Email.

Το Email μας...
r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Μία αναδρομή σε κείμενο την 24τη Απριλίου 2014 (για να μην ξεχνιόμαστε)

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΡΑΜΑΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΣΗΖΗΤΟΥΣΕ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2014 ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΕΓΡΑΝΝΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΤΟΥΜΑΝΙΔΗ -------------

-Κείμενο παρέμβασης με αφορμή το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ 24 ΑΠΡ 2014
''Είναι κοινή η πορεία. Υπαναχώρηση στο μητροπολιτικό χώρο σημαίνει αφανισμό 
του κυπριακού ελληνισμού. Υπαναχώρηση στην Κύπρο σημαίνει επαύξηση των κιν
δύνων για τη μητρόπολη.
Η Τουρκία απειλεί με ιμβροποίηση την Κύπρο, με κυπροποίηση τη Θράκη και με διχοτόμηση το Αιγαίο .
Δεν θα υποχωρήσουμε. Δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα.
Ο Πενταδάκτυλος μας προκαλεί''
ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ-1997
''Την Ελλάδαν θέλομεν κι ας τρώγομεν πέτρες''
Σύνθημα του Κυπριακού Απελευθερωτικού Αγώνα 1955-59

ΣΥΡΙΖΑ: ΚΟΜΜΑ-PLAN B ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ;
Η πραξικοπηματική αποβολή της Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να συνεκτιμηθεί με την επιβολή μιας εθνομηδενιστικής, μισελληνικής ομάδας πέριξ της ηγεσίας, σταθερά, μετά το ιδρυτικό συνέδριο το περσινό καλοκαίρι. Με αιχμή την διαπλεκόμενη με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, όπως το ΚΕΜΟ(κέντρο έρευνας μειονοτικών ομάδων), επιτροπή ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κόμματος και πλαισιωμένη με βουλευτές που δηλώνουν ''τούρκοι'' , στο όνομα του ''συλλογικού εθνοτικού αυτοπροσδιορισμού'' της μουσουλμανικής μειονότητας, η συγκεκριμένη αυτή ομάδα επιχειρεί μια ''νίκη ταυτότητας'' του τέως ΣΥΝ επί του νυν ΣΥΡΙΖΑ, μη ενδιαφερόμενη ουδόλως για την ανατροπή του μνημονίου και του συνακόλουθου καθεστώτος ξένης εξάρτησης και κηδεμονίας.
Υπό το σύνθημα ''όχι στην εθνική αναδίπλωση'', το οποίο εξαρχής υπέβαλε, προώθησε ως ιδεολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ, το θεματολόγιο και τη ρητορική της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης με προνομιακό πεδίο τα υποτιθέμενα υπέρτερα δικαιώματα των παντός είδους μειονοτήτων έναντι της εθνικής ταυτότητας και συνοχής την οποία δαιμονοποιούσε ως ''εθνικισμό''. Υπό το πρίσμα αυτό, το δόγμα ''ανήκομεν εις την δύσιν'' απέκτησε και τον ''αριστερό'' συνήγορό του. Ποινικοποιήθηκε, όπως φαίνεται και από τις δηλώσεις της Σ.Σαμπιχά,η ίδια η ελληνικότητα και εμμέσως εμφανίζεται η Θράκη ως χώρος συγκυριαρχίας με εγγυητές τους ''γκρίζους λύκους'' και το Τουρκικό προξενείο. 
Σύμφωνα δε με τοποθετήσεις του ΚΕΜΟ,σε σχετικό περσινό σεμινάριο προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα, πρότυπο του προσδιορισμού της μουσουλμανικής μειονότητας ως τουρκικής αποτελούν οι σχετικές πρωτοβουλίες του ΓΑΠ για τον ''εθνοτικό αυτοπροσδιορισμό'', τροχειοδεικτικό πλαίσιο συνιστά η ''ΤΔΒΚ''(το ψευδοκράτος δηλαδή!) που αποκαλείται ''υποκείμενο του διεθνούς δικαίου''(!!!)
και συστατικό κριτήριο αποτελεί η λήθη και η άρση των αριθμητικών κριτηρίων της συνθήκης της Λωζάννης, που βιαίως καταπατήθηκαν από το ρατσιστικό κεμαλικό κράτος στη βάση του υπερκείμενου ΝΑΤΟϊκού δόγματος του ενιαίου χώρου Ελλάδας-Τουρκίας. Δόγματος που βρίσκει τη συνέχεια και ολοκλήρωσή του στον ''εθνικό στόχο'' αποκατάστασης και περαίωσης των σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ. Αυτού του τύπου ο ιμπεριαλιστικός εθνικισμός θα έπρεπε να αντιπαλεύεται και όχι βέβαια τα απαράγραπτα δίκαια του ελληνισμού, που, και ιστορικά θεμελιώνονται ως αμυντικά, και τεκμηριώνουν τον επιδιωκτέο,για μια άλλη ανεξάρτητη πολιτική, ρόλο της χώρας ως ηθικής δύναμης της περιοχής.

