Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018

Δ. τ. για τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και τις ευχαριστίες του Αμερικανό πρέσβη Πάιατ στον Περιφερειάρχη

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 
ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Δ. τ. για τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και τις ευχαριστίες του Αμερικανό πρέσβη Πάιατ στον Περιφερειάρχη 

Δελτίο τύπου 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Λεονταρίτης με την απάντησή του στην ανακοίνωση της Κομματικής Οργάνωσης Σύρου του ΚΚΕ για την άφιξη του πολεμικού πλοίου των ΗΠΑ Carson City στη Σύρο, επιχειρεί για άλλη μια φορά να συγκαλύψει τον επικίνδυνο ρόλο των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή. 
Αλήθεια πιστεύει ο κ. Λεονταρίτης ότι το Carson City, έχει για σημαία κλαδί ελιάς και μεταφέρει περιστέρια ειρήνης; Μήπως κρύβουν οι ίδιοι οι Αμερικάνοι το γεγονός, ότι το πλοίο τους διεξάγει πολεμικές επιχειρήσεις, σκορπίζοντας το θάνατο στο όνομα της "ασφάλειας" και της "σταθερότητας"; 
Χαρακτηρίζοντας επίσης "τρομολαγνικές" τις ανακοινώσεις του ΚΚΕ και "συνωμοσιολογικές" τις προσεγγίσεις του,νομίζει ο κ. Λεονταρίτης, ότι μπορεί να αποβάλει από τον κόσμο τη δικαιολογημένη ανησυχία, που στηρίζεται στη κλιμάκωση των επικίνδυνων εξελίξεων στα σύνορα της χώρας μας, των εχθρικών ενεργειών της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας, υπό τη σκέπη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ; 
Δεν μας διευκρινίζει βέβαια τι ακριβώς εννοεί σε κάθε περίπτωση, λέγοντας ότι "έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι το καλύτερο εφόδιο για τη διασφάλιση της ειρήνης είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η ανταλλαγή πληθυσμών και ο δημοκρατικός διάλογος επί των ζητημάτων που προκύπτουν". 
Αλληλεγγύη των λαών. Ο ΝΑΤΟικός στόλος είναι λαός ή δολοφονικός μηχανισμός εναντίον των λαών; 
Η ανταλλαγή πληθυσμών είναι οι κουρασμένοι από τις σφαγές "τουρίστες" που θα βολτάρουν στο λιμάνι της Σύρου, ή τα εκατομμύρια προσφύγων που γυρεύουν αλλού πατρίδα, αφού τη δικιά τους την ισοπέδωσαν οι βόμβες και οι πύραυλοι των "συμμάχων" για να βάλουν χέρι οι επενδυτές στο πλούτο τους; 
"Ο δημοκρατικός διάλογος επί των ζητημάτων που προκύπτουν" μήπως είναι μόνο μονόλογος, που επαναλαμβάνεταικαι εκφράζεται με τη στάση του Πόντιου Πιλάτου απέναντι στη χώρα μας, τόσο από την ΕΕ, όσο και από τον Αμερικανό πρέσβη, όπως επίσης και από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, παρά τις αμέτρητες συναντήσεις και διαλόγους με κυβερνητικούς, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες; 
Και συγκεκριμένα στα ζητήματα που αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ιδιαίτερα τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, ο Τ. Πάιατ δήλωσε πως ο «πυλώνας σταθερότητας σε μια πολύπλοκη περιοχή», όπως αποκάλεσε τη χώρα μας, θα πρέπει να αποδεχτεί πως η«Τουρκία είναι μια γεωπολιτική πραγματικότητα»ότι «αυτοί είναι οι σύμμαχοί σας στο ΝΑΤΟ». Αφού μάλιστα εξέφρασε το φόβο του για τυχόν«ατύχημα»στο Αιγαίο, κάλεσε τους«δύο ΝΑΤΟικούς συμμάχους (...) να τα βρουν». 
Τα ίδια κι ακόμα χειρότερα είπε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξή του, στο τουρκικό πρακτορείο «Anadolou», ερωτώμενος σχετικά με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς είπε πως «πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία», ενώ αναφερόμενος στην Τουρκία είπε ότι συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ, ευχαριστώντας τη γιατί «συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους», προσθέτοντας ότι «οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές»! 
Αυτή είναι η πάγια τακτική των ΑμερικαΝΑΤΟικών «συμμάχων» μας. Αυτή την τακτική όχι μόνο ανέχεται η Περιφερειακή Αρχή, αλλά την ενισχύει με την «ξύλινη» και άκαμπτη στάση της υπέρ των διευκολύνσεων που παρέχει στους εγκληματικούς οργανισμούς τους. 
Αντί να ακολουθεί την κυβέρνηση η Περιφερειακή Αρχή στην τακτική του εφησυχασμού και της συγκάλυψης, οφείλει «τεκμηριωμένη ενημέρωση» - για την οποία κατηγορεί την ΚΟ Σύρου ότι δεν επεδίωξε-, να την κάνει η ίδια στους κατοίκους των νησιών, και να τεκμηριώσει το όφελος που προκύπτει και για ποιούς, με την παραπέρα εμπλοκή της περιοχής μας στο ναρκοπέδιο των ανταγωνισμών και του ξεκαθαρίσματος των ανταγωνιστών. 
Εξ άλλου οι ιδιαίτερες ευχαριστίες εκ μέρους του Αμερικανού Πρέσβη στον Περιφερειάρχη κ.Γ.Χατζημάρκο "για τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Ελληνοαμερικανική συνεργασία", δεν αφήνουν περιθώρια τα οφέλη ποιους αφορούν. 
Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, καλούμε τους κατοίκους των νησιών μας να βγάλουν συμπεράσματα από την πείρα τους. Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς. Να καταδικάσουν στην πράξη τις φιέστες των εκλεγμένων στην Τοπική Διοίκηση, που προσπαθούν να παρουσιάσουν ως "αθώες περιστερές" το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. 

18/03/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/