλά ενοποιούνται από μια κεντρική εξουσία, η οποία ψηφίζει νόμους που αφορούν τα λαϊκά στρώματα, άσχετα σε ποιο κλάδο ο καθένας δουλεύει. Και γι’ αυτό η απάντηση απέναντι σ’ αυτά, θα πρέπει να είναι η ενιαία πάλη ,γιατί πρέπει σήμερα να ενωθεί μέσα στο λαό κι ο εργάτης, με τον υπάλληλο, με τον αγρότη, με τον επαγγελματία, με τις γυναίκες, τους νέους, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές των λαϊκών οικογενειών και να συμπτύξουν ένα τέτοιο μέτωπο, μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που να έχουν και αιτήματα με σωστό περιεχόμενο, να διεκδικούν για το σήμερα, αλλά να ανοίγουν και το δρόμο για το αύριο, έτσι ώστε αυτοί πραγματικά να βρεθούν στην εξουσία.Αλλά αυτό σημαίνει ότι η ίδια η εξουσία θα έχει σχέδιο για την οικονομία, για την κοινωνία, επιστημονικά επεξεργασμένο, θα αφορά πανεθνικά, πανελλαδικά όλο τον τόπο. Γι΄ αυτό μιλάμε για κεντρικό σχέδιο, το οποίο θα συζητιέται και θα προχωράει σε κάθε κλάδο, με συνέλευση από τα κάτω, εκλέγοντας από εκεί τους αντιπροσώπους που θα βγαίνουν για τα κεντρικά όργανα εξουσίας, αυτό που λέμε σήμερα Βουλή κ.λπ. 
Αυτή την πρόταση του ΚΚΕ κάλεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, να σκεφτούν οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα , μαζί με τον καθημερινό αγώνα, με την προώθηση των αιτημάτων τους στα επιμέρους ζητήματα. «Γιατί στην περιγραφή των προβλημάτων είμαστε όλοι καλοί. Όλοι περιγράφουν τα προβλήματα και εκεί συμφωνάμε. Οι διαφωνίες αρχίζουν όταν ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα. Στις αιτίες σκαλώνει το πράγμα, άλλος λέει το ένα, άλλος το άλλο, άλλος λέει “κάποιος ανίκανος πολιτικός”, άλλος λέει “φταίει η δεξιά”, άλλος λέει “φταίει η αριστερά”, άλλος “φταίει το κέντρο”, άλλος “φταίει ο προηγούμενος, ο επόμενος” και πάει λέγοντας. Όχι ότι δεν ισχύουν κι αυτά ή δεν έχουν βάση αυτά, αλλά δεν είναι τα κύρια.» 
Η κάθετη διαφωνία που υπάρχει στις ηγεσίες των κομμάτων, είναι όταν συζητάμε ποια θα είναι η λύση.Ειδικότερα είπε «Όταν αρχίσουμε και λέμε ποια είναι η πρόταση για τη λύση του προβλήματος, τότε μένουμε εδώ, γιατί ο καθένας υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Άμα υπηρετείς μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και θεωρείς, για παράδειγμα, προτεραιότητα για την Ελλάδα το τι θα σου πει ο ΣΕΒ, τι θα σου πει ο μεγαλοβιομήχανος, οι λεγόμενοι “θεσμοί”, δηλαδή το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή... Αν θεωρείς προτεραιότητα τι θα σου πει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και τα Αρχηγεία, τα Στρατηγεία του ΝΑΤΟ, για την εθνική σου πολιτική, τότε εκεί είναι που υπάρχει η αντίθεση, η διαφωνία. Κι αυτή πρέπει να γίνει ριζική διαφωνία, όλου του λαού» 
Για την κλιμάκωση των πολεμικών εμπλοκών, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ανάμεσα στα άλλα ότι «Εμείς δεν το κρύβουμε, γιατί πιστεύουμε ότι ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει την κατάσταση και βεβαίως να δει που θα οδηγήσει η πάλη του και που οδηγούν αυτές οι εξελίξεις. Ο εφησυχασμός που καλλιεργούν η κυβέρνηση και άλλες δυνάμεις, είναι η πιο επικίνδυνη πολιτική. Δεν μιλάμε για φοβία ή για ανασφάλεια ή για τρομοκρατία. Καταρχήν κανείς δεν τρομοκρατείται από ένα γεγονός που το βλέπει μπροστά του και το γεγονός που βλέπουμε μπροστά μας είναι ότι το ΝΑΤΟ, οι Αμερικάνοι, οι Ρώσοι, οι Κινέζοι, οι Ευρωπαίοι, οι Γερμανοί, οι Γάλλοι, Βρετανοί, οι αστικές τάξεις έχουν τα δικά τους μεγάλα οικονομικά, γεωστρατηγικά συμφέροντα. 