Μέσω μιας παροιμιωδώς οππορτουνιστικής, σιωπηρής στάσης και μιας παραλυτικής αντίληψης ισορροπιών, ο πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ εκφυλίστηκε σε συνδικαλιστικού τύπου διαμαρτυρίες και φωνασκίες, που φυσικά πόρρω απέχουν από την άρθρωση και την κατίσχυση μιάς ενιαίας στρατηγικής εθνικής και κοινωνικής απελευθέρωσης. 
Γι αυτό θέση του ΣΥΡΙΖΑ κατάντησε να είναι η αναθεώρηση κι όχι η κατάργηση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων.
Γι αυτό και σε σχέση με την ανθρωπιστική κρίση που διαπιστώνεται δεν τολμά να προτείνει ούτε καν την εθνικοποίηση της υγείας-πρόνοιας και της παιδείας.
Γι αυτό και ο υπεύθυνος προγράμματός του μιλά για αποφυγή ''των αποτυχημένων κρατικιστικών μοντέλων του παρελθόντος''. 
Γι αυτό και συρρικνώνεται, σε βαθμό εξάχνωσης, ο ορίζοντας των ρήξεων με το πειθαναγκαστικό πλαίσιο του καταμερισμού εργασίας,που και με θεσμική βούλα επιτάσσει η ΕΕ. 
Γι αυτό και ο πολυταξιδεμένος πρόεδρός του αποφεύγει επιμελώς να επισκεφθεί την Κύπρο ,τη Ρωσία ή την Κίνα.
Καμμιά θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κατ' ελάχιστο ενοχλήσει τις Αμερικανονατοϊκές προτεραιότητες, που η ΕΕ εργολαβικά υπηρετεί, στην Κύπρο με το νεοανανικό- νεοαποικιοκρατικό σχέδιο, στο Αιγαίο με τις συνομιλίες νομιμοποίησης μονομερών Τουρκικών αναθεωρητικών διεκδικήσεων, στα Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή με την καταπάτηση του στοιχείου Ανεξαρτησίας των επιλεκτικά ενοχλητικών για τον ιμπεριαλισμό εθνών και κρατών.
Σε ποιό διεθνισμό εντός ΕΕ αναφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως στο επιδεικτικό γύρισμα της πλάτης στην Κυπριακή Δημοκρατία των δήθεν αριστερών ευρωπαϊστών στο οικονομικό πραξικόπημα Μέρκελ-Αναστασιάδη-Σαμαρά, που άνοιξε το δρόμο στην σημερινή απειλή κατεδάφισης της νομικοπολιτικής της οντότητας; Μήπως στους ''καθαρούς'' εθνικών οπτικών ταξικούς αγώνες, που ως αποτέλεσμα απέφεραν την ιδιοποίηση του πατριωτικού λόγου και τη φαιδροποίηση κοινωνικών αιτημάτων από τους φασίστες;
Γιατί στοιχειωδώς δεν ζητά κοινές συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας-Κύπρου, για μια συντεταγμένη αντίσταση του ελληνισμού στη διεθνή στοχοποίησή του, σε αντιπαραβολή με τις κοινές συνεδριάσεις με την Τουρκία και το Ισραήλ, όπως ως μείζονα παρακαταθήκη επέβαλε ο ΓΑΠ;Μήπως γιατί η πολιτική του για την ''ελάφρυνση του χρέους'' έναντι εκχώρησης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, με αποκατάσταση του υποϊμπεριαλισικού άξονα Τουρκίας-Ισραήλ και φραγή στη Ρωσική παρουσία στη Μεσόγειο, εξακολουθεί και υπάρχει ως συζητήσιμη ''λύση'';Ασχέτως αν επιφέρει στο κοινωνικό επίπεδο την επικράτηση του πιο αντιδραστικού, ποταπού κλίματος ραγιαδισμού,μιζέριας και βάρβαρου ατομικισμού;

