Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό" για τον ξυλοδαρμό του φοιτητή από χρυσαυγίτες

Την Παρασκευή 31 Μάρτη το πρωί στην περιοχή των Αμπελοκήπων, τάγμα εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής έστειλε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένο τον 20χρονο φοιτητή Αλέξη Λάζαρη που εκείνη την ώρα επέστρεφε από το Πανεπιστήμιο στο σπίτι του. 

Οι δολοφόνοι Χρυσαυγίτες που λυμαίνονται την περιοχή πέριξ των κεντρικών γραφείων της ΧΑ στην οδό Μεσογείων τσάκισαν στο ξύλο τον φοιτητή λόγω του παρουσιαστικού του και του σακιδίου ώμου του, βρίζοντας και κατηγορώντας τον πως σχετίζεται με την ομάδα “Ρουβίκωνας”. Νωρίτερα την ίδια μέρα είχε υποστεί μικροζημιές η πρόσοψη των γραφείων της ΧΑ στην οδό Μεσογείων από επίθεση νεαρών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Η ύπαρξη της γιάφκας των φουσκωτών μπράβων του Μιχαλολιάκου στη λεωφόρο Μεσογείων, αποδεικνύεται γι' άλλη μια φορά πως αποτελεί κίνδυνο - θάνατο για όλους τους κατοίκους της γύρω περιοχής, τους οποίους οι λοβοτομημένοι μπράβοι του Μιχαλολιάκου μπορεί να θεωρήσουν “αναρχοκομμουνιστές”, “λαθρομετανάστες”, “ομοφυλόφιλους” ή οτιδήποτε άλλο δεν συνάδει με την ναζιστική ιδεολογία τους. Μόνη πηγή ασφάλειας για την ευρύτερη περιοχή είναι το κλείσιμο της γιάφκας της Μεσογείων και η απομάκρυνση των ταγμάτων εφόδου της ΧΑ. Αυτό θα πραγματοποιηθεί μόνο κάτω από τη μαζική πολιτική πίεση των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, του μαζικού κινήματος, των συνδικάτων, των εργαζόμενων στα νοσοκομεία γύρω από τη γιάφκα των φασιστών, των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών των γύρω σχολείων. Σίγουρα δεν θα γίνει με βαριοπούλες και δίλεπτες καταδρομικές επιχειρήσεις. Ούτε βέβαια από το Υπουργείο Δημόσιας τάξης του κ. Τόσκα, οι υφιστάμενοι του οποίου προχώρησαν σε έντεκα προσαγωγές κατοίκων της περιοχής για την επίθεση στα γραφεία των ναζί.

Οι πρόσφατες αντιρατσιστικές μάχες που κερδήθηκαν, το κλείσιμο των γραφείων των χρυσαυγιτών στη Νίκαια και στη Μυτιλήνη, οι εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης που πέταξαν έξω τα φασισταριά από τις εκλογές τους, η ξεκάθαρη νίκη του δήμαρχου Πάτρας Πελετίδη, η μαζική και αμέριστη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, από το "πρώτο" κύμα μέχρι το θερμότατο αγκάλιασμα και καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων στα σχολεία, όλα δείχνουν τον δρόμο για την απάντηση και στη χθεσινή επίθεση.

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό”
Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/