Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

ΔΑΣ-ΟΤΑ: Απάντηση σε άρθρο τοπικού τύπου για εκλογές Συλλόγου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ 


Ρόδος 19/3/2018 

Σε άρθρο τοπικής εφημερίδας, που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και το οποίο είχε θέμα τις εκλογές του Συλλόγου υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου, γίνεται λαθροχειρία και υπονόμευση – εσκεμμένη ή μη το γνωρίζουν οι ίδιοι οι συντάκτες – σχετικά με την αναφορά στους συνδυασμούς και συγκεκριμένα στους υποψήφιους της παράταξής μας, της ΔΑΣ-ΟΤΑ. 
Ενώ στο άρθρο αναφέρονται και οι τρεις συνδικαλιστικές παρατάξεις, που παίρνουν μέρος στις αρχαιρεσίες, στην παράταξη της ΔΑΣ-ΟΤΑ προσθέτουν ότι είναι “υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ”. Απαντάμε λοιπόν σ’ αυτή τη λαθροχειρία πως οι εργαζόμενοι στο Δήμο γνωρίζουν οι ίδιοι πολύ καλά, ότι η ΔΑΣ-ΟΤΑ όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει την ενότητα των εργαζομένων, στηρίζει τους αγώνες τους ανεξάρτητα από τις κομματικές επιλογές τους, του τι ψήφισε και τι ψηφίζει ο καθένας - που είναι δικαίωμά του. 
Έχουμε ως μοναδικό κριτήριο τη συνέπεια στην υπεράσπιση των εργατικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, για Ζωή που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες μας. 
Είναι γεγονός ότι η ΔΑΣ-ΟΤΑ πρωτοστάτησε για την ενότητα των εργαζομένων ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας, συμβασιούχων, εποχικών, διεκδικώντας πάγια την μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης σε μόνιμη. Συγκρούστηκε με την εργοδοσία και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό των άλλων παρατάξεων που καλλιεργούσαν τον συμβιβασμό και την υποταγή των εργαζομένων. Ενημέρωνε τους εργαζομένους σε όλες τις δημοτικές ενότητες για τα ζητήματα που αφορούσαν τα δικαιώματά μας. 
Είμασταν παρόντες σε όλες τις κινητοποιήσεις! Δεν υποχωρήσαμε, παρόλο τον αρνητικό συσχετισμό στο Σωματείο μας. Αυτές είναι οι αξίες που αντανακλώνται στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ-ΟΤΑ. Αυτό φαίνεται κάποιους ενοχλεί και επιδιώκουν να περιορίσουν την απήχησή μας στους εργαζόμενους. 
Εξάλλου και στις άλλες παρατάξεις υπάρχουν εργαζόμενοι-υποψήφιοι οι οποίοι έχουν κομματικές ταυτότητες, δεν είδαμε όμως να γίνεται καμία αναφορά σε αυτές. Γιατί άραγε το κρύβουν; Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που ψήφισαν τα κόμματα εξουσίας δεν θα μπορούσαν να εφαρμοστούν χωρίς την πολύτιμη βοήθεια του εργοδοτικού συνδικαλισμού και των παρατάξεών τους! 
Απέναντί τους στάθηκαν οι δυνάμεις που στηρίζουν το ΠΑΜΕ μέσα από καταλήψεις Υπουργείων, κινητοποιήσεις, πορείες, απεργίες, παραστάσεις διαμαρτυρίας, κ.α. Ως ΔΑΣ-ΟΤΑ στηρίζουμε το ΠΑΜΕ, τη μόνη συνδικαλιστική δύναμη που καθαρά και έντιμα είναι δίπλα σε κάθε εργαζόμενο. 
Καταγγέλλουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ. Αρνούνται να εγγράψουν με πλήρη δικαιώματα τους συμβασιούχους στα Σωματεία τους. Αυτές δεν θέλουν την ενότητα των εργαζομένων. 
Γι’ αυτό δεν μας κάνει εντύπωση η επίσκεψη του Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Ρόδο. Τώρα μας θυμήθηκε ο Πρόεδρος; Δυο μέρες πριν τις εκλογές ήρθε για “να αποκτήσει ίδια άποψη για τις υπηρεσίες του Δήμου και τα προβλήματα των υπαλλήλων”; Δε θα μπορούσε - πιο έντιμα - να έρθει αμέσως μετά τις εκλογές; Γιατί τόσον καιρό ήταν εξαφανισμένοι οι συνδικαλιστές της «Αγωνιστικής Κίνησης» και ο νυν Πρόεδρος του Σωματείου μας από τους αγώνες και τα προβλήματα των εργαζομένων στη Ρόδο; 
Μήπως τελικά ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν ήρθε στη Ρόδο εξαιτίας της ανησυχίας του για τα προβλήματα των εργαζομένων της Ρόδου, αλλά για να στηρίξει την παράταξη «Αγωνιστική Κίνηση» ώστε να μην μειωθούν οι ψήφοι υποστήριξής του για τις εκλογές στο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ; 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Δυο μέρες μείνανε μέχρι τις εκλογές. Είναι η ευκαιρία να αλλάξει ο αρνητικός συσχετισμός τόσο στο Δ.Σ. μας όσο και στην Ομοσπονδία μας. Δεν ξεχνάμε τον βρώμικο ρόλο των συνδικαλιστικών ηγεσιών και υποψηφίων που ξεπουλούν τα δικαιώματά μας. 

Στηρίξτε αγωνιστές συναδέλφους! Στηρίξτε τη ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου. 
Για ΣΩΜΑΤΕΙΟ που να ανταποκρίνεται στις ΑΝΑΓΚΕΣ μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/