Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πατρέων, από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Δελτίο τύπου

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάκης Πότσος, κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης στον Δήμαρχο Πατρέων, ο οποίος διώκεται , επειδή δεν διευκόλυνε την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής να προπαγανδίσει τις φασιστικές της αντιλήψεις, δίνοντάς της χώρο μπροστά στις βουλευτικές εκλογές το 2015. Καθώς και γιατί αρνήθηκε να παραδώσει στους χρυσαυγίτες στοιχεία με τα πόσα παιδιά μεταναστών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Το ψήφισμα έγινε ομόφωνα δεκτό.

Επίσης αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα με αφορμή τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο, τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας με παραβιάσεις και αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων σε νησιά του Αιγαίου. Ειδικά μέσα στο φόντο της έντασης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών των καπιταλιστικών κρατών για το μοίρασμα και τον έλεγχο μεταφοράς των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Αν. Μεσογείου, εγκυμονεί κίνδυνος έξαρσης των πολεμικών συγκρούσεων με θύματα τους λαούς, με ξερίζωμα εκατομμυρίων ανθρώπων από τις πατρίδες τους και προσφυγιά. Τονίστηκε η αναγκαιότητα να υπάρχει έτοιμη δομή προσωρινής φιλοξενίας, που να καλύπτει τις άμεσες ανάγκες σε σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και άμεση μεταφορά των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να γίνουνhotspot, γιατί είναι δομές που εγκλωβίζουν τους μετανάστες, είναι κέντρα κράτησης και μετατρέπουν τα νησιά του Αιγαίου σε ειδική ζώνη εγκλωβισμού των προσφύγων και των μεταναστών. Πάνω σ’ αυτό το θέμα ζήτησε διευκρινίσεις για το έργο που είναι στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με τίτλο «Επεμβάσεις στο κτήριο ΚΘ-ΓΝ-ΚΥ (Πρώην ΠΙΚΠΑ) για στέγαση και φιλοξενία μεταναστών» με προϋπολογισμό 250.000, τι ρόλο θα επιτελέσει.

Ρόδος 17/02/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://rokar-rokar.blogspot.gr

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/

ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/

ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/

ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/

Dj news: http://fanenos.blogspot.com/

ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/

ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/

ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/

ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/

Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/

ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr

Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/