Γιατί όσοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης άμεσα και έμμεσα στην ανωτέρω παρακαταθήκη υποτέλειας τιμώνται με την τοποθέτησή τους στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ,έναντι άλλων, που οι παρεμβάσεις τους στο δημόσιο λόγο εμμένουν στην προτεραιότητα της εθνικής ανεξαρτησίας;(Με ποιό κριτήριο πχ θεωρούνται κομματικά ευπειθότες ο Κρ. Αρσένης , ο Χριστόπουλος ή ο Κούλογλου, ενώ θεωρούνται αντίστροφα ''άναρχοι'', ή ''υπερβολικά ανεξάρτητοι'' ο Δ.Κωσταντακόπουλος ,ή ο Γιαν.Σχίζας κ.α, που με συνέπεια υπηρετούν την οικοδόμηση ενιαίου πανεθνικού- παλλαϊκού μετώπου Ελλάδας-Κύπρου,αλλά και ο Κ. Λαπαβίτσας για τη διαφορετικότητά των θέσεών του;) 
Το ΔΗΚΚΙ-Σοσιαλιστική Αριστερά, ως αυτοτελής οργανωμένη έκφραση του δημοκρατικού λαϊκού αντιίμπεριαλιστικού χώρου, όφειλε από καιρό να θέσει τους παραπάνω προβληματισμούς και τις προεκτάσεις τους ως ''κόκκινες'' γραμμές για την ανανέωση της συνεργασίας του με το ΣΥΡΙΖΑ.Ιδιαίτερα σήμερα, που η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ,τόσο με την υπόθεση Καρυπίδη, όσο και με την περίπτωση Σαμπιχά, δείχνει να συνομοσπονδιοποιείται με ξένα κέντρα επίδοξου ελέγχου και εποπτείας της πατρίδας μας. Η αντ΄αυτής μέριμνα για την άνευ αρχών συμβολή με στελέχη του σε ψηφοδέλτια και καμπάνιες τουλάχιστον μειωμένης πολιτικής αξιοπιστίας, αναιρεί την ηθική των λαϊκών-δημοκρατικών παραδόσεων, αλλά και καταργεί εν δυνάμει τους αυτόνομους λόγους ύπαρξής του, ως κομματικής διακριτής οντότητας.
Υπό τις σκέψεις αυτές καλούμε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΔΗΚΚΙ-Σοσιαλιστική Αριστερά να αποσύρει την υποψηφιότητα του σ. Ηλία Νικολόπουλου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ,αν άμεσα δεν εκκαθαρισθεί η εθνομηδενιστική ομάδα απ΄αυτό.Επιπρόσθετα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κληθεί να πάρει ξεκάθαρη θέση σ΄όλα τα ανοικτά εθνικά μας ζητήματα.
Άλλως, να συγκαλέσει την Κ.Ε με θέμα την αναθεώρηση των πολιτικών συμμαχιών.ΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/