Το γεγονός είναι η περιοχή, στην οποία βρισκόμαστε, έχει τεράστιο πλούτο ενεργειακό, υδρογονάνθρακες και μια σειρά άλλα τέτοια ζητήματα. Αυτή εδώ η περιοχή είναι δρόμος μεταφοράς ενέργειας, εμπορευμάτων, πετρελαίων, φυσικού αερίου κ.λπ., από την Ασία και την Αφρική προς την Ευρώπη. Εμείς θεωρούμε ότι η κλιμάκωση και ο κίνδυνος πολεμικής εμπλοκής είναι υπαρκτός. Άρα, από αυτή τη σκοπιά πρέπει να εντείνουμε την πάλη μας. Δεν έχει καμιά δουλειά να σκοτώνεται, να ματώνει ο ελληνικός λαός με τον τούρκικο λαό, ούτε με οποιονδήποτε λαό. Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχει φιλία, συνεργασία, ειρήνη με τους γειτονικούς λαούς και με όλους τους λαούς του κόσμου. Γι΄ αυτό λέμε, ότι δεν έχει καμιά δουλειά το ΝΑΤΟ και η ελληνική κυβέρνηση μαζί να στέλνουν ελληνικές αποστολές εκτός συνόρων από Έλληνες στρατιωτικούς και φαντάρους. Δεν έχουν καμιά δουλειά σε άλλες χώρες. Κι αυτή τη στιγμή, έχουμε στρατιωτικές αποστολές σε άλλες 16 χώρες για τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Δεν έχουμε καμιά δουλειά να πληρώνουμε αμυντικούς σχεδιασμούς και εξοπλισμούς για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, των σχεδιασμών των Αμερικάνων και μάλιστα σε μια περίοδο που ματώνει ο ελληνικός λαός από την οικονομική κρίση και πληρώνει συνεχώς φόρους, μειώσεις εισοδήματος, ενώ γι’ αυτούς βρίσκονται χρήματα. 
Η τούρκικη αστική πολιτική έχει συγκεκριμένη στόχευση. Θέλει σταδιακά, μέρα τη μέρα, ενέργεια την ενέργεια, να κατοχυρώνει δικαιώματα που δεν της ανήκουν, κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, πλήττει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Κι αυτό το κάνει και από την κρίση των Ιμίων και μετά το ‘96 με το “ευχαριστούμε στις ΗΠΑ”, που είπε τότε η κυβέρνηση και σε συνέχεια με την αποδοχή από τις ελληνικές κυβερνήσεις των αποφάσεων των Συνόδων του ΝΑΤΟ, όπου στην ουσία άνοιγαν το δρόμο για το γκριζάρισμα των ζωνών του Ανατολικού Αιγαίου, για βραχονησίδες, για νησιά. Και φτάσαμε να καλέσει η ελληνική κυβέρνηση τον Ερντογάν στην Ελλάδα και μέσα από το έδαφος της χώρας μας να αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης, 20 νησιά του Αιγαίου, να θέτει ζητήματα για τη μειονότητα στη Θράκη και πάει λέγοντας. Και βέβαια αυτό το ζήτημα κλιμακώνεται. 
Άρα, πρέπει να δυναμώσει η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο από όλους και όλες, να δυναμώσει η πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος και να εντάξει μαζί με τα σχέδια και τη διεκδίκηση για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, που εμείς έχουμε κάνει πρόταση νόμου στη Βουλή και που δεν το έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, το έχει στα συρτάρια της από πέρυσι και την ξανακαταθέτουμε πάλι τώρα, γιατί το διεκδικούν και 530 σωματεία. Μαζί με όλα αυτά να βάλουμε και “Όχι στις βάσεις του θανάτου”, να μη γίνει ορμητήριο η Ελλάδα για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και των Αμερικάνων, να μη γίνει πόλεμος, αλλά να υπάρχει ειρήνη και φιλία ανάμεσα στους λαούς και να γυρίσουν όσοι είναι εκτός συνόρων. Και βέβαια απάντηση σε αυτή την προκλητικότητα της Τουρκίας, δεν είναι ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση στον ελληνικό λαό. 
Εμείς θα είμαστε στο μετερίζι του αγώνα παντού, όπου μας καλέσετε και για όλα τα προβλήματα, τα υπομνήματα και τα αιτήματα τα οποία δε θα τα βάλουμε στα συρτάρια, θα τα καταθέσουμε στη Βουλή, θα τα διεκδικήσουμε έτσι ώστε για να έχουμε και άμεσες εφικτές λύσεις, αλλά κυρίως για να παλέψουμε όλοι μαζί, για να ανοίξουμε το δρόμο προς ένα καλύτερο μέλλον. Κι αυτό γίνεται και με αλλαγή των συσχετισμών, που αυτό βέβαια είναι χρέος δικό σας. Ο καθένας να το σκεφτεί, όχι μόνο, δεν εννοώ εσάς μόνο που είστε εδώ μέσα, αλλά συνολικά τον ελληνικό λαό, για το τι επιλέγει κάθε φορά στις βουλευτικές εκλογές, ποιους επιλέγει στις Ευρωεκλογές για να στείλει ευρωβουλευτές, για δημάρχους, για δημοτικούς συμβούλους, για περιφερειακούς συμβούλους, ποιους επιλέγει στα συνδικάτα, αν είναι συνεπείς ταξικές δυνάμεις που θα αγωνιστούν και θα παλέψουν, στους μαζικούς φορείς του κινήματος, για να ανοίξει αυτός ο δρόμος. Κι όλα αυτά είναι ενιαία. Σε αυτήν την κατεύθυνση σας καλούμε όλους ακόμη κι αν έχετε επιμέρους ή συνολικότερες για κάποια ζητήματα διαφωνίες με την πολιτική, με τις απόψεις του ΚΚΕ, να συμπαραταχθείτε μαζί μας και ενωμένοι να βαδίσουμε αυτό το δρόμο». 

Ρόδος 24 Μάρτη 2018 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/