Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 18 Απριλίου 2017

ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου για τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι προθέσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για κατάργηση των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και αναθεώρηση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», αφορούν όλους τους υπαλλήλους κι αυτό γιατί η λεγόμενη αναδιοργάνωση επεκτείνεται σε όλους τους φορείς στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Είναι κατεύθυνση της Ε.Ε. και ταυτόχρονα απαίτηση του ΣΕΒ, ο οποίος σύμφωνα με την Έκθεσή του (2016) απαιτεί να απολυθούν οι μισοί δημόσιοι υπάλληλοι (δηλ. πάνω από 300 χιλιάδες), για την ενίσχυση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων μέσα από συγχωνεύσεις, καταργήσεις και ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτό εννοούν όταν μιλάνε για μικρότερο κράτος και ακριβώς αυτό φωτογραφίζει ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2017, αλλά και οι προβλέψεις των κρατικών προϋπολογισμών μέχρι το 2019, όπου οι μισθολογικές δαπάνες είναι μειωμένες κατά 2,5 δις ευρώ κατ’ εφαρμογή του Μνημονίου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (Ν.4336/14-08-15, παρ. Γ5).

Αποδεικνύεται στην πράξη ότι τα μνημόνια διαρκείας δεν είναι τίποτε παραπάνω από τις χρόνιες απαιτήσεις της εργοδοσίας για πιο φθηνή εργασία, για αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, για μεταφορά νέων βαρών στις λαϊκές οικογένειες με την μορφή φόρων, χαρατσιών και ανταποδοτικών τελών!

Ως ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζομένους των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Η αποτροπή των νέων αντιλαϊκών μέτρων, η επίθεση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των συμμάχων της (ΕΕ, ΣΕΒ) στα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματά μας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα είναι υπόθεση όλων μας.

Ρόδος, 18-04-2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/